Semesterbostäder i Sorrento

Sorrento bubblar av syditaliensk charm, gästfrihet och avslappnad atmosfär. Sorrento ligger på spetsen av Sorrentohalvön mellan Neapel och Amalfikusten. I Sorrento är det högt till himmeln och aldrig långt till vattnet. Boka en semesterbostad i Sorrento med Escapeaway och kliv rakt in i ”La Dolce Vita”. 

Sorrento är romantik, kultur och naturens betagande skönhet paketerat med italienskt folkliv och avslappnad semesterstämning. Staden är perfekt för en bröllopsresa med förkärlek för romantiska stränder, intima restauranger, bad i Neapelbuktens glittrande vatten och solnedgångar med utsikt mot den berömda ön Capri, som har lovprisats av många författare genom tiderna. Du kan genom Escapeaway hitta den perfekta familjelägenheten i denna charmerande stad. Här kan ni dra er tillbaka och njuta av semestern i ert eget tempo.

Semesterlägenheter i Sorrento

I mer än 100 år har Sorrento varit en av Italiens mest kända semesterorter, och det är lätt att förstå varför. Med sin elegans och ojämförbara skönhet känner man sig omgående som förflyttad till det äkta, klassiska Italien. Sorrento är uppbyggt längs en klippa vilket berikar staden med en fantastisk panoramautsikt över Neapelbukten och ön Capri. Naturen är fantastisk och klimatet givmilt, vilket bland annat ger sig uttryck i citronodlingar i området. De speciella Sorrento-citronerna odlas på de branta sluttningarna längs havet och används bland annat vid framställandet av den lokala likören Limoncello. Det finns inget bättre än att njuta av ett glas kall Limoncello på terrassen med utsikt mot citronlundarna och det azurblåa havet. Boka din semesterlägenhet i Sorrento med Escapeaway och få sydländsk stämning och livsglädje i koncentrerad form. 

Billiga semesterhus omkring Sorrento

Escapeaway har handplockat en rad charmerande semestervillor i Sorrento med plats för romantik för två eller en semester för barnfamiljen. Här befinner du dig nära - eller mitt i – den stämningsfulla staden med sina vita villor, palmträdgårdar samt caféer och restauranger utspridda med generös hand över klipputsprången. Bokar du ett semesterhus med pool så är barnens semester fulländad. Sorrento är inte en klassisk badort eftersom stränderna är små och belagda med svart vulkansand. Men du kan hitta de vackraste, ostörda badvikar du kan tänka dig längs Sorrentohalvön, där du kan bada helt ogenerat. De som enbart kan nås med båt är naturligtvis de allra bästa. 

Var ska man bo i Sorrento?

Tack vare bergen och det backiga landskapet så har man från nästan alla semesterbostäder i Sorrento en storslagen utsikt över det azurblåa havet. Drömmer du om din egen balkong med panoramautsikt över Neapelbukten så tveka inte utan sök bland våra unika semesterlägenheter. Här kan du filtrera din sökning så att urvalet träffar dina önskemål mitt i prick. Söker du ett mer lantligt beläget semesterhus med pool, så kan du även hitta det hos Escapeaway. Sorrento är en bra bas att göra utflykter från till utflyktsmål i södra Italien så som Neapel, Amalfi, Capri, Vesuvius, Pompeji och den betagande bergsbyn Ravello, som står med på UNESCO:s världsarvslista.

Sorrento är den idealiska semesterstaden för dem som önskar uppleva vackra vyer, läcker gastronomi och varma stjärnklara nätter. Sorrento kallas också för "la gentile", den vänliga staden, för att den är fylld av grönskande områden med citron- och apelsinträd och för att dess invånare är så gästvänliga och trevliga. En semesterbostad i Sorrento är ett härligt sätt att uppleva staden på. Från det långsamma morgontempot till gatulivet under dagen till det avkopplande folklivet på förortscaféer kvällstid. Det är inte att undra på att många kändisar genom åren haft en semesterbostad i Sorrento. Redan romarna insåg att staden har något speciellt och århundradet före vår tideräkning var välbärgade familjer redan igång med att bygga praktvillor längs kusten. 

Semesterboendets läge

Bestäm hemifrån vad ni vill uppleva på er semester i Sorrento. Om ni på förhand vet att ni vill spendera mycket tid på att uppleva staden och dess sevärdheter kan ni välja en semesterbostad som ligger bekvämt i förhållande till centrum och allmänna kommunikationer. Om ni har bil med för att köra runt på Amalfikusten är det fördel om ni väljer en semesterbostad med parkeringsmöjligheter och med enkel anslutning till vägnätet.

Upplevelser för alla 

Sorrento har något för alla oavsett om du är 8 år och helst vill tillbringa dagen med att äta glass och leka eller om du är 50 och intresserad av konst och arkitektur. Sorrento har en av Italiens bästa provinsmuseer med en oöverträffad samling konst och porslin från Danmark och utlandet. Stadens kyrka och kloster är vackra och historiskt intressanta. Det är också fascinerande att se resterna av den gamla grekiska stadsmuren som fortfarande finns bevarad på vissa platser. Barnen kommer att älska en tur till en av parkerna eller en utflykt till Pompeji där man faktiskt kan föreställa sig hur staden en gång såg ut innan askan begravde den. Via underhållande och togaklädda gatuartister och snabbmatsförsäljare får barn och vuxna en återskapad berättelse om hur de romerska soldaterna levde.

Fantastisk natur

Sorrentos läge på Sorrentohalvön med utsikt över bukten och Neapel gör stadens utsiktspunkter till attraktioner utan motstycke. Kom ihåg att ta med kameran för det blå vattnet och de brokiga bergssluttningarna med Vesuvius i bakgrunden är värd ett snapshot. Packa ner vandringskängorna i kofferten så du kan utforska alla de markerade vadringsleder i bergen runt Sorrento. 

Så bokar du en semesterbostad i Sorrento med Escapeaway

Vi har gjort det lätt för dig att hitta de bästa priserna för en vistelse i en semesterbostad i Sorrento. Med Escapeaway kan du boka semestervistelsen med eller utan flygresa. För att ta sig till Sorrento är det lättast att flyga till Rom eller Neapel. Väljer du en paketresa som inkluderar flyg så kan du via Escapeaway köpa till transfer från flygplatsen eller hyra en bil. På Escapeaways hemsida kan du söka på precis de datum och den reslängd du vill. När du har hittat din önskade semesterbostad klickar du vidare till boka resan. Har du valt ett paket som inkluderar flyg blir du därpå visad de möjliga flygavgångarna. Du kan flyga från Stockholm, Göteborg; Malmö eller Köpenhamn.

>> Läs även om semesterbostäder i Neapel här
>> Allt om semesterlägenheter i Rom

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Sorrento

Populära hotell i Sorrento

Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
8,7
Mycket bra
348 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
9,1
Fantastiskt
179 omdömen
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
9,1
Fantastiskt
237 omdömen
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)