Sommarsemester i Sorrento

Om Italien står på listan över favorit semesterdestinationer till din sommarsemester så bör Sorrento stå överst på den listan. Få platser kan jämföras med denna lilla pärla till stad på en av världens vackraste kuststräckor. Hos Escapeaway hittar du ett spännande urval av handplockade hotell och semesterbostäder inför din semester i Sorrento. Du kan själv välja om du vill boka din resa inklusive flyg och hotell eller "bara" boende. Tänk på att flygpriserna till Neapel som är närmsta flygplats är lägre ju tidigare du bokar och samma sak gäller om du vill flyga till Rom som ligger cirka tre timmars körning med bil från Sorrento.

Se alla resor till Sorrento med Escapeaway

Upplevelser i Sorrento

Kustens "huvudstad" lockar till sig gäster från hela världen som vill tillbringa sin sommarsemester här. Barnen kommer älska en utflykt till La Valle del Canneto, där pappersmuseet, Museo della Carta ligger. Det lilla arbetande museet berättar historian om områdets pappersproduktion och låter barn och vuxna själva tillverka papper. Ni kan även ta båten till Capri för en heldagstur där ni utforskar den vackra ön och den Blå Grottan samt får en glimt av Sorrento från sjösidan. Två stora hallar rymmer Gli Arsenali della Repubblica, denna Arsenal fungerade ursprungligen som varv och förvaringsplats för krigsfartyg. En liten utställning handlar om den jordbävning under vattnet som år 1344 skapade en sunami som sköljde in över staden och ödela bland annat delar av Arsenalen. Besök katedralen, klostret eller stadsmuren om du under din sommarsemester i Sorrento vill lära dig mer om de gamla grekerna och romarna. Du kan även utnyttja din sommarsemester i Sorrento till att bara njuta av stunden och låta dig gripas av stämningen i den vackra kuststaden. Oavsett vad du har lust att göra under din sommarsemester så kan du hitta ett behagligt sätt att göra det på när du håller din semester i Sorrento.

Vill du ha ytterligare inspiration till upplevelser under semestern så klicka in på vår blogg, här skriver vi om egna upplevelser från våra resor till Italien och självklart även från Sorrento.

Läs till exempel: Några av de största sevärdheterna i Sorrento 

>> Läs mer om semester

Karta över Sorrento

Populära hotell i Sorrento

Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
  • Närmaste flygplats: 55 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
  • Närmaste flygplats: 55 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
  • Närmaste flygplats: 56 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi