Romantisk semester i Sorrento

Be någon att nämna ett romantiskt land, då är chansen säkert mycket stor att många nämner Italien. För Italien och romantik hänger tätt samman. Regionen Kampanien i Syditalien utgör inget undantag särskilt inte när vi talar om området närmast havet där bland annat Amalfikusten ligger. Här på Sorrento-halvön finns många mysiga städer och byar att välja mellan när målet är en romantisk semester för två.

Sorrento nästan på spetsen av halvön är ett bra exempel på en romantisk, trevlig och avslappad stad med rikliga möjligheter att njuta av det härliga italienska köket på en restaurang vid någon av stadens mysiga piazzor eller på en restaurang nere längs vattnet med panoramautsikt över Medelhavet. Dessförinnan kan ni njuta av en härlig promenad i de smala gränderna och gatorna. Eller varför inte en romantisk picknick i stadens park, Villa Comunale Park, som bjuder på en fantastisk utsikt över Neapelbukten och mot vulkanen Vesuvius i fjärran.

Vi har valt ut en rad hotell och semesterbostäder i Sorrento, som alla kan skapa den perfekta inramningen åt en romantisk semester, oavsett om ni vill bo med utsikt över Medelhavet eller i det vackra landskapet innanför staden. Båda ställena och omgivningarna är något alldeles speciellt och skapar förutsättningar för en perfekt semester i tvåsamhet.

Läs mer om resor för två till Sorrento

Karta över Sorrento