Hotell i Sorrento

Hos Escapeaway har vi handplockat ett antal hotell i Sorrento som du tryggt kan se fram emot att bo på. Läs min personliga beskrivning av hotellen, se bilder och läs kommentarer från tidigare gäster som har rest till Sorrento med Escapeaway.

Med utsikt över Neapelbukten där vulkanen Vesuvius skymtar vid horisonten  hittar man det syditalienska stads-paradiset Sorrento. Staden tronar 50 meter över havet där den lätt lutar sig mot en grön och frodig klippsluttning på den norra kusten av Amalfihalvön. Vid foten av staden rullar Medelhavets vågor in mot stadens marina där speedbåtar och segelbåtar ligger för ankar och njuter av staden från sjösidan.

Färgglada byggnader och smala gator ger staden dess charm och stämning vilken skickar en tillbaka till 1800-talet då den tidens kändisar besökte staden. Charles Dickens, Edward Grieg och Henrik Ibsen är några av de många artister som slog sig ner i denna måleriska pärla ut mot Medelhavets blåa vatten.

Och på goda grunder.

I Sorrento befinner du dig långt från storstadens stress och jäkt. Här flanerar man längs stadens små slingrande gator ner till restaurangen på hörnet där man kan njuta sin lunch och en nylagad kopp espresso. Kanske avslutas lunchen med ett litet glas limoncello, som är en citronlikör som produceras i området och som Amalfihalvön är känd för. Det italienska kökets välsmakande mat, den vackra naturen och havet gör Sorrento till den perfekta platsen för en semester för både par och familjer.

Escapeaway gör det lätt för dig att njuta av Sorrentos oemotståndliga skönhet. Med en hotellvistelse i staden behöver du varken tänka på frukost eller den dagliga städningen så du får massor av tid över till att njuta av staden och de vackra omgivningarna. Hotellen är alltid små och genuina och har trevliga gemensamma utrymmen. På de flesta av hotellen finns det möjlighet till rum med balkong eller utsikt mot Neapelbukten.

Hotellvistelsen i Sorrento kan anpassas så den passar för din familjs semester. Vi erbjuder hotell med både enkel- dubbel- och familjerum och söker ni extra lyx så kan hotellrummet ofta uppgraderas till ett delux- eller superiorrum.

Sorrento är den perfekta utgångspunkten för en semester i Kampanien i Syditalien. Med hyrbil når du lätt resten av Sorrentohalvön och Amalfikusten vars skönhet bara blir större för varje sväng längs vägen. Amalfikusten är fylld av vackra små städer och byar varav vissa ligger på topparna av de gröna kullarna och andra ligger nere vid vattnet. Pizzans hemstad Neapel ligger en knapp timmes körning från Sorrento, om man får behov av en storstad. Här finns både museer och fina shoppingmöjligheter. Även Europas älsta operahus Teatro di San Carlo ligger här i Neapel.

Med en hotellvistelse i Sorrento får ni tid till alla de upplevelser ni har lust med.

Se alla resor med Escapeaway till Sorrento

>> Läs mer om hotell

Karta över Sorrento

Populära hotell i Sorrento

Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
9,2
Fantastiskt
766 omdömen
  • Närmaste flygplats: 55 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
8,7
Mycket bra
1003 omdömen
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
8,1
Mycket bra
812 omdömen
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)