Resor till Sorrento

I södra Italien ligger en historisk stad som har besökts av konstnärer och kungligheter under århundraden för fördjupade upplevelser och avkoppling och ett fantastiskt väder. En semester i Sorrento är lika med sann livsglädje och sydländsk stämning. Boka resan till Sorrento med Escapeaway idag!

Sorrento är en juvel till stad, belägen otillgängligt men likväl så inbjudande i Napolibukten, med utsikt till både storstad och vulkaner. Nu kan du boka din resa till Sorrento online hos Escapeaway, inklusive flyg, hyrbil på flygplatsen och hotell eller semesterlägenhet. Sorrento andas livsglädje, stämning och charm. Detta märks på invånarna, och det smittar snabbt av sig på de besökande. Bo i Sorrento med ett leende på läpparna medan du njuter av den stämningsfulla stadskärnan och de många trevliga utflyktsmålen.

Staden ligger ute på spetsen av Sorrentohalvön med fin vy över havet, bukten och ön Capri i horisonten. Tycker du om mysiga stunder, utsikter, snirkliga gator och ett avslappnad leverne, så kommer du inte att bli besviken när du reser till Sorrento. Här är en stad, som är präglad av många turister, men som också är en magnet av en anledning. Du bor på relativt kort avstånd till en rad av södra Italiens mest ikoniska attraktioner: storstaden Neapel, vulkanen Vesuvius, ruinstaden Pompeji, och den otroliga Amalfikusten - kanske Europas vackraste kuststräcka.

Och då har vi inte ens nämnt staden det handlar om: Sorrento, som inte bara ser charmig ut från havssidan när du ankommer med turistbåt från Neapel eller färja från Capri utan som också bjuder på massor av restauranger och butiker på de små mysiga gatorna.

Den vänliga staden

Sorrento är berömd för sin konst: diktkonst, litteratur, musik, dans (tarantella) och ett smakfullt kök. Staden kallas också för la gentile (den vänliga staden) p.g.a. sitt milda klimat och flera vackra utsiktsplatser, de många parkerna fyllda med citron och apelsinträd samt de lokala invånarnas vänlighet och gästfrihet. Få städer i Italien erbjuder en så skön kombination av italienskt folkliv på gator och torg kombinerat med lugna och fridfulla omgivningar. Sedan medeltiden har staden varit turistmål för både kungliga och adliga familjer från hela världen.

Sorrento är precis som ön Capri känd för sin produktion av den goda citronlikören Limoncello som framställs av de goda citronerna från området, alkohol, vatten och socker. Ett litet glas med Limoncello smakar allra bäst efter en god måltid och ska provas på plats, kanske på någon mysig uteservering vid Piazza Tasso...

Den italienska författaren Torquato Tasso föddes i staden och har givit sitt namn åt stadens huvudtorg, Piazza Tasso, som utgör hjärtat i staden stämningsfulla centrum. Från huvudtorget börjar Corso Italia, huvudgatan som har ett stort utbud av butiker, mysiga caféer och trevliga restauranger. Vi rekommenderar dessutom ett besök i den trevliga domkyrkan, Veniero palatset med de arabiska dekorationerna och Sedile Deminova som härstammar från slutet av 1400-talet. Det var här som de adliga representanterna från stadens olika kvarter möttes.

Så bokar du en resa till Sorrento med Escapeaway

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en trygg resa till Sorrento. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn antingen med direktflyg eller med mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med noga utvalda hotell i Sorrento samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt sätts samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om lyxresor till Sorrento här2 frågor om Sorrento

Var ska du bo i Sorrento?

Escapeaway förmedlar en  mängd olika hotellrum i staden, så när du reser till Sorrento, kan du nyttja dig av vår stora kunskap om området och det faktum, att vi löpande besöker och utvärderar alla våra hotell. Det är möjligt att bo både i området runt den stora lustbåtshamnen, Marina Grande, i den västra delen av staden, samt i den centrala delen runt Piazza Tasso.

Det är också möjligt att bo i den östra delen av staden, i riktning mot Sant' Agnello, som närmast blivit en del av Sorrento, liksom det finns möjligheter också in inlandet om du gärna vill vara nära stan, men på håll från turisterna.

Hur reser du till Sorrento?

Du kan resa från de större flygplatserna i Sverige och Danmark till Sorrento, genom att hitta flygbiljetter till Napoli flygplats, eller till Rom. Har du tid, är det perfekt att kombinera en resa till Sorrento med ett par dagars besök i en av de större städerna, även om det såklart är svårt att uppleva allt Rom har att erbjuda på bara några dagar. Tricket är, att du året om kan resa direkt till Rom, och härifrån ta snabbtåget till Napoli.

Från Napoli reser du till Sorrento med den lokala järnvägen, Circumvesuviana. Det är en mycket autentisk upplevelse, och under vägen möter du både lokalbefolkningen och en rad vackra utsikter. Du kan generellt använda dig av denna järnväg för att komma fram till många av områdets sevärdheter - men vi rekommenderar dig ändå att hyra en bil för att slippa vara beroende av lokala tidtabeller (som inte alltid stämmer...)

Hos Escapeaway kan du boka flygbiljett, hotell och hyrbil i Sorrento som ett samlat paket. På det sättet är du täckt av resegarantin, och priserna är lika låga som om du skulle sätta ihop resan själv på olika portaler.

Hotell i Sorrento

Populära hotell i Sorrento

Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
9,8
Fantastiskt
152 omdömen
  • Närmaste flygplats: 56 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
8,6
Mycket bra
349 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
8,2
Mycket bra
789 omdömen
  • Närmaste flygplats: 53 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Billiga resor till Sorrento

Stadens fina läge gör den mycket lättillgänglig. Genom att flyga till Rom eller Napoli tar man sig sedan smidigt med tåg till stadens centrum. Från Sorrento har du ett stort utbud av utflykter att välja mellan som alla kan nås med tåg eller buss: den vackra Amalfikusten, öarna Capri, Ischia och Procida samt storstaden Napoli och Pompeji.  Bussen från Sorrento till Amalfikusten går alla veckans dagar och flera gånger i timmen (flest avgångar på vardagarna). Reser du till Sorrento under högsäsongen så tänk på att det kan vara ganska ont om plats på en del av de mest populära tåg- och bussavgångarna.

Filminspelning i Sorrento

Har du sett Susanne Biers prisbelönta film "Bröllop i Italien"?  Då har du säkert även låtit digimponeras av de vackra omgivningarna i vilka den största delen av filmen äger rum. Ja, du har rätt - det är i Sorrento och det kan vara en god idé att se den en gång till innan du reser dit. Det sätter stämningen på en riktigt bra resa.

Sorrento, som ligger vid Neapelbukten, söder om Neapel i södra Italien, är huvudstaden på Sorrentohalvön och har cirka 19 000 invånare fördelade på en yta av 9,9 kvadratkilometer. Kuststaden är ett mycket populärt resmål, framförallt på sommaren, då stadens invånarantal kan nå upp till 125 000!

Sorrento bjuder på ett fantastiskt klimat, charmigt folkliv, en lång och intressant konstnärstradition, stor och varm gästfrihet, läcker gastronomi, vackra utkikspunkter överallt i staden och en lång rad av södra Italiens största sevärdheter inom ett överskådligt köravstånd. Alla dessa egenskaper tillsammans gör, att staden ofta kallas "den vänligaste staden" (la gentile) bland syditalienare.

I stadens centrum finns massor av trevliga butiker, caféer och restauranger, framförallt på huvudgatan Corso Italia, som börjar vi stadens huvudtorg, Piazza Tasso. Medan du är på Piazza Tasso, rekommenderar vi att du provar ett glas av den lokalt producerade citronlikören Limoncello som Sorrento och ön Capri har blivit berömda för. Likören framställs på citroner från området, samt alkohol, vatten och socker - och smakar normalt sätt bäst efter en måltid mat.

Om du är på jakt efter några kulturella upplevelser medan du är på resa till Sorrento, rekommenderas det att besöka den mycket vackra herrgården Sedile Deminova, som härstammar från slutet på 1400-talet och som var samlingspunkt för stadens adliga klasser vid en tidpunkt. Även Verniero-palatset, med dess vackra arabiska dekorationer, och stadens domkyrka, är värda sina besök.

Från Sorrento har du dessutom ett brett urval av utflykter att välja emellan. Storstaden Napoli ligger endast cirka 30 km bort. Det finns bussavgångar till vackra Amalfi flera gånger i timmen varje dag. Och staden ligger dessutom inom rimligt avstånd till öarna Capri, Ischia och Procida, samt den begravda staden Pompeji.

Sorrento - en stad för alla !

I Sorrento är det högt till skyn, panorama för pengarna och massor av historia. Turismen har blomstrat här - sidan vid sida med områdets berömda och väldoftande citronträd - sedan Dickens, Keats, Scott, Wagner, Goethe, Ibsen, Nietzsche och H.C. Andersen kommit här förbi på deras resor i sökandet efter inspiration, sol och värme.

Sorrentohalvöns milda klimat året runt lockar varje år många turister - unga som äldre - och flera återvänder år efter år för att gå runt bland Sorrentos många smala gator och gränder och läppja på en limoncello (lokalproducerad citronlikör) på de romantiska torgen. Sorrentinarna är kända och omtalade som en vänlig befolkning och det krävs inte mycket famlande med kartan innan hjälpen är på väg.

Sorrento har ett stort utbud av diverse butiker och restauranger och är perfekt både för barnfamiljer och par i alla åldrar. Dessutom kommer man enkelt och lätt runt i området utan bil då det går både buss och båt till den närliggande Amalfikusten samt tåg till bland annat Neapel och Pompei. Även ön Capri nås enkelt med flygbåt (endast ca. 30 min) från hamnen i Sorrento precis som en vandring på vulkanen Vesuvius nås på en halv eller heldagsutflykt allt efter lust och temperament.

Escapeaway har flera boende möjligheter att erbjuda mitt i Sorrento. Få kilometer från Sorrento ligger byarna Sant' Agnello (ca. 2-2½ km) och Massa Lubrense (ca. 6 km) – även i dessa byar erbjuder Escapeaway boende i härliga lägenheter eller på hotell med fantastisk utsikt. Nedan finner ni ett litet urval av boende. Gör som de lokala: Bo centralt i en härlig lägenhet där du har möjlighet för att laga mat och inte minst njuta av livet från en solrik balkong som är helt privat.

>> Läs mer om semesterbostäder i Sorrento här

Vad tycker gästerna om i Sorrento?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 38 recensioner