Resor till Schiazzano

Schiazzano ligger högt beläget mitt på Sorrentohalvön mellan Neapelbukten och Amalfikusten. I denna lilla stad befinner du dig därför i hjärtat av ett av Italiens vackraste områden. Utöver en av Europas mest betagande kuststräckor har du här även ett pärlband av Syditaliens mest ikoniska attraktioner inom din räckvidd. Dessa attraktioner inkluderar bland annat den pulserande storstaden Neapel, vulkanen Vesuvius och den fascinerande ruinstaden Pompeji.

En resa till Schiazzano är naturligtvis även en möjlighet till att njuta av det härliga och soliga klimatet, uppleva det charmiga folklivet och den läckra gastronomin som omfattar allt från enkla pizzerior till gourmetrestauranger. I själva Schiazzano som bara har några hundra invånare finns det i och för sig bara ett fåtal matställen men runt omkring på halvön finns det gott om andra småstäder med mysiga matställen du kan prova på under din semester.

Upplevelser på Sorrentohalvön

Den närmsta större staden är halvöns huvudstad Sorrento. Här hittar du massor av spännande affärer, caféer och restauranger, framför allt på huvudgatan Corso Italia som börjar vid stadens huvudtorg Piazza Tasso. Sorrentohalvön är inte känd för några långa breda stränder men det finns dock åtskilliga små badvikar och bukter längs den klippiga kusten. Här kan du ta ett dopp i det kristallklara havet eller bara slå dig ner för att njuta av solen och vågornas skvalpande ett tag.

Det kan ta längre tid att ta sig runt i det bergiga området än man först kanske tror på grund av de slingrande vägarna. Även om det vid många tillfällen kan vara praktiskt att ha en hyrbil för att ta sig till och från staden kan det vara en fördel att överväga andra transportmedel när du ska utforska området. Från Sorrento går det en passagerarfärja till Capri, Positano och Amalfi som alla tre är perfekta mål för en dagsutflykt.

Du behöver faktiskt inte transportera dig för att utforska området, det är många som reser till Schiazzano och Sorrentohalvön för att använda det mesta av semestern längs de natursköna vandringslederna i området. Du kan gå korta turer till de närmsta grannstäderna eller dagsturer hela vägen ner till kusten. Längs vägen belönas dina ansträngningar med många vackra utsikter över bergen och det azurblåa havet.

Lätt att boka en resa till Schiazzano

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Schiazzano. Kombinera ditt valda hotell med en flygbiljett till den internationella flygplatsen vid Neapel eller eventuellt till Rom. Du kan som regel välja mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du ha ut det mesta möjliga av din semester på halvön så rekommenderar vi att du kompletterar med en hyrbil. Du kan även ta ett tåg "Circumvesuviana" från Neapel till Sorrento. Det är förvisso en ganska bullrig och långsam tur men det är även en upplevelse i sig. 

Vi gläder oss åt att hälsa dig välkommen hos Escapeaway. Vi är specialister på resor till Italien där du bor på handplockade hotell under din resa. Du kan naturligtvis kombinera flera olika hotell om du skulle vilja göra en rundresa. En rundresa ger dig till exempel möjlighet att både uppleva det stillsamma landsortslivet i Schiazzano och storstadsstämningen i Neapel.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Schiazzano