Resor till Santa Maria di Castellabate

Smörhåla vid naturreservat

Santa Maria är en liten trevlig stad belägen vid havet i den norra delen av Cilento naturreservat. Här finns långa härliga sandstränder.

Cilentokusten, som tillhör de vackraste och mest översedda i Italien, är rik på grottor och små vikar. Santa Maria ligger vid tre av dessa, medan Castellabate är namnet på den medeltida staden som ligger cirka 300 meter upp i bergen.

Karta över Santa Maria di Castellabate

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över området, samt för att se placeringen av de semesterbostäder vi tillhandahåller här.

Trevlig och avslappnad stämning

Staden är inte speciellt stor, men det finns både en gågata med affärer samt en strandpromenad som är uppdelad längs flera stränder. Stämningen är trevlig och avslappnad med många trevliga små restauranger, och du kommer känna av historiens vingslag - det är inte turismen som dikterar tempot här. Dramförallt utanför högsäsongen, då vädret kan vara helt fantasiskt, kan du ofta möta ensamma vandrare på de långa, härliga stränderna. 

Bra utgångspunkt

Är du intresserad av konst och kultur, ligger de grekiska templen i Paestum endast 30 miuter i bil från Santa Maria. Men staden är också en bra utgångspunkt för turer längs kusten, och in i bergen, där tiden stått still i flera hundra år. Själva centum i Santa Maria är lugnt, då vägen längs kusten går bakom staden, och flera av gatorna i centrum är enkelriktade.

TIll dagsutflykter ligger Pompei och Amalfikusten båda inom räckvidd - och de kan verkligen rekomemnderas att besöka. Har du hyrt en bil, är det ofta också en oförglömlig upplevelse att bara köra en tur i området, utan egentligt mål. Det finns många charmiga städer, som kanske inte huserar stora sevärdheter, men som i gengäld är en möjlighet att få uppleva det äkta Italien. Kör du söderut längs kusten, kommer du t.ex. fram till Acciaroli, en trevlig stad där Ernest Hemingway ensligt sägnen slog sig ner för en tid, för att skriva färdigt "Den gamle och havet".Semesterbostäder i Santa Maria di Castellabate

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Campania.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Santa Maria di Castellabate under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Italien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Närmaste flygplats ligger vid Napoli, cirka två timmar bort i bil. Vill du hellre ta dig från flygplatsen till semesterbostaden i Santa Maria via tåg och/eller buss så är det också möjligt. Närmaste tågstation ligger i Agropoli. Det kommer dock som regel ta längre tid, då det ofta är långa väntetider mellan avgångarna och byten längs vägen. Om du därför vill ha en hyrbil under semestern, är det en bra idé att boka den redan hemifrån, men avhämtning på flygplatsen.

Här hittar du råd om biluthyrning i Italien

Napoli flygplats har förbindelser till stora delar av Europa, däribland Sverige och Danmark. Men urvalet av flygavgångar varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Restauranger och inköp

Du kan hitta det mesta du har behov av i stadens matbutik (Conad). Vill du gärna har fler möjligheter, är det inte långt att åka till Agropoli i bil, där du hittar fler restauranger, caféer och trattorior än du kommer hinna besöka under en lång semester.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Santa Maria di Castellabate