Resor till Sant' Agata sui Due Golfi

Sant' Agata sui Due Golfi ligger på Sorrento-halvön på omkring 400 meters höjd över det azurblåa havet som glimmar nere i Neapel- och Salerno-bukten på var sin sida av den vackra halvön. Namnet Sant' Agata stammar från ett litet kapell som fram för ett par årtionden sedan fortfarande var mycket besökt av resenärer på väg mot Sorrento. Tillägget "sui due Golfi" (vid de två bukterna) ger en påminnelse om den lilla stadens vackra läge.

Sorrento-halvön för dina fötter

Det bor omkring 3 000 personer i Sant' Agata sui Due Golfi och en hel del av dem är sysselsatta inom turismen. Det är emellertid inget nytt då folk redan i slutet på 1800-talet började resa hit för att njuta av det behagliga klimatet och de vackra omgivningarna. Medan det från början mest var adeln och överklassen från Neapel som reste hit så är det idag livsnjutare från alla delar av världen som har fått upp ögonen för denna perfekt belägna pärla till småstad.

En resa till Sant' Agata sui Due Golfi bjuder på allt det som man förknippar med en semester i Italien när den är som bäst. Utöver det milda och soliga klimatet kan du här se fram emot att utforska vackra vandringsleder, äkta lokala produkter och inte minst den berömda gastronomin. Sant' Agata sui Due Golfi är dessutom ett sådant ställe där man bara har lust att njuta av dagen som den kommer utan att ha något särskilt på programmet. Om du reser till Sant' Agata sui Due Golfi har du emellertid rikligt med möjligheter att krydda semestern med nya spännande upplevelser varje dag.

Vid Neapelbukten väntar Vesuvius och Pompeji som vulkanen begravde år 79 medan du vid Salerno-bukten bland annat kan besöka Amalfikusten, en av Europas mest idylliska kuststräckor. Även om resan till Sant' Agata sui Due Golfi ger dig lätt tillgång till några av Italiens mest populära sevärdheter har den lilla staden i sig en behagligt, avslappnad och lugn atmosfär.

Sorrento-halvön är bergig och till fots kan det ibland vara krävande att ta sig upp till de bästa utsiktsplatserna. Icke desto mindre kan det på en resa till Sant' Agata sui Due Golfi varmt rekommenderas att gå turer längs några av de vackra vandringslederna som finns runt staden. Framför allt om du reser hit på våren eller hösten och därmed undviker högsommarens hetta kan det vara en god idé att snöra på sig vandringsskorna. Det tar inte lång stund innan du befinner dig på en plats med sagolik utsikt över hav och berg.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sant' Agata sui Due Golfi

Vad tycker gästerna om i Sant' Agata sui Due Golfi?

9,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner