Resor till San Mauro Cilento

Nära långa sandstränder och unik natur

San Mauro Cilento är en trevlig gammal landsort som ligger 560 meter över havet, i bergen på den natursköna Cilento-halvön.

San Mauro kommun har endast 1000 invånare, såh här råder lugn och ro. Från staden har du en fin panoramautsikt över hela kusten och de omkringliggande bergen som till största delen är täckta av olivträd.

Det är ca. 10 minuters bilkörning ner till den charmiga kuststaden Acciaroli som har några fina, långa sandstränder. På de klaraste dagarna kan du se så långt som till ön Capri och självklart till den vackra Amalfikusten.

San Mauro Cilento är uppdelad i två delar, Casalsottano och Casalsoprano (den lägre och övre). Stadens historia går helt tillbaka till 1000-talet. I staden hittar du det spännande slottet, Palazzo Mazzarella som bl.a. innehåller en gammal olivpress av trä från 1700-talet. Staden har ett trevligt torg där du kan stöta samman med de lokala invånarna, både på baren och i den lilla lokala restaurangen, Il Frantoio, där du kan smaka på lokal mat, och där de även serverar pizza. I samma byggnad finner man ett lokalt co-operativ som producerar biologisk olivolja.

Karta över San Mauro Cilento i Campania

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av regionen Campania.Semesterbostäder i San Mauro Cilento

Vill du spendera semestern i hjärtat av Cilento Naturreservat, är San Mauro Cilento ett bra val. Du kan snabbt hitta lediga hotell, semesterlägenheter och villor i staden, genom att använda sökmotorn här på Escapeaway. Vi har personligen valt ut alla platser, och sätter en ära i att skriva rättvisande bostadsbeskrivningar, vilka är objektiva, så du får det du förväntar dig.

Har du behov för ytterligare hjälp för att sätta ihop den perfekta semestern i Italien, är du välkommen att kontakta oss. Vi kan, tack vare vår stora kännedom om området, också ge dig tips till utflykter och upplevelser i närheten.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Mauro Cilento