Resor till San Marco di Castellabate

Liten kuststad med hamn

San Marco di Castellabate är en genuin kuststad vid den vackra nationalparken Cilento. Den lilla staden är typiskt italiensk och trots att den inte är så stor finns här en del barer, restauranger, mataffär och några småbutiker.

För en stillsam semester

San Marco di Castellabate passar alltså dig som vill tillbringa en avkopplande semester utan för mycket stress. Läget är idylliskt intill det fina vattnet och atmosfären är lugn och behaglig. Den lilla hamnen bidrar till trivseln, men annars är detta som sagt en mycket stillsam liten stad.

För mer liv och rörelse kan du besöka de närliggande orterna som t.ex.Santa Maria, som ligger ca 4 km norrut. Passa på att packa ner badkläderna för mellan de båda orterna sträcker sig en fin sandstrand.

Besök gärna också Castellabate

Norr om San Marco di Castellabate ligger Castellabate. Stadens smala gator kan kännas som en labyrint och de mynnar ofta ut mot både mindre och större torg med kyrkor, kapeller och palats som minner om gamla tider då staden var känd för dess makt. I dag anses staden vara en av Italiens vackraste medeltida stad. Stadens samlingspunkt är Piazza 10 ottobre 1123 varifrån du kan njuta av utsikten över Annunzia dalen.

För de nyfikna resenärerna kan vi nämna att det finns ett Museo di Arte Sacra (Museum för religiös konst) som du kan besöka på lördagar och söndagar mellan 16.30 och 20.00. Bland de saker du inte bör misssa vid ett kort besök i staden är solnedgången från Belvedere di San Costabile och i staden finns restauranger, delikatessbutiker samt ett härligt folkliv. De fina sandstränderna ligger inom kort avstånd liksom, Cilento Naturreservat, Padula Kloster och det arekeologiska området Paestum.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Marco di Castellabate