Resor till San Cipriano Picentino

Semester mellan gröna berg och blått hav

San Cipriano Picentino, som ligger vackert på Monte Monnas östra sluttningar, grundades av romarna och staden är känd för kastanjer, vin och olivolja.

Det är dock framförallt det omgivande gröna landskapet som ger området sin charm. Ett landskap som är idealt för vandringsturer, där du till och från kan njuta av utsikter hela vägen till havet.

Staden ligger ca. 13 km från Salerno och 8 km från Pontecagnano, där du också hittar den närmaste motorvägspåfarten. Närmaste strand ligger ca. 10 km bort.

Den lilla staden härstammar från en tid då romarna erövrade området och tvingade picentinerna, den lokala befolkningen, att fly upp i bergen. Staden liknar andra städer i området med imponernde fästningar eller konstnärliga mästerverk, i det att både centrum och backarna runt omkring har många kyrkor och kloster, som ännu lockar många pilgrimmar.

På hösten hålls stadens viktigaste fester - den 16 september firas stadens helgon, San Cipriano, medan man den sista söndagen i oktober firar Sagra della Castagna, det vill säga en kastanjefest med historiska dräkter och fyrverkerier.

Karta över San Cipriano Picentino

Klicka på kartan här nedan för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till olika flygplatser och andra städer i Italien och Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Escapeaway erbjuder fler än 1800 semesterbostäder, varav många befinner sig i Campania. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i San Cipriano Picentino? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring området.

Är ni flera som reser tillsammans, t.ex. några familjer som önskar att slappna av i privata omgivningar, kanske det rätta valet är att hyra en stor villa på Amalfikusten som ligger nära San Cipriano Picentino. Här behöver ni inte dela pool, trädgård osv med andra gäster, utan har allt för er själva.

Använd sökmaskinen ovanför för att få en snabb överblick över möjligheterna i och omkring området. Du kan också använda filterfunktionen för att snabbare hitta det du söker.

Har du frågor om de olika möjligheterna, är du varmt välkommen att ringa oss. Våra resekonsluter sitter redo att hjälpa och rekommendera helt rätt val för dig.

Flygplatser och lokal transport

Ska du spendera semestern i San Cipriano Picentino, är Napoli flygplats den som ligger närmast, men ofta väljer våra resenärer också att flyga till Rom då det finns fler rutter dit från Skandinavien. Urvalet av flygbolag som betjänar dessa två flygplatser är därför stort, och du kan exempelvis hitta flyg med lågprisbolag som Ryanair, easyJet, Vueling och Norwegian.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Du kan ta tåget från Napoli till Salerno, varifrån det finns en bussförbindelse som går den sista biten upp till San Cipriano Picentino. Det samma är i princip möjligt om du kommer från Rom, men då ska du vara inställd på att spendera 4-5 timmar på resan från flygplatsen. Vill du gärna komma fortare fram till din semesterbostad, kan du eventuellt beställa en hyrbil i flygplatsen - det kan du göra redan hemifrån.

Läs mer om biluthyrning i Italian här

Restauranger och shopping

Det finns en handfull restauranger i själva staden, men du kan utöka urvalet genom att bege dig till grannstäderna. För att få ett ännu större urval av restauranger, butiker och större supermarknader, kan du med fördel köra ner mot Salerno vid kusten.

Utflykter

Du bor precis vid Parco Regionale dei Monti Picentini, ett stort naturreservat med många vandringsleder, som bjuder på vackra utsikter och härliga naturupplevelser.

Därutöver är det en ideal möjlighet att spendera en eller flera dagar av semestern på att utforska Amalfikustens vackra städer, som t.ex. Ravello, Vietri sul Mare och Amalfi.

Önskar du att utforska områdets sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner en massa olika utflykter på Amalfikusten, som du med fördel kan boka redan hemifrån.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här (på italienska).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Cipriano Picentino

Vad tycker gästerna om i San Cipriano Picentino?

9,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner