Resor till Salerno

Salerno ger dig en bra utgångspunkt för att utforska Amalfikusten, Pompeji och många av de anfra berömda sevärdheterna i regionen Kampanien i södra Italien. Boka din resa till Salerno med Escapeaway i dag!

Salerno är en livlig hamnstad som framför allt tack vare sitt läge i ena änden av Amalfikusten har mycket att erbjuda sina semesterresenärer. Innan du ger dig ut på utflykter för att utforska det som ofta kallas för Europas vackraste kuststräcka så bör du även ta dig god tid att utforska själva Salerno. Den långa hamnpromenaden är populär bland såväl besökare som lokalbefolkningen, framför allt på varma sommarkvällar, men stadens mest charmerande del hittar du lite längre upp i centro storico, den gamla stadskärnan. Även här sjuder det av liv på de trånga, stenbelagda gatorna där du kan gå på upptäcktsfärd i små boutiquer eller slå dig ner på någon trevlig trattoria för att njuta av det lokala kökets härligheter.

Välkommen till denna del av Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Salerno där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Sevärdheter i Salerno

Den gamla stadsdelen har under de senaste åren genomgått en behövlig uppfräschning men har ändå lyckats bevara sin ursprungliga charm. I de labyrintiska gatorna finns det förutom bra matställen även tillräckligt med små minimarkets för att du ska kunna hitta de nödvändigaste förnödenheterna utan att behöva förflytta dig utanför centrum.

Även om Salerno rent turistmässigt står i skuggan av Amalfikustens städer så finns det ändå flera intressanta sevärdheter som är värda att besöka när du tillbringar din semester här. Katedralen, Duomo di San Matteo, som härstammar från 1000-talet, anses till exempel av kännare vara en av de vackraste medeltidskyrkorna i Italien. Inne i kyrkan kan du beundra vackra kalkmålningar och mosaiker. I utkanten av stan ligger en annan sevärdhet som bör stå högt på din lista om du är intresserad av historia, Castello di Arechi. Borgen som ligger på 263 meters höjd med en fantastisk utsikt över bukten byggdes ursprungligen på 700-talet men har därefter byggts ut flera gånger, den senaste gången var på 1500-talet. Reser du till Salerno på sommaren så kan du förhöra dig på det lokala turistkontoret vilka aktuella konserter som framförs på borgen.

En bra utgångspunkt för utflykter

Du kan med andra ord lätt få en dag att gå med att enbart njuta av stämningen i de gamla delarna av Salerno, flanera längs den långa hamnpromenaden samt besöka stadens historiska sevärdheter. Men det går trots allt inte att blunda för att en av de bästa anledningarna till att resa till Salerno är att staden utgör en bra utgångspunkt för att utforska omgivningarnas attraktioner. Bland dessa attraktioner hör Amalfi och Ravello på den vackra Amalfikusten av goda skäl till de mest populära utflyktsmålen, men till exempel Cilento och Vallo di Diano Nationalparken i motsatt riktning är också värda en dag eller två. Nära detta område ligger även Grotte di Castelcivita ett intressant utflyktsmål som lockar med en förunderlig underjordisk värld av stalaktiter och stalagmiter.

Det går tåg mellan Salerno och Neapel så även om du har en bilfri semester kan du lätt besöka storstaden för att tillbringa en dag med shopping eller eventuellt kliva av tåget lite tidigare vid den världsberömda romerska, och delvis begravda staden Pompeji. Speciellt under högsäsong kan det faktiskt vara en fördel att använda sig av tåg, buss eller båt för att ta sig runt i närområdet. Framför allt vägarna som slingrar sig längs Amalfikusten har en tendens att bli mycket tätt trafikerade under högsäsong. Det är då mer avkopplande och minst lika vackert att ta båt från Salerno till de små idylliska kuststäderna. Båtarna går regelbundet under sommarhalvåret.

Så bokar du resan till Salerno

Med Escapeaway kan du använda den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker resa till Salerno. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt till exempelvis Rom eller med mellanlandning på vägen och ankomst till den internationella flygplatsen i Neapel. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda hotell i Salerno samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt sätts samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Sorrento här
>> Läs om flexibla paketresor till Amalfikusten

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Salerno