Ravello Art Hotel Marmorata

Officiell kategori

Vårt betyg

8,6 Gästrecensioner
Marie Strutzenblad
Besökt av
Marie Strutzenblad

Havet har en speciell dragningskraft på de flesta och kryssning har blivit en mycket populär resform. Men det är inte alla av oss som har sjöben även om vi älskar havet eller vill vakna upp på ett nytt ställe varje morgon. Som tur är finns det en lösning på detta som heter Ravello Art Hotel Marmorata och som ligger stadigt på en klippa men ändå nära havet och där du kan låta dig vaggas till sömns varje kväll av vågorna brus. 

Ett annorlunda hotell med fantastiskt och unikt läge beskriver nog Ravello Art Hotel Marmorata på bästa sätt. Här kan du till fullo njuta av allt det vackra som just denna kust bjuder på. 

Amalfikustens gamla pappersbruk

I flera hundra år var Amalfi en av de fyra italienska sjörepublikerna vars viktigaste inkomstkälla utgjordes av den gemensamma handeln med städerna runt Medelhavet och Amalfi var något av en "världsmakt" på europaplanet. Reser du runt på Amalfikusten så kan du lätt förstå vilket välstånd som rådde här och kanske särskilt i staden Ravello som är känd för sina imponerande palats. 
Efterhand som tiden gick försvagades Amalfi till en vanlig landsortsstad och den slutliga spiken i kistan kom 1344 i och med att en sunami träffade staden efter ett jordskalv på havets botten. Det var vid denna tiden som produktionen av handgjort papper blev utbredd inte bara i själva Amalfi där du fortfarande kan se resterna efter de gamla pappersbruken i det som idag kallas pappersbrukens dal, men även på andra ställen längs kusten med tillgång till rinnande vatten.

Från fabrik till hotell

Rinnande vatten fanns bland annat i "stadsdelen" Marmorata som ligger ända nere vid kusten och även här byggde man  därför ett pappersbruk. Bruket tillhörde familjen Camera d'Afflitto och utgjorde en bra inkomstkälla under många år fram tills handgjort papper blev för dyrt att producera. Det gamla pappersbruket i Marmorata förföll därför precis som så mycket annat längs Amalfikusten vid denna tiden men fick nytt liv som hotell 1983. Det är fortfarande familjen Camera d'Afflitto som äger stället som har utvecklats till ett av de mest särpräglade 4-stjärniga hotellen på hela Amalfikusten. Särprägeln beror dels på läget men även på det faktum att hotellet är inrett i den gamla pappersfabriken. 

Beläget ända nere vid strandkanten

Om du kommer sjövägen längs Amalfikusten kan du inte undgå att se det trevliga hotellet för även om hotellbyggnaden i sig inte utgör någon särskilt vacker syn i jämförelse med många andra fina villor i området så tilldrar sig hotellet ändå en viss uppmärksamhet. Dels fångas din blick av de karakteristiska trapporna som förbinder de olika terrasserna mellan klipporna men även alla parasoller som pryder området runt den härliga swimmingpoolen är mycket iögonfallande. Kommer du tillräckligt nära och om vädret är klart kan du även ana hotellets gäster på terrassen där de avnjuter en av dagens måltider från den fina restaurangen. Du kanske till och med blir vittne till en bröllopsfest för det romantiska läget vid vattnet lockar naturligtvis även till sig den sortens arrangemang. Båtarna som passerar gör det trots allt en bit från land för att inte störa hotellets gäster som njutar av att bada i det härliga havet.

En blommande trädgård

Kommer du i bil är det däremot inte säkert att du lägger märke till hotellet bland klipporna då det ligger väl dolt nedanför kustvägen och hade det inte varit för de relativt stora skyltarna som talar om att här ligger Hotel Marmorata så hade du nog bara kört förbi. Även om själva hotellet kan vara svårt att upptäcka från vägen så är det knappast någon som undgår att se alla de jättelika blommande bourgainvilleor som växer överallt på hotellområdet och som tillsammans med alla vackra palmer nästan får området att framstå som en botanisk trädgård. På grund av hotellets läge vid havet har familjen valt att hålla inredningen i maritim stil så från det att du kliver in i den trevliga receptionen kan du nästan inte undgå känslan av att befinna dig ombord på ett fartyg - ett mycket stillaliggande sådant. Även om du inte befinner dig på ett fartyg så kan du härifrån beundra alla de kryssningsfartyg och privata yatchter som ankrar upp i bukten utanför Amalfi, så drömmen om en kryssning kan forfarande hållas vid liv.

Därför bör du välja Ravello Art Hotel Marmorata

 • Du vill bo i en historisk byggnad med en fantastisk utsikt över havet
 • Du vill bada i havet direkt från klipporna 
 • Du är en romantisk själ
 • Du kan parkera gratis
 • Du vill somna till vågornas skvalpande
 • Du kan äta middag på hotellets utomhusterrass

Bra att veta om Ravello Art Hotel Marmorata

Ravello Art Hotel Marmorata ligger mellan kustvägen och havet och kommer du hit med allmän transport (buss från Amalfi eller Salerno) kan du kliva av på kustvägen och gå de sista meterna ner till hotellet längs den relativt branta infartsvägen. 

Kommer du med bil så kan du parkera på den lilla parkeringsplatsen bakom hotellet eller längs den lilla asfaltvägen som leder från kustvägen ner till hotellet (det finns två infarter, en om du kommer från Amalfi och en om du kommer från Minori). Vägen är smal så det är bra att vara en van bilförare när du ska manövrera runt på den relativt begränsade ytan.

Ravello Art Hotel Marmorata lämpar sig inte för personer med gångbesvär då här finns stora nivåskillnader och många trappor. Tänk på att lägenheterna ligger 500 meter från hotellet och receptionen.

Om du inte äter på hotellet kan det vara bra att veta att närmsta annan restaurang ligger i staden Minori ca 1 km från Ravello Art Hotel Marmorata eller i staden Atrani ca 2 km från hotellet. Den enda väg du kan använda är kustvägen och även om lokalbefolkningen ofta går längs vägen är det inget vi rekommenderar då vägen inte har några trottoarer och trafiken ofta är mycket intensiv. Lokal turistskatt betalas på plats.

Därför ska du välja Ravello Art Hotel Marmorata

 • Närmaste flygplats: 63 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Ett hotell med charm och karaktär

Ravello Art Hotel Marmorata är inte tillgänglig i dagsläget

Ravello Art Hotel Marmorata är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Närmsta strand – 0 km
 • Närmsta stad Minori – 1 km
 • Storstadsliv i det mondäna Sorrento – 35 km
 • Ruinerna i Pompeji – 34 km
 • Musikens stad, Krøyers måleriska Ravello – 7 km
 • Färjan till ön Capri från Amalfi – 3 km
 • Fotogena och färgrika Positano – 21 km
 • Neapel är härligt, historiskt och absolut värt ett besök – 60 km
 • Neapels flygplats – 61 km
 • Roms flygplats i Ciampino – 263 km
 • Roms flygplats i Fiumicino – 290 km

Det finns 37 rum och suiter på Ravello Art Hotel Marmorata. De finns i olika kategorier och storlekar och med mycket varierande läge och utsikt. Alla rummen är inredda i klassisk maritim stil och de flesta av dem har utsikt mot havet. Bevarandemyndigheten har inte tillåtit byggandet av några balkonger men det finns många trevliga uteplatser i trädgården och på klipporna.

Du kan även välja lägenhet med möjlighet till självhushåll. Dessa ligger ca 500 meter från huvudbyggnanden. Från lägenheten (deluxe) har du utsikt över havet. Från den andra lägenheten, som ligger högst upp med snedtak, har du ett litet torn (ej möblerat) som nås med trappa och varifrån du har utsikt över havet. De har båda ett allrum med pentry, 2 sovrum och badrum (där deluxe har 2 badrum). Parkering finns i närheten av lägenheterna, men plats bör förbokas. Du checkar in på hotellet mellan kl. 13:00-16:00 och checkar ut mellan kl. 09:00-10:00. Du har givetvis tillgång till all den service hotellet erbjuder.

Samtliga rum och suiter har dessa faciliteter inkluderade:

 • Luftkonditionering (ej i lägenheten)
 • Kassafack
 • Minibar på rummen
 • Pentry i lägenheten
 • WiFi
 • Hårfön
 • Toalettartiklar
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Ravello Art Hotel Marmorata. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Motionsrum
 • Hotellbar
 • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Bizantina 3
84010 Ravello

Koordinater

Latitude: 40.6462
Longitude: 14.6200

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Italien, Syditalien, Kampanien, Capri
9,5
Fantastiskt
631 omdömen
 • Närmaste flygplats: 51 km
 • Närmaste strand: ca. 1.7 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
9,5
Fantastiskt
636 omdömen
 • Närmaste flygplats: 63 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Termini
9,8
Fantastiskt
379 omdömen
 • Närmaste flygplats: 65 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi