Hotel Villa Scarpariello

Escapeaways kategori

Patricia Johansson
Besökt av
Patricia Johansson

Dramatisk placering på Amalfikusten

Här får du en placering av sällan skådat slag. Hotel Villa Scarpariello ligger helt ner till havet på kustvägen mellan Amalfi och Minori - och är utan tvekan ett av de vackraste och mest dramatiskt placerade på Amalfikusten.

Den fantastiska placeringen betyder att det enda ljud du hör är vågorna som slår mot klipporna precis som varje hörn är ett äventyr men bildsköna vyer över havet och den imponerande kusten. Ta chansen och gör vistelsen på Amalfikusten till något helt speciellt.

En fantastisk och "omöjlig" placering

Huvudattraktionen är det gamla normanska torn som är mittpunkten för hela stället som totalt består av tre byggnader som är byggda in i klipporna under vägen. Det fantastiska läget betyder att det enda ljud man hör är böljorna som slår mot klipporna och utsikten ut över havet och kusten är magnifik.

Villa Scarpariello ägs idag av Prins Luigi D´Angerio från Sant' Agata som bor på stället under kortare eller längre perioder. Själva tornet är ett litet museum med dokument över Scarpariellos spännande historia (tornet är ej öppet för gästerna, men man kan alltid hoppas att personalen gör ett undantag...).

Villans historia

Villa Scarpariello har varit skådeplats för många intressanta händelser. Det var bl.a. här som den italienska kungen Vittorio Emanuele III år 1944 övergav makten till sin son Umberto, och det var även här som Jacqueline Kennedy höll semester med sina barn år 1962 och vid ett senare tillfälle presenterade stället för sin man, presidenten John F. Kennedy.

Idag är Villa Scarpariello inrett med rum och lägenheter (se Villa Scarpariello Relais) och drivs av samma familj som äger det närliggande Hotel Villa San Michele. För bara några få år sedan var stället nästintill en ruin men med hjälp och hårt arbete lyckades man att renovera stället till ett fantastiskt semesterparadis där man lagt stor vikt vid att respektera ställets historia och tradition.

Faciliteter

Det finns en liten reception, gratis parkering (på andra sidan kustvägen), pool med havsvatten, möjlighet att bada från klipporna, gemensamma terrasser där det bl.a. serveras frukost (mot betalning) samt uthyrning av speedbåtar för att kunna utforska den spännande Amalfikusten. Vill man köra till de närmaste städer längs kusten är det 1,5 km till Amalfi och ca. 1,7 km till Minori.

Hotellrummen

Det finns totalt 6 rum som alla är olika inredda. De ligger i olika byggnader i området men alla har fin havsutsikt. De är dessutom alla utrustade med satelit-TV, telefon, aircondition, badrum med dusch eller badkar och toalett. Två av rummen har balkong och två har terrass men detta kan inte förbeställas. Pågrund av läget är Villa Scarpariello inte att rekomendera åt gångbesvärade då all transport i området försigår till fots via små stigar och trappor.Därför ska du välja Hotel Villa Scarpariello

 • Närmaste flygplats: 64 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Parkering / Garage
 • Stad mindre än 3 km bort

Hotel Villa Scarpariello är inte tillgänglig i dagsläget

Hotel Villa Scarpariello är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Napoli Flygplats: ca. 64 km (1h 30m)
 • Rom Ciampino Flygplats: ca. 265 km (3h 20m)
 • Rom Fiumicino Flygplats: ca. 301 km (3h 50m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Villa Scarpariello. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Strada Statale 163 Loc. Marmorata di Ravello
84010 Ravello (SA)

Koordinater

Latitude: 40.6401
Longitude: 14.6153

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Italien, Syditalien, Kampanien, Termini
9,8
Fantastiskt
380 omdömen
 • Närmaste flygplats: 65 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Maiori
8,4
Mycket bra
337 omdömen
 • Närmaste flygplats: 61 km
 • Närmaste strand: ca. 400 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
9,5
Fantastiskt
634 omdömen
 • Närmaste flygplats: 63 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)