Resor till Ravello

Ravello kallas för "Musikens stad" eftersom det varje år hålls en klassisk musikfestival här till ära av kompositören Wagner. Den lilla och mycket charmiga bergsstaden är emellertid lika känd för sin fantastiska utsikt över kusten. Boka din resa till Ravello med Escapeaway i dag!

Med sitt läge omkring 365 meter upp på ett berg skiljer Ravello sig från de andra städerna på Amalfikusten. Avståndet till vattnet uppvägs dock till fullo av den fantastiska utsikten över Medelhavet, vilken du kan njuta av på många ställen i staden. Dessutom innebär det lite tillbakadragna läget att Ravello är lite mer fridfullt än grannstäderna som ligger ända nere vid kusten.

Du kan absolut ta badkläderna med om du reser till Ravello, eftersom det inte tar många minuter att köra ner till närmsta strand. Vill du ha lite motion kan du till och med gå dit ner på ungefär en halvtimme. De många trappstegen kommer garanterat ge dig lite svett i pannan och en bra ursäkt för att beställa lite extra, när du utforskar områdets många restauranger och serveringar. En stor del av besökarna på Amalfikusten reser hit just för att få en aktiv semester och utforska de många vandringslederna som finns på Amalfikusten och resten av Sorrentohalvön.

Är du i någorlunda bra form så är ett av de bästa sätten att uppleva området på just till fots, du kanske bara når runt till de närmsta städerna som Amalfi, Minori och Maiori, men du går automatiskt ner i varv och får tid att ta till dig alla de nya intrycken. Trots stadens placering kan man även ta sig runt i området med buss. Under sommarhalvåret bör du även avsätta tid till en båttur mellan Amalfikustens städer, precis som när du vandrar i bergen är det en särskild känsla att ankomma till de måleriska städerna från havet.

Fridfull elegans

Själva Ravello inbjuder till avkoppling med sin tillbakadragna elegans. Detta kan du bland annat uppleva när du besöker stadens palatsliknande villor, Villa Rufolo och Villa Cimbrone. Villorna är framför allt kända för sina spektakulära trädgårdar från vilka du har en fantastisk utsikt ner över kusten. Villa Rufolo, som ligger precis söder om stadens katedral, har sedan 1953 dessutom varit en del av festivalen för klassisk musik, som avhålls varje år mellan juli och september. Av samma anledning kallas Ravello ofta för La città della musica.

Oavsett om du njuter av den betagande utsikten från Villa Rufolo, eller har slagit dig ner med en förfriskning på något café med uteservering vid den trevliga Piazza Duomo, kommer du tydligt att märka att detta är en stad med en lång historia. Staden grundades på 400-talet och har många gånger genom historiens gång spelat en viktig roll för den politiska makten i regionen. Det är svårt att föreställa sig att stadens befolkning under Medeltiden var 10 gånger större än den är idag. 

I modernare tid har den lite exklusiva stämningen i Ravello lockat till sig många berömda storheter så som Richard Wagner, Greta Garbo och Jacqueline Kennedy. I dag är staden bland annat ett populärt resmål för nygifta och andra par som söker ett idylliskt och romantiskt resmål vid Medelhavet med perfekta förutsättningar för livsnjutning med bra restauranger och intressanta sevärdheter inom räckhåll. Även om du lätt kan tillbringa en hel semester med att enbart njuta av de närmaste omgivningarna på den vackra Amalfikusten så har du från Ravello bra möjligheter att till exempel göra utflykter till Pompeji eller Neapel. 

Boka din resa online

Välkommen till Amalfikusten med Hideaways, vi är specialister på resor till Ravello och andra resmål längs kusten där du bor på handplockade hotell under din semester. Boka din resa som en komplett paketresa inklusive hotell eller semesterlägenhet, flygresa, transport från flygplatsen tur/retur eller en hyrbil som står och väntar på dig vid ankomsten till flygplatsen. Vill du hellre själv arrangera din resa till Italien kan du naturligtvis nöja dig med att boka ditt hotell online genom Hideaways.

Du kan boka alla resor online eller så kan du få dig tillsänt ett skräddarsytt erbjudande på en resa helt utifrån dina egna behov. En populär reseform är vår kör-själv semester, en rundresa med bil där du bor på flera olika hotell under din resa. Det är till exempel som gjort att kombinera en vistelse i Ravello med ett par dagar i Rom eller Neapel. Vi erbjuder bland annat avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn till antingen Rom eller Neapel. Du kan resa dagligen året runt och i precis det antal dagar du själv vill.

>> Läs även om resor till Neapel
>> Läs även om resor till Sorrento

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Ravello

Populära hotell i Ravello

Italien, Syditalien, Kampanien, Ravello
9,6
Fantastiskt
826 omdömen
  • Närmaste flygplats: 62 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Ravello
9,2
Fantastiskt
255 omdömen
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Närmaste strand: ca. 2.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Ravello
9,3
Fantastiskt
230 omdömen
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Ravello?

9,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 28 recensioner