Resor till Praiano

Praiano klänger sig fast vid de branta klipporna över det azurblåa Tyrrenska Havet precis mitt emellan Amalfi och Positano på det som med rätta kallas för Europas vackraste kuststräcka. Boka din resa till Praiano med Escapeaway idag!

Den lilla fiskestaden är mindre känd än sina berömda grannar, men bjuder på många av de samma kvaliteterna som resmål betraktat. Här kan du därför tillbringa semestern med att bara koppla av vid vattnet eller med att utforska några av de andra måleriska städerna och byarna på Amalfikusten.

Enastående läge

Praiano ska ha fått sitt namn efter praia, som betyder strand, även om kusten vid staden mest karakteriseras av branta dramatiska klippor, däremot hittar du flera små stränder inom kort räckvidd, om du skulle få lust till ett uppfriskande dopp i sommarvärmen. Den närmsta stranden ligger vid Marina di Praia. Här hittar du en liten badvik med småstensstrand som enkelt nog kallas La Praia, där kan du bada eller lapa sol på en liggstol med utsikt mot ett av de gamla Saracener-vakttornen som man ser på många ställen längs Amalfikusten. Tornen står där som vittnesbörd om att det i åtskilliga hundra år inte var turister som kom landvägen för att invadera de små kustbyarna, utan pirater. Idag står de flesta av tornen tomma, men vissa av dem har fått en ny funktion som till exempel tornet i Praiano, vilket fungerar som galleri åt en lokal konstnär.  

Även om du inte har tänkt hoppa i det kristallklara vattnet så bör du gå en sväng ner till stranden. Det är en vacker gångstig som leder ner till stranden uppifrån den populära nattklubben Africana. Utsikten från stigen, som går tätt in under klipporna ner längs kusten, är betagande. Nere på stranden finns det utöver liggstolar och parasoller som regel även åtskilliga av områdets karakteristiska färgglada träbåtar uppdragna på stranden, dessa är mycket foto gena. De många fiskenäten som hänger på tork upp mot klipporna vittnar om att båtarna inte bara är där som utsmyckning.

Lätt att utforska Amalfikusten

Vill du besöka några av de andra stränderna i området så kan du med fördel ta en turbåt. Dessutom är en resa till Praiano naturligtvis även, tack vare stadens centrala läge på Amalfikusten, en perfekt utgångspunkt för att utforska de idylliska städerna Amalfi, Positano och Ravello. Inom din räckvidd har du även Sorrento på den andra sidan av halvön samt inte minst det fascinerande och samtidigt lite skrämmande Pompeji. Sistnämnda är nog bäst lämpat för en heldagsutflykt. Har du kommit ihåg att ta med förnuftiga skor på din semester så kan du från Praiano självklart även välja att utforska Amalfikusten längs områdets berömda vandringsleder och stigar.

Praiano var fram till 1800-talet en stor producent av silke men de senaste par hundra åren har invånarna huvudsakligen livnärt sig på fiske och i stigande grad på turismen. Även om Praiano tack vare sitt vackra läge länge har lockat semesterresenärer så är staden ett mer fridfullt resmål än de mer berömda grannstäderna på Amalfikusten. Ändå hittar du även i Praiano allt det som ska till för att få en riktig livsnjutarsemester. Utöver den fantastiska utsikten och det oemotståndliga varma, kristallklara havet kan du även se fram emot att få fördjupa dig i det lokala köket på stadens restauranger. Här är det inte överraskande ofta många läckra fisk- och skaldjursrätter på menyerna, men även många andra frestelser tillagade på färska lokala råvaror.

Boka din resa till Praiano online

Boka din resa till Praiano säkert och lätt online och få de bästa priserna. Du väljer själv om du vill boka en komplett paketresa inklusive flygresa, vistelse på hotell eller i semesterlägenhet, bilhyra eller transfer. Vill du själv arrangera din resa till Kampanien kan du naturligtvis nöja dig med att boka ditt hotell genom Escapeaway. 

>> Läs även om resor till Minori
>> Läs även om påsksemester på Amalfikusten

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Praiano

Populära hotell i Praiano

Italien, Syditalien, Kampanien, Praiano
9,3
Fantastiskt
310 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 2.2 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Praiano
10,0
Fantastiskt
259 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Praiano
9,5
Fantastiskt
196 omdömen
  • Närmaste flygplats: 70 km
  • Närmaste strand: ca. 550 m
  • Internet/Wi-Fi