Resor till Positano

De pastellfärgade husen i Positano klänger sig fast längs bergssidan som reser sig brant ur havet på ett sätt som närmast strider mot naturlagarna. Man kan lätt förstå varför Positano har blivit ett så populärt resmål. Boka din resa till Positano med Escapeaway i dag!

Positano sägs vara uppkallat efter havsguden Poseidon, och den charmerande kuststaden är ju också starkt knuten till det djupblå havet vid den vackra Amalfikusten. De pastellfärgade husen klänger sig fast på ett närmast naturstridigt sätt mot bergväggen som brant reser sig från havet. Enbart detta fantastiska läge vid det som kallas världens vackraste kuststräcka gör det lätt att förstå varför Positano har blivit ett så populärt semesterresmål.

Välkommen till Amalfikusten med Escapeaway, vi är specialister på resor till Positano och andra städer längs den vackra kusten där du bor på noga utvalda hotell under din resa. Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Positano som passar för dig och dina resplaner. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Positano, enbart sådana som fått bra omdömen av tidigare gäster. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

Amalfikustens längsta strand

Här på sydsidan av Sorrentohalvön kan du lätt använda det mesta av semestern på att bara njuta av utsikten över de dramatiska skogbevuxna bergen och det varma, glittrande havet. Bokar du din resa till Positano, kan du emellertid även se fram emot avkopplande stunder på Amalfikustens längsta strand, oförglömliga kulinariska upplevelser på stans välrenommerade restauranger och en mängd av spännande utflyktsmöjligheter. Sist men inte minst är det inbjudande Medelhavsklimatet här i det sydliga Italien med varma somrar och milda vintrar naturligtvis ytterligare ett stort plus.

Det är inte bara på senare år som Positano och resten av Amalfikusten har mottagit semesterresenärer från när och fjärran. Fram tills på 1800-talet var trafiken fram till kuststäderna över land dock mycket begränsad. Det är trots allt inte så många som vill börja sin semester med en åktur på åsnerygg över bergen. Men när den nu så berömda kustvägen Strada Statale 163 öppnades 1850 så dröjde det inte länge innan bland annat några av dåtidens största konstnärer och författare kom hit för att få ny inspiration i de idylliska omgivningarna. Senare gjorde den amerikanske författaren John Steinbeck's beskrivning av Positano staden känd i ännu vidare kretsar. 

>> Läs även om resor till Ravello
>> Läs om kör-själv-semester på Amalfikusten

Hotell i Positano

Populära hotell i Positano

Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
9,8
Fantastiskt
347 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
9,5
Fantastiskt
609 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Positano
9,0
Fantastiskt
325 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi

Så bokar du en resa till Positano med Escapeaway

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker och problemfri resa till Positano. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen med direktflyg eller med mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda hotell i Positano samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt sätts samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

Positano, som har knappt 5 000 invånare har länge varit känt som en favorit bland det internationella jetsetet, men trots det är atmosfären i den lilla staden mycket avslappnad och jordnära. När du inte ligger nere på Spiaggia Grande, kan du gå på upptäcktsfärd i de många exklusiva modebutikerna och det stora urvalet av matställen inkluderar åtskilliga fina gourmet-restauranger, som räknas bland de bästa i Italien, särskilt när det gäller fiskrätter.

Vandringsturer och utflykter med båt

Tillbringar du din semester i Positano och får lust att utforska omgivningarna lite, då bör du snöra på dig vandringskängorna. Från Positano kan du antingen med guide eller på egen hand följa flera natursköna vandringsstigar (de gamla åsnestigarna) som inte helt överraskande bjuder på många fantastiska utsiktspunkter längs vägen. En av de mest populära är den knappt 8 kilometer långa Il Sentiero degli Dei (Gudarnas stig), som binder samman närliggande Nocelle med Agerola. Detta är ingen tur för gångbesvärade, och du kommer helt klart få lite svett i pannan, men det är värt alla ansträngningar och det är dessutom inte den enda rutten i området om du hellre vill gå en lite mindre utmanande tur.

Vill du skona dina fötter så kan det rekommenderas att göra en båttur längs kusten. Den så kallade solnedgångsturen från Positano är på goda grunder mycket populär. Det går dessutom att göra en dagsutflykt till ön Capri.  

Den varma högsommaren då temperaturerna ofta går upp till omkring 30 grader, är den mest populära tidpunkten för en semester i Positano och på resten av Amalfikusten. Vill du undvika den värsta trängseln och de högsta hotellpriserna, då är framför allt våren men även hösten bra tidpunkter att resa till Positano. I maj och september-oktober är temperaturerna behagligt somriga och kanske ännu mer lämpade för en aktiv semester.

>> Läs även om långtidsresor till Amalfikusten här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här