Resor till Pompeji

Pompeji var en antik stad, ett livligt romerskt centrum med badställe, teater, handel och bordeller fram till den 2:a Augusti år 79 e.Kr. då ett fruktansvärt vulkanutbrott från Vesuvius ödelägger staden och allt levande.

Tätt inpå kustens pärlor

Pompeji är möjligtvis den största sevärdheten i området vid Napoli och Amalfikusten.  Staden ligger söder om Neapel och den sovande vulkande Vesuvius. Härifrån kan du enkelt ta dig till platser som Sorrento, Amalfi, Positano och Ravello. De praktfulla öarna Ischia och Capri på var sin sida om Neapelbukten är också älskade utflyktsmål.

Amalfikusten som bas

Själva staden Pompei har ingen speciell charm utan liknar många av de andra städerna i området omkring storstaden Napoli som präglas av betongbyggnader och mycket trafik. Har man inte tänkt att tillbringa flera dagar i den arkeologiska parken så rekommenderar vi att du inte bor här. Det är nämligen nära till den vackra Amalfikusten och dess charmiga städer (vi rekommenderar framförallt Cetara, Conca dei Marini och Ravello) eller till Sorrento och Napoli om man tycker om storstadspuls. Ifall man också får lust att besöka Vesuvius så går det en buss mellan Pompei (orten) och Vesuvius.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell vid Pompei