Resor till Ogliastro Marina

Semester omgiven av vacker natur

Ogliastro Marina ligger i det härliga naturreservatet Cilento, i södra delen av Campania.

Den lilla staden, som ligger ut över havet, var ursprungligen en obebodd bult, där förbipasserande båtar kunde lägga till i otroligt vackra naturomgivningar. I staden finns idag ett mindre torg med landsortskyrka, samt en rad restauranger och caféer. Från torget tar det endast ett par minuter att gå ner till de härliga sandstränderna. Staden är omringad av en pinjelund som bjuder in till promenader i trädens skugga. 

Karta över Ogliastro Marina

Klicka på kartan här nedan för att få en översikt över de semesterbostäder vi erbjuder i staden, samt en översikt över de närmaste flygplatserna och avstånden till andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Campania.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Ogliastro Marina? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där ni kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det finns många valmöjigheter om du vill flyga till Italien. Ska du på semester till Ogliasto Marina, är det bästa alternativet att flyga till Napoli flygplats, som ligger närmast. Denna flygplats betjänas i skrivande stund bland annat av lågprisbolagen Ryanair och easyJet. 

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien. 

Kommer du med tåg från Napoli, är närmaste stopp i Agropoli. Härifrån kan du med buss eller taxi ta dig den sista biten. Vill du inte ta offentlig transport, är det naturligtvis möjligt att hyra en bil på Napoli flygplats. Med en hyrbil till ditt förfogande, får du dessutom större frihet at utforska regionens sevärdheter under semestern.

Restauranger och shopping

I själva Ogliastro Marina finns det inte mer än ett par restauranger. Men det är bara några få kilometer till grannstäderna, t.ex. Santa Maria di Castellabate, med betydligt större urval av både restauranger och inköpsmöjligheter.

Utflykter

Amalfi, Pompei och Napoli som ligger cirka 80, 120 respektive 150 kilometer från Ogliastro Marina är perfekta utflyktsmål. Det finns dock också massor av spännande utflyktsmål nära intill.

i Castellabate bara några få kilometer bort kan du njuta av promenader i medeltidsstadens smala gator, utforksa delikatessbutiker och det lokala köket på trevliga restauranger. Är du historiskt intresserad, bör du också besöka den historiska staden Velia, som ursprungligen etablerades av grekerna.

Utöver alla de kulturella pltaserna i området, är Ogliastro Marina också omgiven av vacker natur. Du bor mitt i naturreservatet Cilento, vars varierande natur till exempel kan upplevas på en vandringssemester. Reservatet är ett av Italiens största, och rymmer ett rikt djur och växtliv, massor av spännande grottor och höga bergstoppar. 

Önskar du att utforska områdets alla sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner en värld av välorganiserade utflykter i Campania, som du med fördel kan boka online hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ogliastro Marina