Resor till Nerano

Det charmiga lilla fiskeläget Nerano ligger på spetsen av Sorrentohalvön mellan Napoli och Amalfi. Byn vänder mot Salernobukten där man lite längre söderut finner raden av de kända pärlorna: Positano, Praiano, Amalfi, Ravello och många fler. Få turister kommer hit då de flesta stannar i de kändare städerna som också är betydligt mer turistfixerade.

Denna gamla fiskeby har lämningar och välbevarade spår av historien. Den vackra Marina del Cantone är en stenstrand som havets vågor gjort runda och fina. Det berättas att staden är uppkallad efter den romerska kejsaren Nerone som hade en villa på Capri och efter en segeltur så hamnade han i Nerano. Han blev genast trollbunden av de vackra klipporna och den vackra stranden och han valde så att bygga ännu en villa här. Namnet Nerano kommer från latinets Neronianum. Staden har sedan dess utvidgats längst med sluttningarna och här finner både kyrka, ett gammalt torn och flera hus från slutet av Medeltiden.

Dagens Napolitanare och anda livsnjutare kommer ofta till nerano via sjövägen. I stadens fina Marina finns några goda restauranger varav några är nämnda i flera matguider. Under de varmare årstiderna kan man hyra parasoll med tillhörande solstolar på stranden.

Något som gör staden mycket attraktiv, speciellt under sommar månaderna är dess svala microklima. Berget bakom gör att temperaturen är lägre än i många av de andra kuststäderna. Det enda man missar här är solnedgången då berget kastar en skugga över staden inna solen går ner i horisonten.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Nerano