Weekendresor till Neapel

 

Det finns en bild, som vi nog alla föreställer oss när vi tänker på Italien. Det är livat och högljutt. Det är doften av pizza från de lokala pizzeriorna. Det är gubbar med tjocka magar som skrockar och skrattar åt varandras skämt. Det är tvätt som hänger på linor mellan balkonger och fönsterluckor. Det är lite skitigt – men också väldigt charmigt. Det är vin och pasta på bord täckta med rödrutiga dukar. Det är ett glittrande hav och en strålande sol.

 

Men finns detta Italien på riktigt, eller är det bara en dröm vi skapat? Naturligtvis finns fraktioner av alla dessa aspekter i olika delar av landet – men ingen plats är så italiensk som södra Italien, och ingen stad är så intensivt italiensk, som Neapel. På en weekendresa till Neapel får du en injektion av Italien rakt in i blodet, och det är en upplevelse du sent kommer att glömma. Välkommen till Neapel med Escapeaway Resor.

 

Neapel är full av kultur och historia

 

Neapel är dock så mycket mer än dess klichéer. Ja, här är otroligt italienskt, men staden är också en levande, och på många sätt och vis, en vacker stad som är full av palats, museer och gallerier i världsklass. Här finns faktiskt så mycket att se och uppleva – även utanför stadens gränser – att du kommer få åka hit flera gånger på diverse weekendresor innan du har bockat av alla punkter på listan.

 

Vill du få med dig en extraordinär upplevelse hem från Neapel, bör du definitivt besöka Napoli Sottoterranea – bokstavligen ”underjordiska Neapel”. Här tar du dig igenom ett virrvarv av tunnlar, hålor och grottor, som bland annat fungerade som gömställe för Neapels lokalinvånare under andra världskriget. Otroligt intressant och spännande.

 

På nära håll från Neapel kan du uppleva ännu och historia. Pompei ligger endast en kort tågresa bort, och här får du en inblick i vad som hände den där dagen år 79 e.Kr. då Vesuvius begravde stadens invånare under sin lava.

 

Är du istället mer intresserad av kultur än historia, ska du ta tillfället i akt att se en föreställning på Teatro San Carlo – Italiens största teater, och med all säkerhet också en av de vackraste i världen. Akustiken i salen är fantastisk, och alla gulddekorationer bidrar till helhetsupplevelsen.

 

Pizza, pizza, och ännu mer pizza...

 

På en weekendresa till Neapel, är det nästan ett måste att äta minst en pizza om dagen. Staden är pizzans moder och inte på någon annanstans i världen smakar pizzan bättre! Det är dock inte bara Neapels pizza som har blivit världskänd, en annan sak som ständigt blir hyllad för sin höga kvalitet, är kaffet.

 

Neapels matkultur har influerats av alla de olika kulturer som styrt över staden sedan lång tid tillbaka. Dessutom är jorden runt Neapel otroligt bördig, på grund av alla mineraler från Vesuvius, är därmed finns de goda råvarorna alltid inom räckhåll.

 

För en riktigt kul matupplevelse, kan du ta dig till området Quartieri Spagnoli – de spanska kvarteren – där restaurangen De Nennella bjuder på kaos, sång och god mat, precis så som man tänker sig att det ska vara i Neapel. Du ska dock vara beredd på att servitörerna skämtar och driver rätt frikostigt med sina gäster…

 

Boka din weekendresa till Neapel med flyg och hotell inkluderade

 

På Escapeaway har vi förenklat hela processen med att boka en weekendresa till Neapel. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderade – och vill du, kan du även lägga till en hyrbil i paketet och på så vis också ta runt längs kusten söder om Neapel (om du vill göra en utflykt till exempelvis Amalfikusten). Våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa Neapel, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Buon Viaggio!

 

>> Läs också om weekendresor till Rom här
>> Läs mer om billiga paketresor till Italien här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Neapel

Populära hotell i Neapel

Italien, Syditalien, Kampanien, Neapel
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by
Italien, Syditalien, Kampanien, Neapel
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Syditalien, Kampanien, Neapel
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang