Neapel flygplats

Neapel flygplats

Neapel Flygplats - officiellt Aeroporto Internazionale di Napoli (flygplanskod: NAP) - är en av de viktigaste ingångarna till södra Italien, och nyttjas varje år av miljoner av resenärer. Flygplatsen betjänas av både reguljärflyg och chartersällskap, som har varsin terminal. Det är endast 7 km in till Neapel, men flygplatsen är inte bara ett perfekt val till resor till Campaniens huvudstad. Landar du här, har du också nära till en semester på vackra Amalfikusten eller i Cilento-området. Vi gör dig uppmärksam på, att informationen du hittar här om Neapels flygplats endast ska ses som vägledande och vi förbehåller oss för eventuella fel och ändringar. 

Flygbolag och flygrutter

Lågprisbolagen - framförallt easyJet och Ryanair - har många förbindelser med Neapel flygplats, men också stora traditionella bolag som Lufthansa och British Airways landar här.

Kikar man på ruttkartan för Neapel flygplats visar det ett vitt förgrenat nätverk med rutter till större delen av Europa. För oss i Norden är rutterna från Sverige, Danmark och Norge mest intressanta. Urvalet av direkta rutter varierar beroende på säsong, men om du accepterar en mellanlandning finns det många möjligheter.

Lokal transport

Du kan ta en buss från flygplatsen in till tågstationen och hamnen i Neapel, liksom det kör en shuttlebuss till Piazza Municipio i Neapels centrum. Bussbiljetter säljs i ankomsthallen. Taxi stannar vid terminalens utgång.

Biluthyrning

Det kör en gratis shuttlebuss från terminal 1 ner till området där alla biluthyrningsbolag är samlade (P5). Bussarna kör från tidig morgon till sen kväll, var femte minut. Har du behov för att kontakta ditt biluthyrningsbolag kan du nyttja en samtalsanläggning i ankomsthallen.

>>> Läs mer om biluthyrning på Neapels flygplats här.

Faciliteter på flygplatsen

I flygplatsens butiker kan du hitta ett fint urval av regionens egna produkter, såsom vin och ost. Därutöver hittar du olika restauranger, växelkontor och bankomater i terminalen. 

Flygavgångar och -ankomster

Du kan alltid se aktuella avgångar och ankomster från samtliga flygbolag som flyger till Napolis flygplats, samt hitta ytterligare information om flygplatsen på dess officiella hemsida här

Adress och kontakt

Aeroporto Internazionale di Napoli GE.S.A.C. S.p.A. 
Via del Riposo 95 80144 Napoli, Campania 
Italien

Se flygplatsens läge på kartan