Resor till Minori

Minori är den enda staden längs med den härliga Amalfikusten som har en äkta sandstrand.

Minori är en av få förhållandevis outforskade städer längs Amalfikusten, och den är bl.a. berömd för sin romerska villa, men kanske ännu mer pga. den engelske kocken Jamie Oliver, vars italienska läromästare kommer härifrån.

Genuint centrum med sandstrand

Staden bjuder på flera goda restauranger (se även under fliken utflykter och restauranger) men ifall du vill shoppa så bör du ta bussen till Sorrento som kör från Minori ca. en gång i timmen. Vill du bara slappa i solen finns det flera fina möjligheter för att hyra solstolar och parasoller vid stranden, och inom få meter finns det diverse caféer som erbjuder lunch, kaffe och något kallt att dricka.

Har du behov för en trevlig upplevelse kan vi rekommendera den lilla lokala marknaden som arrangeras varje torsdag förmiddag och där du finner allt från kläder till mat. Marknaden finner du på slutet av huvudgatan. Samma marknad arrangeras i grannstaden Maiori (1 km) om fredagar. Staden Maiori har även Amalfikustens största sandstrand. Från Minori (och flera andra av städerna på kusten) kan du segla till bl.a. Capri och Positano under sommaren.

Limoncello och sötsaker

Citronlikören "Limoncello" kommer härifrån. Den framställs på citronskal som blandas med alkohol, socker, vatten och hemliga ingredienser som ger den fantastiska smaken. Många tycker om att njuta av ett glas efter en måltid eller som aperitif.

Dessutom har Minori ett av Italiens mest berömda konditori, De Riso som ligger på stortorget, bredvid bensinmacken och har ett stort urval av kakor och glassdesserter som heter ’semifreddi. Den berömda konditor har varit i Rom där han blev välsignad av påven, vilket dokumenterats i en stor fotoutställning som kan ses i konditoriet. Många har försökt att kopiera recepten men dock utan att lyckas fullt ut.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Minori

Vad tycker gästerna om i Minori?

8,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 26 recensioner