Resor till Meta di Sorrento

Lugn stad nära Amalfikusten

Bortsett från några få butiker och restauranger är det en väldigt lugn stad, som ännu inte drabbats av massturismen.

Staden, som i själva verket är en förort till Sorrento, är känd för sina vackra gröna skogsområden, omfångsrika vin- och fruktplantager, oliver och citronlundar. Du har dessutom inte långt till stranden, som är halvöns längsta. 

Karta över Meta di Sorrento

Genom att klicka på kartan över Meta du Sorrento här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Lugn stad med bra läge

Kyrkan ”Chiesa della madonna del Lauro” i neoklassisk stil är värd att besöka. Läget är perfekt då du har möjlighet för att åka på många utflykter till olika städer längs med kusten - vi kan rekommendera Sorrento, Amalfi, Ravello, Piano di Sorrento och Napoli. Dessa utflykter kan göras med buss eller tåg som fungerar mycket bra i området.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Campania.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Meta di Sorrento? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Söker du en bestämt typ av inkvartering kan du eventuellt använda sökmaskinens filterfunktion för att begränsa utbudet - men låt dig först inspireras av hela utbudet.

Planerar du till exempel att åka iväg med en större grupp vänner, eller med flera generationer, är det perfekt att hyra en villa i Meta di Sorrento. Här får ni normalt sätt allt för er själva: pool, trädgård och så vidare. Priset per person vid "fullt hus" är normalt sätt inte mycket mer än en semester på hotell.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du inte köra hela vägen från Sverige, utan föredrar att flyga, är Napoli flygplats den som ligger närmast Meta di Sorrento. Ett brett urval flygbolag flyger hit, från större delen av Europa. Exempelvis Ryanair och easyJet.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien. 

Tåget som kör mellan Napoli och Sorrento stannar i Meta di Sorrento. Därtill kommer diverse bussförbindelser och ett välutvecklat vägnät, som gör det enkelt att ta sig till och från staden i bil.

Utflykter

Det är bara några få kilometer till centrum av Sorrento, där du hittar ett brett urval av butiker, restauranger och en rik möjlighet att njuta av det italienska folklivet på gatorna och på det charmiga torgen. Besök också stadens vackra utsiktspunkt och de vackra gamla byggnaderna, som domkyrkan och Verniero-palatset.

Det kör bussar från Sorrento och ut på den vackra Amalfikusten, som av många anses vara en av de vackraste kuststräckor i Europa - om inte i världen.

I motsatt riktning hittar du en annan av Italiens berömda sevärdheter: Pompei - staden som begravdes av den glödande lavan från vulkanen Vesuvius år 79 f.Kr. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Meta di Sorrento