Resor till Massa Lubrense

En lugn pärla vid Amalfikusten

Från Massa Lubrese har man den mest fantastiska utsikten ut över Capri och hela Napolibukten med öarna Ischia och Procida.

Massa Lubrense ligger 12 km väster om Sorrento på den sorrentinska halvön, i riktning mot Punta Campanella som är den yttersta spetsen på den halvö som utgör Amalfikusten mot söder, och Sorrento med Napolibukten mot norr.

Området runt Massa Lubrese är ännu inte särskilt känt, vilket är synd, för utsikten här, är helt underbar. Du kan blicka ut över alla de tre öarna Capri, Ischia og Procida, samt över Napoli och vulkanen Vesuvius.

Området är backigt och ibland dramatiskt, då bergskedjan Monti Lattaris om delar halvön i två delar börjar precis här. Härifrån kan du dock njuta av lugnet, medan du ser ut över det azurblå havet. Naturen är vacker och frodig, och det finns flera möjligheter för trevliga vandringsturer längs de gamla stigarna i området - och det finns också många små "dolda" stränder här, som i stort sätt aldrig upptäcks av turister.

Karta över Massa Lubrense

Klickar du på kartan här nedan får du en överblick över staden, samt kan se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Hitta din semesterbostad i Massa Lubrense

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Campania.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Massa Lubrense under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Italien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Det är en lång väg att köra till Campanien i södra Italien från Sverige, men lyckligtvis finns det goda möjligheter att flyga till Napoli flygplats, som ligger närmast Massa Lubrense. Flygplatsen är den viktigate inkörsporten till södra Italien och betjänas av ett stort utbud flygbolag med rutter till övriga Europa - däribland Sverige och Danmark.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Du kan ta buss eller tåg från flygplatsen till Sorrento, varifrån du har bussförbindelse till Massa Lubrense. Föredrar du att ha en hyrbil under semestern, är det mest praktiskt att boka den redan hemifrån, med avhämtning på flgplatsen. Det kan du göra här på vår hemsida.

Här hittar du råd om biluthyrning i Italien

Du kan faktiskt beställa hela din semester till Massa Lubrense som ett samlat paket med flyg, semesterbostad och bilhyra här hos oss på Escapeaway. På så vis slipper du besväret med att sätta ihop resan från olika platser, ochhar dessutom en extra trygghet då du täcks av Resegarantifonden och paketreselagen om du köper en paketresa till Campania.

Restauranger och inköp

I själva Massa Lubrense finns en handfull restauranger och barer. Här finns också några små matbutiker där du hittar det mest basala. Sorrento är den närmsta större staden, där du hittar både supermarknader och ett brett urval av restauranger och butiker. 

Udflyktermöjligheter

Det är inte endast för urvalet av butiker och resturanger som du bör åka till Sorrento. Staden har sedan medeltiden varit ett turistmål för både kungliga och adelsfolk från hela världen. Det är också sällan man hittar en sådan unik kombination av folkliv och avslappnad atmosfär, som i Sorrento. Ta en promenad i den trevliga stadskärnan och njut av den vackra utsikten mot havet.

Du hittar också en ren medelhavsidyll, om du tar en båttur till Capri. Ön är känd som en exklusiv destination, som i många år har lockat berömdheter från hela världen.

En semester i Massa Lubrense, är utöver vacker natur, också en chans till att besöka några av Italiens mest berömda historiska sevärdheter. Det finns t.ex. goda möjligheter att åka på en dagsutflykt till Pompei - staden som begravdes under aska under Vesuvius stora utbrott år 79 e.Kr. Utöver sevärdheterna i och omkring Napoli, ligger Amalfikusten också inom kort räckvidd. Du kan enkelt spendera semestern med att åka på turer på denna vackra kuststräcka, som anses vara en av de vackraste i världen.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Massa Lubrense

Vad tycker gästerna om i Massa Lubrense?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner