Resor till Marina Grande

Alla som reser till Capri ankommer till Marina Grande. Det är nämligen här som alla passagerarbåtar och färjor från fastlandet lägger till på den idylliska klippön i Neapelbukten utanför Sorrentohalvön. Kliver du av båten med en kurrande mage så är det bara några få minuters promenad från färjeläget bort till en hel rad av bra restauranger. Här kan du avnjuta läcker antipasto, pizzor och allt det goda från havet medan du betraktar utsikten över det turkosblåa havet bort mot den sovande jätten Vesuvius vid horisonten.

Går du lite längre ut längs den breda hamnfronten i Marina Grande kommer du snart till den allmänna stranden som också är öns största. Här råder perfekta förhållanden för avkopplande stunder vid det kristallklara havet med alla stadens faciliteter inom kort räckhåll. Den 200 meter långa stranden är inte den enda nära staden, bara en kvarts promenad längre åt väster ligger den mindre stranden Bagni di Tiberio. Här ligger det även en populär restaurang samt ruinerna av en romersk villa, Palazzo a Mare. Det går båt hit från Marina Grande om du hellre vill ankomma från vattnet och slippa promenaden.

Är målet för din resa till Marina Grande så behöver du absolut inte nöja dig med att bara ligga på stranden. I denna charmiga stad med en färgstark hamnfront har du även en idealisk utgångspunkt för att utforska resten av Capri. Nerifrån Marina Grande kan du ta funicular-banan som på få minuter transporterar dig upp till Capri stad. Behöver du lite motion kan du gå den branta turen till fots. Det finns även bussförbindelser till bland annat Anacapri längre in på ön. Går din resa till Marina Grande är det naturligtvis nästan obligatoriskt att följa med på en båttur till La grotta azzurra (Den blå grottan).

Så bokar du din resa till Marina Grande

Drömmer du om en semester med italiensk medelhavsidyll? Använd dig då av vår sökmotor här på sidan för att söka bland våra hotell i Marina Grande och på resten av Capri. Dessa hotell är samtliga noga utvalda på grund av deras fina gästrecensioner så du kan få bästa möjliga inramning till din semester. Du kan med fördel kombinera ditt valda hotell med en flygbiljett till en flygplats på fastlandet. I sökmotorn bestämmer du själv om du vill resa ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Flyg och hotell får du som en komplett paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Marina Grande