Resor till Maiori

Maiori lockar med trevliga promenader och ett utbud av restauranger som vida överstiger det stadens beskedliga storlek egentligen rättfärdigar. Maiori är med andra ord perfekt för en riktig livsnjutarsemester för hela familjen. Boka din resa till Maiori med Escapeaway i dag!

Maiori har Amalfikustens längsta strand som är mycket barnvänlig och gör staden till ett perfekt resmål för en badsemester i Italien. Samtidigt har du i Maiori en bra utgångspunkt till att utforska det som ofta kallas "Europas vackraste kuststräcka". Om du inte vill använda hela semestern enbart till att slappa på stranden eller njuta av livet längs den fina promenaden eller på någon av stadens traditionsrika restauranger eller caféer, då kan du lätt ge dig ut på vandringsturer längs de natursköna, gamla vandringsstigarna på sydsidan av Sorrentohalvön som tar dig till de andra mysiga städerna och byarna. 

Trots många trappsteg och höjdskillnader längs vägen tar det till exempel bara omkring en timme att vandra längs citronstigen, Sentiero dei Limoni, bland de bakomliggande bergen till Minori. Som namnet antyder är denna grannstad mindre än Maiori, även stranden är motsvarande mindre. Staden är dock minst lika charmig som Maiori, och ett underbart ställe att ta sig en paus på ett café innan du påbörjar turen tillbaka.

Staden som har rest sig igen och igen

Genom tidernas lopp har Maiori blivit utsatt för flera massiva ödeläggelser i form av invasioner och flodvågor efter jordskalv, vilket är anledningen till att staden idag huvudsakligen består av modernare byggnader. I själva Maiori är den mest kända historiska sevärdheten det normandiska tornet, Torre Normanna. Vakttornet, som är det största och äldsta av sitt slag på Amalfikusten och stammar från 1200-talet, då det skulle skydda staden från angrepp.

Idag hyser tornet en populär restaurang, där priserna nog är en aning högre än i resten av staden på grund av det unika läget. Det finns dock många andra ställen att äta på i Maiori, som är känt för att ha ett stort urval av både fiskrestauranger och ställen med mer "landrätter" på menyn. Så det är sällan svårt att hitta ett ställe där hela familjen kan få sina önskemål angående maten uppfyllda. Pizzeriorna är nästan alltid en favorit bland barnen.

Bor du med självhushåll eller har du bara behov av att köpa lite förnödenheter under dagens lopp, så hittar du det mesta i den handfull av små supermarkets som ligger i Maiori. Du bör även besöka stadens marknad på fredagar, där det bland annat finns möjlighet att köpa lokala matvaror och områdets berömda keramik.

Lätt att ta sig runt på Amalfikusten

Reser du till Maiori, kommer du att bo nästan mitt på Amalfikusten, där de mysiga städerna ligger som pärlor på ett snöre. Det går förnuftiga bussförbindelser till Amalfi, Ravello, SalernoPositano och Sorrento, även om du måste byta buss i Amalfi om du vill besöka de två sistnämnda. På sommaren är det som gjort för att utnyttja möjligheten att istället ta båten runt till de olika måleriska städerna längs kusten.

Man måste med andra ord inte nödvändigtvis ha tillgång till bil för att få ut mycket av en resa till Maiori, eftersom de allmänna transporterna i närområdet är ganska bra. Många kommer dessutom att tycka att vägen längs kusten med dess många skarpa kurvor och tidvis täta trafik, är en lite för stor utmaning att ge sig på med bil under semestern, då ändamålet är avkoppling. Vill du utforska lite mer av inlandet eller är du på en rundresa, kan dock en bil vara en fördel. Men överväg att låta bilen stå när du befinner dig i Maiori.

Boka din resa till Maiori online

Hos Escapeaway kan du lätt och tryggt boka din resa till Maiori på Amalfikusten online. Välj själv om du vill boka en paketresa bestående av flyg, hotell och hyrbil eller transfer, eller om du enbart vill boka ditt hotell genom Escapeaway och själv arrangera din transport till och från Italien. Om du bokar din resa som en komplett paketresa täcks du automatiskt av paketreselagen och resegarantin.

På alla resor till Maiori och andra resmål i vårt program erbjuder vi valfritt avresedatum och reslängd. Du hittar ytterligare information om alla resorna online i sökmotorn, där ibland flygtider, priser med mera. Du kan söka efter direktflyg till Neapel från flygplatserna i Stockholm och Köpenhamn. Reser du från Göteborg och Malmö blir det med byte på vägen. Du kan även flyga till Rom som ligger cirka 3 timmars körning från Amalfikusten.

>> Läs även om resor till Neapel
>> Mer om semesterbostäder på Amalfikusten

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Maiori

Populära hotell i Maiori

Italien, Syditalien, Kampanien, Maiori
8,7
Mycket bra
156 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Närmaste strand: ca. 2.8 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Maiori
8,7
Mycket bra
658 omdömen
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Maiori
9,0
Fantastiskt
61 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 750 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Maiori?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 72 recensioner