Resor till Ischia Porto

Ischia Porto med sitt vackra läge vid Neapelbuktens djupblåa vatten är ön Ischias största stad och viktigaste hamn samt bjuder på helande kurbad, ett stort utbud av restauranger, caféer och barer samt härliga naturupplevelser runt omkring på ön Ischia. Boka din resa till Ischia med Escapeaway i dag!

Skulle du kunna tänka dig en unik ö upplevelse i Neapelbukten, med helande kurbad, vackert syditalienskt ö-landskap och ett brett urval av restauranger, caféer och vinkällare? Då är staden Ischia Porto ett riktigt bra val.

Ischia Porto, som har omkring 20 000 invånare, ligger på ön Ischia i Neapelbukten ca. 35 kilometer väster om Neapel och 30 kilometer nordväst om Capri i den sydliga regionen Kampanien

Staden utgör både öns största stad och hamn, där färjorna lägger till, och har även gett namn åt hela ön. Den är förbunden med Ischia Ponte, som är den gamla kuststaden där den vackra Aragon-fästningen ligger. 

Kurbad och ovanlig hamn

Ischias hamn har en intressant och ovanlig historia. Ursprungligen var den en sjö som bildades efter en jordbävning och det var först 1854 i och med att man öppnade sjön för att få vattnet att cirkulera bättre och därmed förbättra fisket som sjön förvandlades till det hav den idag är.

Under de följande årtiondena började turister, framför allt från Neapels medelklass, att vallfärda till staden och ön under sommarperioden på grund av de många fina kurbaden och den friska havsluften, som hade en helande och vederkvickande verkan i förhållande till Neapels kompakta, instängda sommarvärme. 

I dag bidrar kurbaden fortfarande till att göra Porto di Ischia mycket populärt, men många turister kommer även för bada, simma och njuta av solen vid stranden, koppla av på stadens fina caféer och restauranger, göra utflykter på den natursköna ön, samt utnyttja möjligheten till shopping. Staden har nämligen några av de bästa och mest välbesökta shopping-gatorna på ön, så som Via Roma och Corso V. Colonna. Därutöver finns det ett bra urval av diskotek, nattklubbar, restauranger, traditionella tavernor och vinkällare.

Upplevelser och sevärdheter

Även om det är begränsat vad du kan hitta i form av sevärdheter inne i själva Ischia Porto stad, så finns där trots allt en rad intressanta sevärdheter, av vilka den absolut största är det romantiska medeltidsslottet, Aragons slott, som ligger på en pytteliten ö utanför Ischia Porto, förbundet med staden via en stenbro.

Även om den nuvarande fästningen, som är öns mest besökta, räknas som ett medeltida monument så har den en lång och spännande historia som sträcker sig ända tillbaka till antikens grekiska kolonister i södra Italien och senare även romarna, innan slottet kom i den spanske kungens händer på Medeltiden.

En annan av de stora sevärdheterna som du kan uppleva när du är på semester i Ischia Porto, ligger inte i själva staden, utan inne i de inre centrala delarna av ön. Det är Monte Epomeo, som med sina 789 meter är det högsta berget på denna vulkanö. Mycket av berget täcks av frodig växtlighet, inklusive ett par vinodlingar och ca. 75 meter från toppen är berget täckt av vit lava.

Så bokar du en resa till Ischia Porto

Välj först om du vill resa till Ischia Porto från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter till Napolis internationella flygplats åt dig. Välj därefter ett hotell i Ischia Porto som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs även om resor till Procida
>> Kombinera med storstadssemester i Neapel

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Ischia Porto

Vad tycker gästerna om i Ischia Porto?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 13 recensioner