Resor till Ischia

Huvudattraktionen på ön Ischia är de många varma källorna och spabaden, men även naturen och de kulinariska upplevelserna är värt resan. Boka din resa till Ischia med Escapeaway i dag!

Den lilla vulkanön Ischia, som ligger i den norra delen av Neapelbukten, är den största av öarna i bukten. Trots det står Isola d’Ischia som resmål lite i skuggan av glamorösa Capri, som ligger i den motsatta delen av bukten. Kännare vet emellertid att Ischia också har mycket att erbjuda sina besökare och tar därför gärna färjeturen över från fastlandet bland annat för att nyttja sig av öns många välkända spabad, stränder och bra restauranger för en riktig livsnjutarsemester.

Välkommen till Ischia med Escapeaway, vi är specialister på resor till Italien där du bor på noga utvalda hotell under din resa.

Lokalbefolkningens favorit-ö

Det är inte bara i våra dagar som Ischia lockar till sig besökare från när och fjärran. Den lilla ön har genom årtusenden varit eftertraktad för sitt strategiskt fina läge och inte minst för sina varma källor. En lång rad av folkslag ända från de första grekiska kolonisterna till romare och turkar har turats om att erövra Ischia. Spåren efter dem kan ses i form av ruiner på flera ställen längs kusten. Framför allt den romerska Medeltidsborgen Castello Aragonese, som ligger på en liten ö utanför Ischias västkust är värd ett besök. Borgön är förbunden med Ischia med en 220 meter lång stenbro.

Det var inte utan anledning som denna ö befästes och att borgen på ön flera gånger utvidgades och byggdes på. Från Medeltiden och fram över fick öns befolkning utstå otaliga angrepp och invasioner när öns viktiga placering vid inseglingen till Neapel blev en bricka i spelet för maktkampen på fastlandet. Flera gånger under tidens gång har vulkanutbrott dessutom tvingat befolkningen att evakuera ön. Efter det senaste utbrottet år 1301-1302 var Ischia till exempel obebodd under fyra år. 

I dag är det mer fridfullt på Ischia och stämningen mera avdämpad än på jetsettarnas favorit ö Capri, och med knappt så många turister. Redan när du ankommer till hamnen i Ischia, öns största stad, kommer du känna av den speciella atmosfären som råder här. Kontrasten till storstaden Neapel är märkbar. Med 60 000 fasta invånare på ön så är här dock alltid massor av liv och rörelse. På grund av de många spabaden har ön under många år varit populär bland tyska turister men för övrigt kommer du märka att det är stor övervikt av italienare, däribland många napolitaner. Framför allt i augusti, när italienarna själva håller semester kan det vara kamp om de bästa hotellrummen. 

En ö för livsnjutare

Även om de största städerna på Ischia så som Ischia Porto, Forio och Lacco Ameno efterhand börjat påminna lite om det exklusiva Capri, så är det generellt färre turister på Ischia och prisnivån är lägre än på de mer kända resmålen i regionen så som Capri och Amalfikusten. Därför finns det fortfarande, framför allt i de mindre städerna och byarna på ön massor av möjligheter till att få uppleva ett autentiskt ö-liv med små familjedrivna bed and breakfasts och hotell där man månar om sina gäster. Ischia har till och med vid flera tillfällen använts som "stand-in" för Capri vid filminspelningar där man vill ha en idyllisk och oturistisk ö som kuliss. Till exempel blev filmen The Talented Mr.Ripley med en ung Matt Damon i huvudrollen inspelad på Ischia.

Huvudattraktionen på Ischia är för de flesta besökande utan tvekan de över 100 spabaden i vilka du kan skämma bort dig själv med en uppsjö av wellness-behandlingar eller tillbringa lång tid med att koppla av vid pooler med olika temperaturer. Skulle du någon dag vilja vara lite mer aktiv så bör du passa på att njuta av utsikten från den 789 meter höga vulkanen Monte Epomeo. Det kräver en timmes vandring upp längs den frodiga bergssluttningen från byn Fontana, men dina ansträngningar blir rikligt belönade med en fantastisk vy över hela Neapelbukten. 

Efter en dag med avkoppling på stranden eller med sightseeing, kan du på kvällen sätta dig till rätta på en av öns många bra restauranger. Här är det (inte överraskande) ofta många välsmakande fiskrätter på menyn, men prova eventuellt även den traditionsrika Coniglio alla Ischitana, kaningryta, vars recept härstammar ända tillbaka från öns första invånare.

Boka en resa till Ischia med Escapeaway

Med Escapeaway kan du använda den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker och bekymmersfri resa till Ischia. Välj mellan avresa från någon av flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med noga utvalda hotell på Ischia samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Procida
>> Läs även om paketresor till Amalfikusten

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell på Ischia