Resor till Gaiano di Fisciano

Lugn landsort omgiven av vacker natur

Här talar vi om en landsort som ligger i ett vackert område i Campania. Området är ett lantbruksområde, känt för sina kastanjer och olivlundar.

Gaiano di Fisciano är en landsort med endast 1000 invånare, belägen på en kulle cirka 800 meter över havets yta, och med en vacker utsikt över Sarnodalen. I byn hittar du ett litet torg, några få inköpsmöjligheter samt några barer och restauranger.

Naturen är väldigt vacker i denna del av Campania. Byn ligger ca. 15 km. från den stora hamnstaden Salerno, ca. 40 km. från Pompei och ca. 65 km från Napoli.

I slutet av augusti hålls varje år en byfest, Sagra della Nocciola e del Cinghiale, där man firar hasselnöten och vildsvinet. Byns barn klär sig i folkdräkter, det är musik på gatorna och man njuter med mat och dryck.

Karta över Gaiano di Fisciano

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semeterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att kunna se avstånd till flygplatser och andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i södra Italien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Gaiano di Fisciano? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Vill du testa en unik form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturimo, alltså en slags bondgårdssemester. Det är en chans att uppleva områdets traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Stella Cilento, så är du alltid välkommen att kontakta oss för att få tips och råd.

Transport

Vill du flyga till Italien, finns det många internationella flygplatser att välja emellan. Ska du spendera semestern i Gaiano di Fisciano, är Napoli flygplats den som ligger närmaste. I skrivande stund betjänas den av lågprisbolag som easyJet och Ryanair.

Använd sökmaskinen här på Escapeaway för att hitta en flygavgång som bäst passar din semester. Du kan jämföra aktuella priser på resor från alla flygbolag som flyger till Napoli.

Kommer du från Napoli, kan du ta tåget till Salerno och härifrån åka den sista biten med taxi. Annars kör det bland annat buss till Fisciano, som ligger cirka 4 km från Gaiano di Fisciano. Därtill kommer att den närliggande motorvägen för det enkelt att komma till och från staden. Vill du inte vara beroende av offentlig transport, är det också perfekt att hyra en bil till semestern. Då kommer du inte bara enklare fram till din semesterbostad, utan kan också lättare ge dig iväg på utflykter till områdets alla sevärdheter.

Restauranger och shopping

I själva landsorten är utvalet rätt begränsat, men det finns mer att välja emellan i städerna längs huvudvägen ett par kilometer västerut. Likaså tar det inte lång tid att köra till Salerno i söder, som har ett trevligt centrum med massor av trevliga restauranger och shoppingmöjligheter.

Utflykter

Utöver Salerni, Pompei och Napoli, ligger Gaiano di Fisciano bra beläget om du vill krydda semetern med intressanta utflykter. Vi kan t.ex. rekommendera en liten tur till den lilla staden Vietri sul Mare endast 13 km bort, som utröver ett trevligt centrum med många restauranger också har en fin badstrand.

Det finns naturligtvis också perfekta möjligheter att uppleva den vidunderliga Amalfikusten. Det kan t.ex. vara genom ett besök i den pittoreska bergsorten Ravello, som utöver en fantastisk utsikt över kusten också är känd för sina gamla villor.

Vill du utforska en av världens vackraste kuststräckor och resten av regionens attraktioner i sällskap med en lokal, certifierad guide, kan vår samarbetspartner erbjuda en värld av välorganiserade utflykter på Amalfikusten

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gaiano di Fisciano