Resor till Furore

En förbisedd pärla på Amalfikusten

Den lilla staden Furone fick sitt namn för länge sedan, på grund av det raseri ("furone"), med vilket vågorna slår emot reven i den lilla naturliga bukten där den lilla hamnen ligger.

Denna lilla förbisedda fläck, blev under efterkrigstiden berömd, då några av tidens största namn inom italiensk film, t.ex. Anna Magnani och Roberto Rossellini, vid flera tillfällen kom hit för att filma en rad vackra scener. De pittoreska små fiskehusen, och de små gatorna i staden, ger än idag intrycket att tillhöra en svunnen tid.

Längre inåt landet, ligger moderna Furone, som ofta har fått uppmärksamhet för sina moderna konstutställningar. Staden har fåt smeknamnet "Il Paese Dipinto" (den bemålade staden), vilket beror på den speciella traditionen för stora väggmålerier överallt längs staden gator och gränder.

Furore har ett vackert läge vid den djupa klyftan som skär sig in från havet. Därutöver är staden också en bra utgångspunkt för att utforska Amalfikustens otroligt vackra natur och pittoreska städer.

Karta över Furore

Klicka på kartan här nedan för att få en översikt över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i Italien och Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Escapeaway erbjuder fler än 1800 semesterbostäder, varav många befinner sig på Amalfikusten och i resten av Campania. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Furore? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring området.

Är ni flera som reser tillsammans, t.ex. några familjer som önskar att slappna av i privata omgivningar, kanske det rätta valet är att hyra en stor villa på Amalfikusten. Här behöver ni inte dela pool, trädgård osv med andra gäster, utan har allt för er själva.

Använd sökmaskinen ovanför för att få en snabb överblick över möjligheterna i och omkring Furore. Du kan också använda filterfunktionen för att snabbare hitta det du söker.

Har du frågor om de olika möjligheterna, är du varmt välkommen att ringa oss. Våra resekonsluter sitter redo att hjälpa och rekommendera helt rätt val för dig.

Flygplatser och lokal transport

Med ett avstånd på dryga 2400 kilometer från mellersta Sverige, väljer de flesta att flyga till denna del av Italien. Ska du på semester till Furore, ligger Napoli flygplats närmast. Detta är en av de viktgaste inkörsportarna för flygtrafiken till södra Italien, och flygplatsen betjänas därför av både reguljärflyg som charterbolag, vilka har varsin terminal. Bland lågprisbolagen som flyger hit, kan nämnas easyJet och Ryanair. Det är dock inte ovanligt att istället flyga till Rom, om du är beredd på att köra en lite längre bit får att ny fram det sista stycket till din semesterbostad.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

vad angår lokal transport till Furore, är det som regel enklast att sikta på en förbindelse till Amalfi. Härifrån går det sedan bussar den sista biten till Furore. Var dock uppmärksam på att stiga av på rätt stopp, annars kan det hända att du måste gå upp eller ner för den branta vägen - med bagage till på köpet. Även om det kan verka lite krångligt att ta sig fram med offentlig transport, så är det möjligt att kalra sig utan bil om du räknar med att stanna i en eller flera av de trevliga städerna på Amalfikusten. Om du dock också vill uppleva inlandet, så är det en fördel att ha en hyrbil under semestern. 

Läs mer om transport på Amalfikusten här

Restauranger och shopping

De ligger lite utspridda, men det finns många restauranger i området, där du kan få smaka på autentiska, italienska rätter. Närheten till havet betyder naturligtvis, att det ofta finns färsk fisk och skaldjur på menyn.

I städerna längs Amalfikusten finns en massa trevliga restauranger och spännande butiker, som du lätt kan spendera många timmar på att utforska. I Sorrento, som är en lite större stad på Amalfikusten, finns goda inköpsmöjligheter och flera restauranger. Härifrån kan du för övrigt ta båten till ön Capri.

Utflykter

Du bor på en av Italiens vackraste kuststräckor, som bjuder in till fantastiskt vackra vandringsturer på gamla stigar som leder fram mellan charmiga städer. Du kan t.ex. följa stigen "Sentieri degli Dei" (Gudarnas stigar) till Positano, som bjuder på många spektakulära utsikter under vägen. 

Är du historiskt intresserad, är det inte långt till berömda Pompeji - den romerska staden som begravdes under aska vid ett av Vesuvius utbrott år 79 e.Kr.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Furore