Resor till Conca dei Marini

Exklusiv semesterort på Amalfikusten

Conca dei Marini är en trevlig liten by belägen knappt 3 km från Amalfi. Byn sträcker sig från havet, upp i höjderna, och utgör ett mc

Det är generellt ett bra avstånd mellan husen, som ofta är omgivna av den lilla landsortens alltid så närvarande citronträd. Stranden är en blandning av sand, klippor och småsten, men havet är mycket inbjudande - och stranden sällan överbefolkad. 

Det bor endast några hundra invånare i Conca dei Marini, som framförallt på 60-talet var känd som en plats dit jetsettarna åkte på semester. Hit kom bland annat prinsessan Margaret av England, Jaqueline Kennedy och Sophia Loren för att slappna av och njuta av de vackra omgivningarna.

Karta över Conca dei Marini

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder som finns i staden, samt en översikt över de närmsta flygplatserna och köravstånd till städer i norra Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

På Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Campania.

Oavsett om du gärna vill bo i Conca dei Marini, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder i och omkring staden genom att använda sökmaskinen här ovan. Ska du på semester med en stor grupp, kan vi också rekommendera dig att hyra en villa på Amalfikusten. Då har ni normalt sätt pool, terrass med mera, helt för er själva. 

Har du frågor, eller om du gärna vill ha hjälp med att välja helt rätt bostad till semestern, är du välkommen att ringa oss för att få tips om vad du ska välja och varför. 

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser med förbindelse till Sverige och Danmark - eventuellt med en enkel mellanlandning. Ska du på semester i Conca dei marini, är närmsta flygplats Napoli flygplats. Men då det kan vara lättare att hitta fler, och billigare, direkta förbindelser till Rom, väljer många av våra gäster att flyga dit.

Det kör inget tåg direkt till Conca dei Marini, men kommer du från Napoli, kan du till exempel byta till buss den sista biten från Sorrento. Kommer du från Salerno, byter du buss i Amalfi.

Därtill kommer, att det under sommarsäsongen normalt sätt är möjligt att ta båten mellan de flesta städena längs Amalfikusten. Så äveen om det omedelbart kan verka lite svårt, finns det faktiskt bra möjligheter att ta sig runtmed offentlig transport.

Goda råd om transport till och från Amalfikusten

Om du vill köra hela vägen till Conca dei Marini från mellersta Sverige, så har du en sträcka på 2400 km att se fram emot! Det är inte ett oöverkomligt avstånd med några övernattningar på vägen, men om du gärna vill ha en bil under semester, men slippa den långa körturen, rekommenderar vi en kombination av flyg + hyrbil. Var dock beredd på att trafiken kan vara tätt nära kusten, och att parkeringsmöjligheterna ofta är få på de smala gatorna. Från mitten av juni till slutet av semptember, ska du betala för parkering i staden. Du kan köpa en veckobiljett på rådhuset, men var beredd på att priserna inte är låga - räkna med +/- 20 euro om dagen. 

Restauranger och shopping

Här finns inte det största urvalet av affärer, men till de dagliga inköpen finns en köpman och en slaktare. Dessutom finns här ett par restauranger och en bar.

Tycker du om sötsaker, är det ett måste att prova den lokala specialiteten La sfogliatella Santa Rosa - ett slags weinerbröd, som enligt sägnen uppfanns på 1700-talet av de dominikanska nunnorna i Santa Rosa klostret på Conca dei Marinis högsta punkt. Staden är så stolt över denna kaka, att den firas i augusti med en festival.  

Utflykter

Stadens största attraktion är "Smaragdgrottan" (Grotta dello Smeraldo), som delvis är fylld med havsvatten, vilket ger ett enastående ljusspel på grottans väggar och loft. Varje år runt jul kommer dykare hit från hela landet för att simma ner till den nedsänkta krubban med Maria, Josef och Jesusbarnet som är placerat under vattnet. Grotten har ingen ingång uppifrån och upptäcktes därför först 1932 av en lokal fiskare, som var den första att segla genom den lilla öppningen. Idag finns det en trappa och en hiss uppe från Strada Statale, huvudvägen längs Amalfikusten, ner till vattnet, varifrån man i båt kan besöka grottan. Utöver en rad charmiga städer och den vackra naturen på kusten, finns det också många andra intressanta utflyktsmål i resten av regionen att besöka. Det är t.ex. inte långt till Pompei, den berömda romerska staden som begravdes av ett vulkanutbrott år 79 e.Kr. Du hittar fler tips på utflyktsmål genom att titta under fliken här ovan. Önskar du att utforska regionens sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner en värld av välorganiserade utflykter i Campania, som du med fördel kan boka redan hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Conca dei Marini

Vad tycker gästerna om i Conca dei Marini?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 33 recensioner