Hotell på Capri

Den exklusiva ön Capri är en vacker pärla i Det Tyrrenska Havet som det är nästan omöjligt att inte bli störtförälskad i så snart man stiger iland. Här väntar sig makalösa utsikter över det azurblå havet, små romantiska restauranger och läckra stränder. Boka övernattning på något av våra noga utvalda hotell på Capri idag!

Capri är känt vida omkring som en av de vackraste pärlorna i det Tyrrenska havet. Du tar dig hit med turbåt och kommer omedelbart bli förtrollad av dess skönhet. Natur, kultur och mondäna gäster gör Capri till något helt speciellt och en upplevelse du inte får gå miste om. 

Ön, som ligger i naturlig förlängning av Sorrentohavöns spets är en exklusiv destination för berömdheter från hela världen som bland annat kommer hit för att uppleva de charmiga hotellen och den vackra naturen. Ön är inte mycket större än 10 km² och består av mestadels kalkhaltig sten, som formats av vinden och havet till branta sluttningar och fantastiska klipplandskap. Här växer frodig skog, apelsinlundar och vinodlingar. Capri har genom tiden besökts av otaliga författare, konstnärer och filmregissörer som här har funnit en källa till inspiration. Dansken H.C. Andersen var en av de första som gjorde ön känd genom sina berättelser om hans skapande-resa till Italien.

Klimatet är milt och torrt, vegetationen består av framför allt frodig skog, apelsinplantager och vinodlingar. En miljö som är fridlyst och där många sorters land- och vattendjur lever. De flesta av dem som reser till Capri börjar med att besöka Marina Grande, platsen där alla båtar till den blå grottan (Grotta Azzurra) utgår från.

Från Marina Grande kan man också använda linbanan upp till den legendariska piazettan - i dag med namnet Piazza Umberto. Här ligger öns rådhus samt pittoreska och trevliga caféer. Bilkörning är förbjuden i detta område under sommarmånaderna, så man kan lugnt och stilla promenera omkring utan att behöva oroa sig för trafiken.

Från piazzetta kan man komma till Augustus' Trädgård längs en smal stig. Dessa trädgårdar byggdes av den tyska penningfursten August Krupp mellan 18- och 1900-talet. Härifrån har man en vidunderlig utsikt över via Krupp, staden, Marina Piccola och de tre berömda klipporna.

Genom att gå via Punta Tragara kommer man till en annan utkiksplats, Belvedere Tragara, varifrån man kan se Solaro Bergets sluttningar, den imponerande Castiglione och den medeltida fästningen.

>> Kombinera med en resa till Sorrento - läs mer här

>> Läs mer om hotell

Karta över Capri

Escapeaways utvalda hotell på Capri

Hos Escapeaway är alla hotell på Capri noga utvalda och lever upp till en rad standardkrav som gör att de passar för svenska semesterfirare. Vårt finmaskiga nät av hotell ger dig alltid en rad valmöjligheter när det gäller geografiskt läge, kvalitet, service och pris - även under högsäsong.

Vi är riktiga specialister på Italien och är ledande i Skandinavien när det gäller övernattningar. Många av oss har tillbringat flera år av våra liv i detta stövelformade land och vi har direktkontakt med alla våra hotell på Capri. Sök priser med eller utan flygbiljett i sökmotorn - och boka online nu!

>> Läs mycket mer om semester i Italien här