Resor till Capri

Capri är ett litet semesterparadis som trots sin beskedliga storlek har mycket att erbjuda. Den branta klippön i Neapelbukten lockar fortfarande jetsetet men har något för alla med sina mysiga städer och byar, små badstränder och vacker natur som inbjuder till vandringsturer. Boka din resa till Capri med Escapeaway i dag!

Den branta klippön Capri ligger i Neapelbukten fem kilometer från spetsen av Sorrentohalvön, som även inkluderar Amalfikusten. Trots sin lite avsides belägenhet så lär det ha funnits bosättningar på Capri sedan bronsåldern, och redan på romartiden var ön ett populärt semesterparadis, dit kejsarna drog sig tillbaka för att koppla av och njuta av livet.

Det är ungefär samma tanke som de flesta av dagens besökare har när de landstiger i Marina Grande på nordkusten efter den omkring 40 minuter långa båtturen från fastlandet. Capri har länge varit känt för att vara ett av jetsettarnas favoritresmål i Italien, men även om det fortfarande ligger stora lustjakter och guppar i hamnen så är detta en ö för alla.

Efter en aktiv dag med vandring eller sightseeing, kan du ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara havet från en av öns små stränder. De största av dessa ligger vid Marina Grande och på öns motsatta sida vid Marina Piccola. Här kan det vara en del trängsel, men vill du ha det lite lugnare och mer för dig själv så finns det många mindre och mer öde klippstränder runt omkring på ön. De kan många gånger bara nås med båt, men är det en fridfull och avkopplande stund vid havet du vill ha så är det värt båtturen.

Du får dessutom rikliga möjligheter till att skämma bort dig själv med läckra måltider på öns många caféer och restauranger, vilka har både lokala italienska och mer internationella rätter på sina menyer. Här avspeglar priserna att Capri fortfarande är ett lite exklusivt resmål. Framför allt i centrum och på caféerna vid hamnfronten kan du förvänta dig priser som är högre än vad du vanligtvis stöter på i Italien.

Boka din resa till Capri online

Det är lätt och tryggt att boka din resa till Capri online. Välj själv om du vill boka en paketresa som inkluderar flygresa, hotellvistelse och transfer. Vill du själv arrangera din resa till Italien kan du naturligtvis nöja dig med att boka ditt hotell genom Escapeaway.

>> Läs även om resor till Ischia
>> Läs allt om resor till Syditalien med Escapeaway

Hotell på Capri

Populära hotell på Capri

Italien, Syditalien, Kampanien, Capri
9,5
Fantastiskt
635 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 1.7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Capri
9,1
Fantastiskt
170 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 1.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Capri
9,6
Fantastiskt
215 omdömen
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 1.7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du en resa till Capri med Escapeaway

Välj först om du vill resa till Capri från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell på Capri med fina recensioner som passar dig så sätter vi samman en paketresa åt dig som är säkrad av resegaranti och till ett pris som du inte hittar lägre någon annan stans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

Ett litet semesterparadis

Trots sina enbart 10 km² finns det mycket att uppleva på en resa till Capri. Många dagsturister fortsätter till exempel direkt från Marina Grande med båt till Den Blå Grottan (Grotta Azzurra). Det är nog öns mest kända sevärdhet, och den begeistrade den danske sagoförfattaren H.C. Andersen på hans italienresa 1834, då han kallade den för "Italiens skjønneste Eie". Liksom på den tiden är ingången till grottan bara 130 centimeter hög, så man måste byta till små roddbåtar för att ta sig in. Grottan har fått sitt namn efter det märkliga blå ljuset som lyser upp grottan nerifrån genom undervattens öppningar. Var uppmärksam på att de angivna priserna för turen till grottan som regel inte inkluderar priset för den sista biten med roddbåt.

Det var framför allt tack vare upptäckten av Den Blå Grottan, som Capri på 1800-talet så smått började locka till sig utländska besökare. I dag får den lilla ön ta emot tusentals turister varje dag under högsäsong, vilket naturligtvis sätter sin prägel på den vackert belägna hamnstaden Marina Grande och huvudstaden Capri, där det vimlar av turister på gatorna med sina mondäna butiker. Men även under denna tid förnekar sig inte öns och städernas charm. Du bör till exempel uppleva den fantastiska utsikten över Capri från Piazza Umberto I, där du samtidigt kan avnjuta en förfriskning från någon av torgets många caféer och glassbarer. Det är speciellt vackert här uppe när dagen går mot sitt slut och ljusen tänds i stan och då trängseln och dagsturisterna har upphört. Vill du ta dig ännu högre upp så finns det linbanor på flera ställen som tar dig upp till vackra utsiktspunkter.

Från öns näst största stad, Anacapri, kan du till exempel ta stolliften, Seggiovia del Monte Solaro, upp till Capris högsta punkt (589 meter). Den omkring 13 minuter långa turen upp med den klassiska stolliften är en lika stor upplevelse som själva utsikten från toppen. Capri är på det hela taget en ö som trots sin relativa litenhet bjuder på många sådana små, men ändå stora upplevelser. Det finns dessutom åtskilliga vandringsleder som ger dig möjlighet att utforska en del av de sevärdheter som andra turister bara får se från sjösidan. Har du tiden till det och är i någorlunda bra form och dessutom inte har problem med att gå i trappor, så är det ett av de bästa sätten att ta sig runt på. Du kan köpa en karta på det lokala turistkontoret där de flesta av stigarna och vandringslederna är inritade. Ön är emellertid så liten att det är svårt att gå vilse.

>> Läs mer om semesterbostäder i Italien här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här