Resor till Baia Domizia

Italiensk badort norr om Neapel

Baia Domizia är en elegant badort i Campania, som med sin avslappnande stil, strand och tallskog, är perfekt till en badsemester i Italien

Staden ligger på gränsen till regionen Lazio, där floden Garigliano skiljer de två regionerna, och är därmed en av de nordligaste områdena i Campanien. Du kan med fördel flyga till Rom eller Neapel som är närmaste flygplatser.

Även om området har varit befolkat av olika stammar och därefter romare i årtusenden, blev sälva Baia Domizia först etablerat under 1960-talet för att främja turismen i området - vilket man lyckats med utan att staden känns konstgjord. Man valde att minimera antalet byggnationer närmast vattnet och skyddade tallskogen in mot land. Det ger badorten en härlig naturlig stämning, och här känns sällan överbefolkat som på många andra platser på kusten.

Karta över Baia Domizia

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i staden, och för att se avstånd till de närmaste flygplatserna samt till andra städer i Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Campania.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Baia Domizia? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring området. Vårt urval inkluderar både platser som är perfekta till en romantisk semester för två, och hotell som är perfekta till barnfamiljer. Är du på jakt efter en speciell sorts bostad, kan du eventuellt anvnda sökmaskinens filter för att begränsa översikten.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det är en bilfärd på cirka 2200 km från mellersta Sverige till Baia Domizia, och även om detta är överkomligt med några övernattningar längs vägen, är det många som föredrar att flyga. Det finns goda möjligheter till detta, då både flygplatserna vid Neapel och Rom är inom räckvidd. Dessa betjänas av flygbolag som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian, så det finns rutter till stora delar av Europa, däribland Skandinavien.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det finns bussförbindelser till Baia Domizia från bland annat Neapel. Närmaste tågstation ligger cirka 8 km bort, i Scalo. Vill du gärna utforska områdets sevärdheter och kulturella utbud i eget tempo, kan det vara en fördel att ha en hyrbil under semester. 

Restauranger och shopping

I en semesterort som Baia Domizia, finns det naturligtvis ett bra urval av restauranger - det kan dock vara några av dem som håller stängt under lågsäsongen. Du behöver dessutom endast köra ett fåtal kilometer frå att hitta ännu fler restauranger i grannstäderna.

Utflykter

Om hela semestern inte ska spenderas vid havet, finns det många intressanta utflyktsmål i närheten av Baia Domizia. Kör till exempel en tur till det vackra gamla klostret Monte Cassino Abbedi, som är byggt ovanpå resterna av ett atikt Apollo-tempel. Klostret ligger med en vacker panoramautsikt över det gröna, bergiga landskapet.

Det tar inte heller lång tid att köra en tur till Italiens näst största amfiteater i Santa Maria Capua Vetere, som inte bara är den första romerska amfiteatern, men möjligen också har varit modell för Colosseum i Rom.

Till de lite längre dagsturerna utgör Napoli, Caserta och Vesuvius intressanta mål, som var och en bjuder på många spännande upplevelser.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Baia Domizia