Resor till Ascea

Badsemester med många utflyktsmöjligheter

Ascea är en trevlig stad som ligger i bergen på den vackra Clientokusten, med utsikt över havet och det spännande arkeologiska området Velia som ligger precis i närheten.

Ascea är en charmig medeltidsstad och en bra utgångspunkt för de som vill ha en aktiv semester med allt från sol och bad, till spännande utflykter i det backiga landskapet och i det vackra Cilento reservatet, som med sina böljande backar, olivodlingar och små charmiga landsbyar påminner mycket om Toscana.

Karta över Ascea

Genom att klicka på kartan över Ascea här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Campanien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Ascea? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Översikten inkluderr alla typer av semesterbostäder, men är du på jakt efter en bestämd typ, kan du eventuellt nyttja filterfunktionen till att begränsa urvalet. Men inte förrän du först kastat en snabb blick på alla möjligheterna då du kan inspireras till att testa något nytt. Har du till exempel övervägt att bo på en agriturismo, eller att hyra en hel villa?

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du inte köra de dryga 2500 kilometerna från mellersta Sverige till Ascea, finns det lyckligtvis bra flygförbindelser från Skandinavien till Italien. När du ska på semester till Ascea, är Napoli flygplats (kod: NAP) den som ligger närmaste. Flygplatsen betjänas av ett brett urval flygbolag, däribland Ryanair och easyJet, men också en rad av de stora traditionella sällskapen. Därför har du ofta bra möjligheter att hitta en billig flygbiljett hit - också från Sverige och Danmark.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det finns bra tågförbindelser till Ascea från bland annat Napoli, Palermo och Milano. Du kan med fördel ha en hyrbil till ditt förfogande under semestern, och det mest praktiska är att hyra en bil på Napoli flygplats redan hemifrån.

Restauranger och shopping

Uppe i själva Ascea finns endast ett fåtal enklare restauranger, men om du tar med urvalet av restauranger, caféer och barer i grannstäderna i beräkningarna, så finns det ett stort urval att välja emellan.

I Ascea och grannstäderna hittar du också olika butiker och minimarknader, där du kan hitta det mesta du behöver under semestern. 

Utflykter

Kan du slita dig loss från den härliga stranden, finns det åtskilliga intressanta utflyktsmål i närheten. Det är framförallt intressant att besöka resterna av den historiska staden Velia, som är områdets största historiska sevärdhet. Det är inte heller långt till Pasteum, som har vackra, välbevarade tempel och ett intressant arkeologiskt museum.

Utöver alla de historiska sevärdheterna i närområdet, kan vi rekommendera en utflykt till naturreservatet Cilento - ett av Italiens största - som bjuder på många enastående naturupplevelser, vandringsleder och små trevliga landsorter. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ascea