Resor till Anacapri

Anacapri är den näst största staden på Capri och ligger längs med berget Solaro (som är den högsta toppen på ön med sina 585 m. ), vill man åka upp till toppen av berget kan man ta linbanan från Capri stad och härifrån kan man njuta av det spektakulära landskapet.

Det man inte får missa i Anacapri är stadens mest kända villa, Villa San Michele, som byggdes av den svenska läkaren och författaren Axel Munthe i 1895, som blev förälskad i Capri och byggde om det som var en gammal ruin från romarriket till sin egen privata villa. Idag är villan med sin spektakulära trädgård ett museum och en mycket populär turistattraktion . Här finns även de vackra kyrkorna Santa Sofia och Santa Maria di Costantinopoli.

I Anacapri lever man, förutom turismen, på tillverkning av olivolja och här görs även ett mycket gott vitt vin.

Utflykter:
- Grotta Azzurra - Den blåa grottan (namnet kommer från den klarblåa färg vattnet får genom solens reflexer inne i grottan) är kanske en av de mest kända attraktionerna på Capri. Man vet att grottan användes redan under tiden före romarriket då man funnit lämningar från den, bl.a. en plattform i cement var man förtöjde båtar och på botten av grottan har man funnit statyer av bl.a. Poseidon som idag finns på museum. Grottan lämnades dock åt sitt öde under många år, då det gick historier om att den var förbannad. År 1826 återupptäcktes grottan igen och sedan dess har den dragit till sig många nyfikna genom åren. Det arrangeras många båtutflykter från Capris hamn.
- I Fortini - Vill man ha lite motion medan man besöker den underbara ön Capri så kan man ge sig ut och gå uppför trappan som går ovanför Grotta Azzurra till Faro di Punta Carena (ett fyrtorn). Vägen kallas de små forten, för längs vägen ligger mindre varianter av fort varifrån man höll utkik efter fienden. Vägen är lång, ca.3 timmar till fots, men det kan det vara värt för ju högre upp man kommer desto intensivare blir färgerna och dofterna som dominerar ön Capri.
- Mer träning kan man få om man ger sig upp på La Scala Fenicia (feniciernas trappa) denna trappa är en av de få kvarlämningar från grekernas tid när de dominerade ön. Trappan är 921 trappsteg och 1,7 km. lång. Längs vägen kan man stanna till vid S. Costanzo kykan och andra kapell som är dedikerade bl.a. S. Michele och S. Antonio.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Anacapri