Grand Hotel Il Saraceno

Officiell kategori

Escapeaways kategori

Marie Strutzenblad
Utvalt av
Marie Strutzenblad

En utsikt helt ut över det vanliga

Grand Hotel Saraceno är ett av de hotell du gärna återvänder till i dina drömmar. Den oförglömliga utsikten, det fantastiska läget, den privata stranden, det klara vattnet och naturligtvis - stillheten...

Makalöst läge utanför Amalfi

Det är inte det billigaste valet, men hotellet är en sann juvel för romantiska par och blir ofta använt till bröllop och större privata fester, p g a utsikten som är förevigad på flertalet vykort och guideböcker. Hotel Saraceno ligger ca 2 km från Amalfi i riktning Positano och det krävs en shuttlebuss, en offentlig buss eller bil för att komma hit. Hotellet erbjuder shuttleservice flera gånger om dagen och den lolkala bussen stannar strax utanför dörren.

Citroner och papperskvarnar

Amalfi är en ganska liten stad med endast runt 6.000 invånare. Arkitektoniskt är den präglad av de många araber som huserade på kusten under medeltiden och som inspirerat till hotellets inredning. Amalfi är en sann labyrint med smala gator och det är riktigt spännande att gå på upptäcktsfärd här. Den stora domkyrkan är naturligtvis värd ett besök men hör du till de mer aktiva bör du också ta en tur genom huvudgatan tills du når dalen, där du även har de gamla papperskvarnarna och de stora citronplantagen. I Amalfis små butiker kan du köpa all världens produkter baserat på citron (så klart) och du får inte missa den söta citronsnapsen Limoncello, som ska avnjutas iskall.

Goda utflyktsmöjligheter

Det finns flera små trevliga torgplatser i Amalfi och ett fint urval av bra lokala restauranger och caféer, både med eller utan havsutsikt. Om du väljer att sitta vid domkyrkan bör du vara uppmärksammad på att priserna skjuter i höjden ganska kraftigt. Det finns även en liten strand i Amalfi som snabbt blir fylld i högsäsong men om du väljer att bo på Hotel Saraceno är detta inget problem, för hotellet har en egen privat strand. Även om Amalfi är ett spännande ställe ska du naturligtvis besöka även städerna Ravello och Positano, eller ta en tur bort till Sorrento och till den berömda ön Capri.

Ett hotell med historia

Grand Hotel Saraceno blev byggt mellan 1960 -70 på ruinerna av ett gammalt försvarsmonument från 1100-talet. Konstruktionen är speciell för den täcker en hel bergssida, från kustvägen och ner till den privata stranden. Samtidigt är hotellet byggt under en av de största naturliga grottorna på Amalfikusten, men för att få det bästa intrycket av hotellet bör du ta en tur ut på vattnet vilket vi varmt kan rekommendera. Hotellet är inrett i arabisk stil och håller en hög servicenivå. Det bästa med hotellet är utan tvekan utsikten, poolen och den privata stranden där du kan njuta av förfriskningar och lättare snacks som serveras på hotellets strandbar. Det finns bar, stora utomhusterrasser samt fyra olika restauranger på hotellet varav den ena av dem är reserverad för större arrangemang. Det finns fri Wi-Fi och kommer du med bil finns här parkeringsmöjligheter på själva hotellet och principen "först till kvarn" gäller. Officiellt har hotellet 5 stjärnor och vi skulle med glädje även ge det dubbla för både utsikten och läget. Men själva hotellet är en aning slitet och får därför nöja sig med 4 solar.

Rymliga rum i klassisk stil

Grand Hotel Il Saraceno har i allt 62 rum i olika kategorier. Många med privat balkong eller terrass och de flesta med helö- eller delvis havsutsikt. Rummen är fina men enkelt inredda i klassisk och även delvis arabisk stil. Alla har aircondition, minibar, kassafack, Sat-Tv, Wi-Fi och badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårtork.

Därför ska du välja Grand Hotel Il Saraceno

 • Närmaste flygplats: 65 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Grand Hotel Il Saraceno är inte tillgänglig i dagsläget

Grand Hotel Il Saraceno är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Napoli Flygplats: ca. 65 km (1h 40m)
 • Rom Ciampino Flygplats: ca. 265 km (3h 20m)
 • Rom Fiumicino Flygplats: ca. 299 km (3h 50m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Grand Hotel Il Saraceno. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Giovanni Augustariccio 33
84011 Amalfi

Koordinater

Latitude: 40.6189
Longitude: 14.5765

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer