Resor till Amalfi

Amalfi har gett namn till den vackra kuststräckan, och detta lilla fiskesamhälle som klamrar sig fast vid klipporna över det azurblå Medelhavet är värd en resa i sig själv. Upptäck de smala gatorna eller ta båten till en av de närliggande stränderna. Boka en resa till Amalfi med Escapeaway idag!

Staden ger namn åt hela kustremsan – som också kallas den gudomliga kusten. Amalfi är områdets kulturella centrum, både på grund av sin historia som havrepublik samt stadens vackra läge mitt på kusten.

Staden är vackert kuperad och kännetecknas av att de många husen är byggda på klipporna och de stigar och trappor som går kors och tvärs mellan dem. Vi rekommenderar att man besöker domkyrkan Sant' Andrea och Mulino Rovinato med den mest pittoreska utsiktsplatsen i Amalfi.

En av världens vackraste kuststräckor

Amalfikusten är åtskilt från Sorrento-kusten av Punta della Campanella. Höga klippor som faller lodrätt ner i havet med små mysiga byar som speglar sig i det klarblå vattnet nedanför. Längs hela kusten ligger eleganta villor med vackra trädgårdar. I detta område förenas den lugna tillvaron med det pulserande nattlivet. Här avlöser den frodiga medelhavsvegetationen och citronplantagerna varandra med branta klippor ut mot havet. Den största staden i området är Sorrento.

Tillbaka över Punta della Campanella (namnet härstammar från de gamla sjörepublikerna) så kommer man tillbaka till Amalfikusten. De branta klipporna har blivit omvandlade av den lokala befolkningen som skapat trappor, småvägar, trädgårdar och terrasser. Ett unikt landskap där havet, bergen, lantbruket, turismen, de läckra råvarorna från landet och den smakfulla fisken och skaldjuren blandas i en härlig mix. Här har flera civilisationer (bl.a. greker, romare, araber och normanner) satt sina spår.

Klicka på kartan nedan för att få en överblick över semesterbostäderna i staden och på resten av kusten samt en översikt över de närmsta flygplatserna samt köravstånd från flera städer i Nordeuropa.

>> Läs mer om hotell på Amalfikusten här

 

Hotell i Amalfi

Populära hotell i Amalfi

Italien, Syditalien, Kampanien, Amalfi
9,6
Fantastiskt
707 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Amalfi
9,1
Fantastiskt
502 omdömen
  • Närmaste flygplats: 67 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Parkering / Garage
Italien, Syditalien, Kampanien, Amalfi
  • Närmaste flygplats: 65 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du en billig resa till Amalfi med Escapeaway

Hos Escapeaway erbjuder vi mer än 1 500 semesterbostäder i Italien - häribland ett stort urval av handplockade hotell, lägenheter och hus i regionen Kampanien. Vill du gärna resa till Amalfi kan du snabbt få en översikt över lediga boende i och omkring staden genom att använda sökmaskinen här ovanför.

Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Amalfi som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Amalfi, enbart sådana som fått bra recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av resegaranti och till nätets bästa pris.
 
Ska du resa till Amalfi med en större grupp vänner eller storfamiljen kan vi också rekommendera möjligheten att hyra en villa på Amalfikusten. Så får ni pool, trädgård med mera helt för er själva under semestern.

Har du frågor eller vill du ha hjälp att välja rätt boende står vi till ditt förfogande. Våra resekonsulenter sitter redo att berätta mer om våra boende, samt ge förslag på spännande utflykter.

Transport

Det är en tur på drygt 2300  kilometer från Skandinavien om du själv vill köra till Amalfikusten. På grund av det långa avståndet väljer många av våra resenärer att flyga till Neapel, eller Napolis flygplats som är den flygplats som ligger närmast Amalfi. Flygplatsen heter officiellt Aeroporto Internazionale di Napoli (flygplatskod NAP) och hit går det både reguljärflyg och charterflyg så som Ryanair och easyJet med flera förbindelser till Skandinavien och resten av Europa.

De närmaste större järnvägsstationerna finns i Salerno och Sorrento med förbindelse till bland annat Neapel. Dessutom är bussförbindelserna utmärkta på Amalfikusten och dessutom kan du från vår till höst ta båten från Amalfi till Positano, Salerno, Capri, Neapel och Sorrento.  

Sist men inte minst är det naturligtvis också möjligt att hyra bil för att komma runt på Amalfikusten. Du ska dock vara medveten om att det är smala vägar som slingrar sig fram på bergssluttningar, och som under högsäsongen kan vara hårt trafikerade. Vill du göra utflykter från Amalfi in i inlandet kan det ofta vara en fördel att ha en hyrbil.

Restauranger och shopping

På stadens restauranger kan du få allt från välsmakande pizzor och pasta till färskfångad fisk. Dessutom får du inte missa alla trevliga caféer där du kan njuta av en god cappuccino eller gelato, glass, när det frestar. 

Har du behov för att handla finns det två små supermarkets i stan, den ena ligger vid torget Piazza dei Dodgi och den andra en bit upp i sidogatorna från Piazza Duomo. Dessutom arrangeras det marknad en gång i veckan med frukt och grönt nere vid hamnen.

Utflykter

En tur längs Amalfikustens vägar är en helt unik upplevelse, då man är omgiven att den magnifika naturen och fantastiska utsikter. Några vill mena att det är Europas vackraste kuststräcka.

Är fysiken bra kan en vandringstur på leden Sentieri degli Dei (Gudarnas stig) också varmt rekommenderas. Hoppa på en blå SITA-buss från Amalfi till Bomerano-hållplatsen i Agerola. Härifrån är det skyltat fram till början av vandringsleden.

Man kan enkelt använda hela semestern till att utforska Amalfikusten, men kan du slita dig finns det också åtskilliga möjligheter för andra intressanta utflyktsmål i närheten. Ta t.ex. en tur till det berömda Pompeji - staden som blev begravd av aska från vulkanen Vesuvius.

Lokala länkar

Du hittar stadens egen hemsida här
Hemsidan för det lokala turistkontoret hittar du här

>> Läs även om agriturismo på Amalfikusten här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Vad tycker gästerna om i Amalfi?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 31 recensioner