Resor till Agerola

Agerola ligger uppe i bergen, på 600 meters höjd över havet, mellan den blå napoletanska himlen och det mörkblå havet. Staden är ideell för dem som önskar att spendera semestern i ett avslappnande, oförstört naturområde.

Omringat av bergsspetsar

Staden ligger i mitten av en grön dal, omringad av bergstoppar som sträcker sig upp till 1400 meters höjd över havet. Mot söder har du en öppning över Salerno-bukten och Amalfikusten. Landskapet är präglat av frodiga marker, bondgårdar, kastanjeskogar och - ännu längre upp längs bergen - bokskogar!

Vandringsleder

De branta klipporna, som faller på den södra sidan, delas av av djupa klyftor som gör landskapet pittoreskt och stämningsfullt. De finns åtskilliga vandringsleder (Sentieri degli Dei - Gudarnas stigar), som idag används för vandringsturer i området och för både upp till bergstopparna och ner till kustens klippor och små stränder.

Agerola är dessutom en bra utgångspunkt för dem, som önskar att besöka Napoli, Sorrento, Amalfi, Positano, Ravello, Capri och Pompeji.

Mjölkbergen

Staden härstammar ursprungligen från Romartiden, vilket kan ses på många arkeologiska spår som fortfarande finns kvar. Staden var under romerskt styre erkänd för dess mjölks höga kvalitet, och därför kallas bergen runt omkring ännu för Mjölkbergen (Monti Lattari). Staden blev senare en del av republiken Amalfi, med vilken den hade sin storhetstid. Senare härskade även Normanderna, fransmännen och spanjorerna här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Agerola