Resor till Kampanien

Regionen som är one of a kind. Boka en resa till Kampanien i södra Italien, med flyg, hotell och hyrbil.

Res till Kampanien med Escapeaway och upplev det bästa av södra Italien. Beställ en paketresa, som inkluderar flygbiljett från Skandinavien, semesterbostad i Kampanien och bilhyra direkt på flygplatsen. Enklare blir det inte.

Kampanien är regionen som erbjuder allt det som gör en semester minnesvärdig, men så är det också en lokalbefolkning som med deras gästfrihet och stora armrörelser gör att du alltid känner dig välkommen.

Ett pärlband av goda grunder

Kampanien är ett uttryck för skönhet, drama, historia, kultur samt sol och hav: Den vackra Amalfikusten präglas av klassiska städer som t.ex. Ravello, Amalfi och Positano som ligger på det som många räknar som Europas vackraste kuststräckning. Sorrentohalvön med utsikten över Napolibukten och vulkanen Vesuvius som vakar över landskapet och som trots sina massiva krafter inte avskräcker befolkningen till att bo upp och ner på dess branta sluttningar.

Kampanien är en upplevelse full av romantik, charm och storslagna monument som trots tidigare tiders fascination vid flera tillfälle glömts bort. Du bör också veta att regionen har en rik natur med vackra kuststräckor, fina öar, berg och floder.

Den södra delen av regionen kallas Cilento där även Goethe passerade igenom och är Italiens andra största naturpark. Området erbjuder storslagna naturupplevelser och fridfulla omgivningar. I områdets många små trevliga kuststäder med deras sköna och lugna vardagsliv finner man en äkta italiensk atmosfär och ett gott kök baserat på områdets egna hemlagade och producerade läckerheter.

Romarna fann en fristad i Campania och byggde präktiga städer som Pompeji som i sin storhet gick under för Vesuvius vrede. Pompeji är trots stora ödeläggelser och tidens förfall fortfarande en imponerande syn.

En eller två veckor?

Har du en veckas semester får du nog att hitta på med på Amalfikusten. Det samma gäller Cilento naturreservat i den södra delen av regionen. Du kan med fördel - vid två veckors semester - kombinera båda områdena så att du både "får kakan och kan äta den". De två områden är så olika och skildrar två sidor av regionen Kampanien. Escapeaway erbjuder ett fint och handplockat urval av boende i båda delarna.

Om romantik för dig är små fiskelägen, väldoftande citronträd, hus på bergssluttningar och trappsteg så långt ögat kan nå - ta din älskade i handen och låt dig förföras av Amalfikusten. Det pittoreska området och resten av regionen Kampanien är stället där sol och hav möts i skön förening med människor, kultur och i historia i mitten.

Det mångfacetterade Kampanien är  stället där du kan kombinera romantik med det mer autentiska Italien eller med intresset för en aktiv paus, med storstadsliv eller med familjen under armen.

Villa i Campania

Utbudet av privata villor i Campania är inte storslaget eftersom villorna som regel inte ligger där dit resenärerna oftast vill åka. Men om du önskar att leka herre på täppan så finns möjligheten även här.

Med egen villa uppnår du den självständighet som vi är vana vid hemma. Här behöver du inte dela pool, trädgård eller terrass med någon annan. Här behöver du inte ta hänsyn till andras barn utan bara koncentrera sig på att ta hand om dina egna. Med egen villa får du privatliv utöver lugn och ro.

Mer information inför din resa till Kampanien

Kampanien, belägen i den sydvästra delen av landet, mellan grannregionerna Lazio, Molise, Apulien och Basilicata, är en av de mest befolkningsrika regionerna i Italien, med nästan 6 miljoner invånare. Storstaden Neapel, belägen i den nordvästra delen av regionen, är regionens huvudstad med knappt 1 miljon invånare.

Regionen Kampanien är framförallt känd för sina vackra kulturlandskap och sin enastående natur, såsom du kan uppleva den på ön Capri, på den vackra Amalfikusten och vid vulkanen Vesuvius; sina rika arkeologiska fynd från antiken, såsom de förhistoriska städerna Pompeji, Herculaneum och Paestum; och för sin allsidiga gastronomi, som både berättar om några av de mest klassiska italienska rätterna (pizzan sägs t.ex. vara uppfunnen i Neapel och mer exotiska rätter, som ursprungligen kom till regionen från andra världsdelar och andra kulturer.

Ett av de mest populära resmålen i regionen är den vackra Amalfikusten, som av många betraktas som en av Europas vackraste kuststräckor. Här kan du inte bara uppleva ett av Italiens mest spektakulära kulturlandskap, men också en pärlrad av gamla, charmiga småstäder, såsom Ravello, Amalfi och Positano. Ett annat populärt resmål är Sorrentohalvön, med utsikten över Napolibukten och vulkanen Vesuvius.

Regionens berömda förhistoriska städer, Popmeji, Herculaneum och Paestum tillhör några av de största arkeologiska sevärdheterna i Italien. Paestum bjuder på ett praktfullt doriskt tempel, som bär vittnesbörd om grekernas närvaro under antiken; i Pompeji kan du uppleva ruinerna av en romersk provinsstad, som blev fullständigt begravd under ett katastrofalt utbrott av vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr.; och i Herculaneum kan du gå på upptäcktsfärd mellan ruinerna av en blomstrande romersk stad, som liksom Pompeji begravdes i aska från Vesuvius vulkanutbrott i augusti 79 e.Kr.

Och så har vi självklart Neapel - pizzans hemstad och södra Italiens huvudstad - som är en märkvärdig blandning av nytt och gammalt, kaos och ordning. Här kan du bland annat besöka Italiens arkeologiska Nationalmuseum, Duomon, Castel Nuovo, det kungliga palatset och mycket mer.

Resmål i Kampanien

 • Positano
  24 hotell
  Positano sägs vara uppkallat efter havsguden Poseidon. De pastellfärgade husen klänger sig fast på ett närmast naturstridigt sätt mot bergväggen som brant reser sig från havet. Det är lätt att förstå varför Positano har blivit ett så populärt resmål.
 • Gästrecensioner 8,6
  Sorrento
  22 hotell
  Utsikten över Neapel-bukten från Sorrento är fantastisk. Det är dock inte det enda som väntar på dig på en resa till Sorrento. Inom kort avstånd från den idylliska kuststaden ligger en rad av södra Italiens mest ikoniska attraktioner, inklusive ... den vackra Amalfikusten. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,2
  Amalfi
  16 hotell
  Amalfi har gett namn till den vackra kuststräckan och detta lilla idylliska fiskesamhälle som klamrar sig fast vid klipporna över det azurblå Medelhavet och är värd en resa i sig själv. Upptäck de smala gatorna eller ta båten till en av de närliggande ... stränderna. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,4
  Ravello
  12 hotell
  Ravello kallas för "Musikens stad" eftersom det hålls en klassisk musikfestival här i juli varje år till ära av kompositören Wagner. Den lilla och ytterst charmerande bergsstaden är emellertid lika känd för den fantastiska utsikten över den ... vackra Amalfikusten. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,2
  Neapel
  11 hotell
  Att resa till Neapel är en chans att smaka på Italiens bästa pizzor. Syditaliens huvudstad erbjuder också Europas största historiska stadskärna och utflykter till många av Sydeuropas främsta sevärdheter som Amalfikusten, Pompeji och Sorrento.
 • Praiano
  11 hotell
  Den lilla fiskestaden Praiano klänger sig fast på de frodiga bergssluttningarna som reser sig brant ur det azurblå havet. Här kan du tillbringa mycket tid bara med att njuta av den betagande utsikten över Amalfikusten, bada i det kristallklara ... havet eller utforska det lokala köket på stadens restauranger. Läs mer

Populära hotell i Kampanien

Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
9,1
Fantastiskt
171 omdömen
 • Närmaste flygplats: 53 km
 • Närmaste strand: ca. 250 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Praiano
9,5
Fantastiskt
565 omdömen
 • Närmaste flygplats: 69 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
Italien, Syditalien, Kampanien, Vietri sul Mare
8,9
Mycket bra
333 omdömen
 • Närmaste flygplats: 57 km
 • Närmaste strand: ca. 1.6 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Den pulserande storstaden

Neapel är en underlig blandning av storhet, nytt och gammalt och en aning förfall i vissa områden av staden. Staden blev grundad av grekerna och fick namnet Neapolis. Därefter har staden tillhört allt från romare, fransmän och spanjorer. I Napoli kan man bland annat se Italiens arkeologiska Nationalmuseum, Duomen, Castel Nuovo, det kungliga palatset och mycket annat.

Salerno

Salerno mot söder ligger skönt ut mot havet. Staden var under lång tid under lombardernas styre men kom att hamna under normanderna då Robert Guiscard beslutade sig för att befästa sin maktposition i Syditalien. Staden var under medelåldern känt för sitt medicinska universitet. Stora delar av staden blev under andra världskriget utsatt för kraftiga bombningar vilket medfört att vissa område framstår i mer modern stil.

Pärlorna vid kusten

Amalfi, Positano, Ravello osv. längs Amalfikusten har alla deras egen charm och ligger vackert på sluttningar utmed kusten. Katedralen i Amalfi som är av normandiskt ursprung är ett stort och vackert monument. Cetara är en pittoresk och charmig liten stad med aktivt fiskeläge precis i början av Amalfikusten från Salerno sett och som har en mycket karakteristisk och autentisk prägel över sig. observera att det i Cetara finns väldigt många trappor. Det finns ett litet men bra urval av goda restauranger. Minori och Maiori mitt på kusten ligger bredvid varandra men skiljer sig ordentligt. De större staden Maiori framstår som nyare då den år 1954 svämmades över och därefter uppbyggd på nytt. Maiori har Amalfikustens längsta strand. Minori som ligger bredvid (på gångavstånd) har också en liten strand och ett lite mindre men charmigt centrum med smala gator och en trevlig atmosfär och kan verka mindre turistig om man jämför med städerna Positano och Amalfi. I den högt belägna staden Ravello finner man två sköna jätte-villor med tillhörande trädgårdar; Villa Rufolo och Villa Cimbrone och dessutom har man en fantastisk vy ut över Amalfikusten från staden som ligger 350 meter över havet.

Sorrento

Den omtyckta staden ligger vackert uppe på en bergsplatå, på udden som avslutar Neapelbukten i söder. Sorrento är sedan årtionde tillbaka en känd badort som lockat både författare, kungligheter och andra kändisar. Staden kan du nå antingen med bil eller med båt från Neapel, liksom med tåg.  Från Sorrento kan du nå bl.a. öarna Capri och Ischia.

Cilentos städer

Cilento är ett naturskönt område som ligger söder om Amalfikusten i den södra delen av regionen Campania. Majoriteten av området rymmer nationalparken: Parco Nazionale del Cilento e Vallo di Diano som betraktas som Italiens näststörsta nationalpark. Området är dessutom rikt på kultur, bl.a. de välbevarade templen i Paestum. Här finner man även små trevliga städer längs kusten som Acciaroli, Agropoli och Santa Maria di Castellabate mfl., där antalet turister är få i jämförelse med Amalfikusten, vilket gör området på några punkter outforskat och genuint.

Vad tycker gästerna om i Kampanien?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 569 recensioner