Resor till Tropea

Kalabrien är fortfarande ett lite förbisett resmål i Italien, men just Tropea har på grund av sina fantastiska stränder och unika läge under generationer lockat till sig semesterresenärer. Boka din resa till Tropea med Escapeaway i dag!

Tropea är den mest populära badorten i Kalabrien och utan tvekan en av de vackraste. Denna gamla stad har ett fantastiskt läge där de rustika, gyllene husen är byggda ända ut mot kanten av den lodräta klippväggen som reser sig omkring 70 meter upp från det Tyrrenska havet. Vid foten av klipporna och staden hittar du några av regionens vackraste sandstränder. Här kan du lätt tillbringa hela semestern under en parasoll med en bra bok enbart avbrutet av ett dopp då och då i det varma, kristallklara, blåa havet. Skulle du någon dag få lust att utforska omgivningarna så kan du från hamnen i Tropea göra båtturer till exempel ner till Capo Vaticano eller ut till den lilla vulkanön Stromboli.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Tropea och andra resmål i regionen där du bor på handplockade hotell på din resa. Använd dig av sökmotorn högst upp på sidan för att välja mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - vi söker efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag exempelvis till Lamezia Terme och kombinerar dem med utvalda hotell i Tropea, bara de som fått bra omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

Upplev det autentiska Italien

En resa till Tropea ger dig dessutom möjligheten att utforska de andra charmiga kuststäderna på La Costa degli Dei (Gudarnas kust) och att göra spännande utflykter längre in från kusten på Tropea halvön och resten av Kalabrien. Den stora Parco nazionale dell’Aspromonte är till exempel ett utmärkt mål för en dagsutflykt. Nationalparken ligger i och för sig på nästan två timmars köravstånd från Tropea men döljer många stora upplevelser med både storslagna bergsmassiv som inbjuder till vandring och små städer från Medeltiden i vilka du kan se fram emot enastående kulinariska upplevelser från det lokala köket. 

Tropea har i många år varit ett eftertraktat resmål som framför allt italienarna själva flockas till på sommaren. Rent allmänt är en resa till Kalabrien dess utom en möjlighet att få uppleva en del av Italien som är tämligen orörd av turism. Här på det italienska stövellandets tå väntar dig många autentiska och genuina semesterupplevelser, och inte minst en ofta klart lägre prisnivå än på de mer kända resmålen omkring Medelhavet som t.ex. Menorca i Spanien, Korsika i Frankrike och Porec i Kroatien.. 

Vill du uppleva det genuina Italien? då kan du få mer inspiration till din resa till Italien här.

Njut av stämningen i den gamla stadsdelen

Även om Kalabrien under många år har betraktats lite som en avkrok i Italien så är Tropea ett bra exempel på att regionen trots allt har mycket att bjuda på för semesterresenären som uppskattar en semester med både behaglig avkoppling och aktiva upplevelser. Trots att det i själva Tropea till exempel inte finns några stora, berömda sevärdheter, är det ändå ett nöje att gå en sväng i den gamla stadens labyrintiska gator. Här hittar du åtskilliga små torg omgivna av rustika, pastellfärgade hus där du kan slå dig ner på ett café eller en bänk för att att insupa stämningen medan du värms av solens strålar. För både besökare och lokalbefolkningen har framför allt Piazza Ercole och Corso Vittorio Emmanuale en särskild dragningskraft. Den långa stenbelagda gatan erbjuder ett pärlband av små caféer där det under det mesta av dagen sjuder av liv med gäster som avnjuter en kopp kaffe eller en god måltid. Vid slutet av gatan hindrar ett gjutjärnsstaket att det blir fritt fall ner till stranden. Om du inte har höjdskräck bör du gå dit fram för att njuta av den vackra utsikten över havet. 

Blickar du åt väster så ser du ett litet kustberg. Där ute ligger klostret Santuario Santa Maria dell'Isola, som är omgivet av en vacker trädgård. Klostret har nyligen renoverats och är ett perfekt utflyktsmål, om inte annat så för att kunna få njuta av den vackra utsikten uppe från klostret tillbaka mot staden. Om du inte vill gå turen upp för de branta trapporna till toppen, kan du självklart även nöja dig med att betrakta det lilla berget nerifrån den familjevänliga badstranden. 

>> Läs även om resor till Stilo
>> Kombinera med en semester på Sicilien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tropea

Populära hotell i Tropea

Italien, Syditalien, Kalabrien, Tropea
8,5
Mycket bra
49 omdömen
  • Närmaste flygplats: 59 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kalabrien, Tropea
9,3
Fantastiskt
1551 omdömen
  • Närmaste flygplats: 59 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kalabrien, Tropea
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by