Resor till Reggio di Calabria

Reggio di Calabria är den största staden i Kalabrien även känt som tån i den italienska stöveln. Staden ligger vid Messinasundet som skiljer Sicilien från fastlandet och där det går färjeförbindelse. Reggio di Calabria som idag har omkring 180 000 invånare har en lång historia. Här låg till exempel en av de första grekiska kolonierna i södra Italien, denna koloni grundades redan år 730 före Kristus.

En dramatisk historia

Utöver rester av den ursprungliga stadsmuren så finns det inte många spår kvar efter den ursprungliga grekiska kolonin. Reggio har genom tidens lopp nämligen drabbats av flera jordbävningar. Framför allt jordbävningen som drabbade Syditalien 1908 och som följdes av en ödeläggande tsunami som drabbade staden hårt. Till råga på allt elände utsattes staden för våldsamma bombningar av de allierade under Andra Världskriget på grund av sitt viktiga, strategiska läge.

Spännande museum

Även om Reggio di Calabria på grund av ovan nämnda faktorer vid en första anblick inte ger känslan av en gammal stad på grund av sina moderna, rätvinkliga gator så är den faktiskt en av de äldsta i Italien och har massor av själ. Är du historiskt intresserad så finns här dessutom spännande museer där du kan se fynd från lokalområdet. På det arkeologiska museet kan du till exempel se en stor samling grekiska bronsstatyer där den största attraktionen är de två krigarna i naturlig storlek, Bronzi di Riace.

Slappna av på stranden

En annan av stadens mest populära attraktioner är stranden som lockar såväl lokalbefolkningen som turister varje weekend. På vardagar kan du dock som regel ha stranden lite mer för dig själv. Det finns omklädningsrum och duschar på stranden. På en varm sommardag är detta det perfekta stället att koppla av. Längs med stranden löper promenaden Lungomare Falcomata, som inbjuder till långsamma promenader. Här ligger också många uteserveringar där du kan sitta och njuta av solnedgången. Är du lite extra uppmärksam kan du hitta matställen av hög kvalitet som serverar läckra, traditionella och regionala rätter tillagade på färska lokala råvaror.

Många utflyktsmöjligheter

Vill du gå en lite längre tur i natursköna omgivningar så ligger nationalparken Aspromonte precis utanför staden. Det finns massor av stigar och vandringsleder i parken som även bjuder på fantastiska utsikter. Du kan se ända bort till Etna från parken vilket kanske ger dig lust att besöka Sicilien. På en resa till Reggio di Calabria har du en perfekt utgångspunkt för att göra utflykter till den berömda ön eller eventuellt fortsätta din semester där. Glöm bara inte att det även finns många spännande utflyktsmål inom kort räckhåll på fastlandet så som det charmiga fiskeläget Scilla och bergsbyn Pentedattilo.

Välkommen till Reggio di Calabria med Escapeaway. Vi har specialiserat oss på resor där du bor på noga utvalda hotell. Med oss kan du resa i precis det antal dagar som du själv vill. Skulle du till exempel vilja kombinera flera hotell på en rundresa så går det också lätt att arrangera genom oss.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Reggio di Calabria