Resor till Kalabrien

Syditaliensk livsglädje. Unika resor till Kalabrien i Italien med flyg från Sverige eller Danmark.

När du reser till Kalabrien med Escapeaway, får du flygbiljett, hyrbil på flygplatsen, en handplockad semesterbostad och massor av frihet - och det är de perfekta grunderna för de otroliga upplevelserna som denna italienska region rymmer. Boka online nu - det är enkelt!

Kalabrien gör dig glad. Den syditalienska charmen och livsglädjen finner du i allt från de genuina kuststäderna till den kryddade maten. Sandstränderna och det kristallklara havet är värt att resa långt efter då det står i en klass för sig själv.

Syditaliens mest avslappnade region

Kalabrien är en av de vackraste regionerna i södra Italien. Höga berg, skogsområde, härliga sandstränder med kristallklart hav och små intressanta städer i ett oberört landskap som t.ex. "pärlan" Tropea.

Kalabrien var under antiken en del av Magna Graecia och mytologin syns nästan vara knyten till det vackra och öde landskapet. Men Kalabrien är mer än bara mytologi. Stora personer som t.ex. Pythagoras bodde i Kalabrien och grundlade sin filosofiska skola Kroton (idag Crotone). I Sibari grundlade man de bästa träningscenter för antikens deltagare i Olympiaden.

Ett besök i Kalabrien är först och främst ett besök som fokuserar på havet och naturen som i denna region är enastående. Men västkusten bjuder också på flera pittoreska småstäder där du kan uppleva den härligt avslappnade atmosfären.

Mer information till din resa till Kalabrien

Kalabrien - populärt också kallad för "tån" i den italienska stöveln - ligger vid Messinasundet i den sydvästra delen av det italienska fastlandet. Regionen har cirka 2 miljoner invånare, varav ca. 100.000 bor i regionshuvudstaden Catanzaro. Under antiken kallades Kalabrien rätt och slätt "Italien". Sedan utvidgade romarna namnet till att också inkludera större delar av södra Italien - och till sist blev namnet använt för hela fastlandet. På sätt och vis kan man därför säga att Kalabrien är det "ursprungliga" Italien.

Kalabrien bjuder på fantastiska sandstränder och klippsträckor, som ägnar sig perfekt till en sol- och badsemester; storslagen och oförstörd natur med både skogsklädda och råa berg, djupa dalar och hela tre nationalparker; en läcker gastronomi, som närmar sig närheten till hav och berg med mycket viltkött och många fiskrätter; charmerande och historiska kuststäder, varav många daterar hela vägen tillbaka till antiken; och sist men inte minst, massor av livsglädje och anledningar till att slappna av och njuta av livet som det är.

Få platser i Italien har så bra möjligheter för en sol- och badsemester som Kalabrien. De bästa platserna hittar du bland annat i Santa Maria dell'Isola i Tropea. Scoglio dell'Ulivo i Pami, och Pietra Grande vid Catanzaro. Om du tröttnar på att slappna av på stranden, kan du åka på en vandringstur till en av regionens hela tre nationalparker: Pollino, Sila och Aspromonte, eller till ett av de 16 naturreservaten som finns i regionen. Här hittas en rik och spännande flora och fauna, bland annat kan du se ulvar och örnar.

I regionens städer väntar många spännande kulturella och historiska sevärdheter. I Catanzaro kan du uppleva många vackra barockbyggnader och njuta av utsikten till Fiumella-dalarna på 350 meters höjd; i Reggio di Calabria på Kalabriens sydligaste spets, kan du gå på upptäcktsfärd bland gamla grekiska och romerska ruiner i stadens omkringliggande apelsinplantager; i Tropea kan du se stadens berömda 4 kilometer långa, vita sandstrand och utforska den gamla historiska stadsdelen som vittnar om både arabiskt, normandiskt och spanskt inflytande; och i Cosenza, som grundades av grekerna, kan du uppleva många spännande sevärdheter i det historiska centrumet, bland annat palats och kloster. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Resmål i Kalabrien

 • Tropea
  3 hotell
  Kalabrien är fortfarande ett lite förbisett resmål i Italien, men just Tropea har på grund av sina fantastiska stränder och sitt unika läge under generationer lockat till sig semesterresenärer. Här kan du njuta en avkopplande badsemester vid ... det Tyrrenska havet och samtidigt ha spännande orörda utflyktsmål inom räckhåll. Läs mer
 • I naturreservatet Aspromonte väntar dig storslagna utsikter längs de många vandringslederna mellan bergen eller från toppen av till exempel Montalto som är det högsta berget. Har du tur kan du få se en glimt av stora rovfåglar eller vildkatter.
 • Briatico är en trevlig liten stad vid Costa degli Dei i det södra Italien. Det finns flera sköna badstränder inom räckhåll av detta tidigare fiskeläge, som dock också är en fin utgångspunkt för upplevelserika utflykter i inlandet.
 • Capo Rizzuto i det sydligaste Italien är med sina imponerande, vita sandstränder ett fint resmål om du och familjen längtar efter att gå ner i varv. Dessutom får ni här natursköna omgivningar och rustika landsbyar i denna region som du verkligen ... bör utforska. Läs mer
 • Gästrecensioner 7,8
  Capo Vaticano ligger i den syditalienska regionen Kalabrien, som ännu är en badregion främst italienarna själva fått upp ögonen för. Det är annars här du finner några av landets bästa stränder och trevliga, outforskade landsbyar.
 • Ciminà har fått sitt namn efter den kummin som tidigare producerades här i stora mängder. I dag är en resa till denna lilla charmiga stad en möjlighet att få njuta en avkopplande semester i natursköna omgivningar samt uppleva en äkta italiensk idyll.

Sevärda kuststäder

Cosenza, med grekiskt ursprung är en mycket gammal stad som var känd redan under det puniska kriget. Faktiskt var staden på Hannibals sida mot romarna. Stadens historiska centrum är välbevarat och stora historiska personer som t. ex. den tysk-romerske kejsaren Fredrik den 2:e var under sin tid med att restaurera stadens största monument. Cosenza har flera äldre och intressanta sevärdheter som t.ex. kloster och palats.

Catanzaro är Kalabriens huvudstad. Staden ligger på en höjd av ca. 350 meter ö.h. med en praktfull utsikt över Musofalo och Fiumarella dalarna. Trots stadens långa historia som vittnar om en närvaro av självaste Robert Guiscard, framstår staden idag på moderna vis på grund av omfattande jordskalv på 1700-talet. Barocken är därför rikligt representerat i Catanzaro. Men stadens rötter går helt tillbaka till det mäktiga Bysantinska riket.

Reggio Calabria på Kalabriens sydligaste spets härstammar ända sen 700 f. Kr. Staden ligger med utsikt ut över den vackra ön Sicilien. Bland stadens omkringliggande apelsinplantager och palmträd finns gamla grekiska ruiner och rester av romerska badanstalter som är vackert utsmyckade. Stadens nationalmuseum innehåller flera fantastiska grekiska konstverk. Stadens romanska domkyrka är också värd ett besök.

Crotone är en stad som har en central plats i Magna Graecias historia. Idag är Crotone en mer modern industri- och handelsstad. Men mycket av Crotones historiska centrum är trots allt välbevarat. Domkyrkan med Bysantinska målerier sägs vara en av de största sevärdheterna. Borgen från 1541, byggt av den spanske don Pedro från Toledo som försvar mot saracenska angripare är också värd ett besök.

Tropea menas vara grundat av självaste Scipio Africanus då han återkommit efter att ha besegrat Karthago. Men här har också varit araber, Nordmän och spanjorer. Stadens fyra km långa vita sandstränder och oberörda landskap gör Tropea till ett intressant ställe. Den gamla stadsdelen är intressant och stämningsfull med många små gränder, gator, Piazza Ercole och flera adliga byggnader.

Scilla ligger pittoreskt på klipporna över havet. Staden är mycket vacker. Från slottet Ruffo kan man uppleva en fantastisk solnedgång över havet som färgar havet rött och gör det ibland möjligt att se de eoliska öarna.

Gerace ligger mitt i ett otroligt landskap. Här är medeltids stämningen intakt. Staden har flera gamla kyrkor och hus, små platser och vackra gator som gör staden till en speciell upplevelse.

Stilo är av Bysantiskt ursprung och är enligt många Calabriens viktigaste stad med hänsyn till konst och historia. Stadens juvel är Cattolica di Stilo av Bysantiskt ursprung. Här finner du också ett normandiskt kapell. Den gamla staden är en labyrint av trevliga gator. Domkyrkan med den romanska och gotiska ingången är också fascinerande.

Kalabrien har flera små intressanta städer som ligger längs kusten eller i bergen som t.ex. Montalto Uffugo, Guardia Piemontese, Pizzo, Nicotera, Tiriolo och San Bruno.

Vad tycker gästerna om i Kalabrien?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 12 recensioner