Resor till Kalabrien

Syditaliensk livsglädje. Unika resor till Kalabrien i Italien med flyg från Sverige eller Danmark.

När du reser till Kalabrien med Escapeaway, får du flygbiljett, hyrbil på flygplatsen, en handplockad semesterbostad och massor av frihet - och det är de perfekta grunderna för de otroliga upplevelserna som denna italienska region rymmer. Boka online nu - det är enkelt!

Kalabrien gör dig glad. Den syditalienska charmen och livsglädjen finner du i allt från de genuina kuststäderna till den kryddade maten. Sandstränderna och det kristallklara havet är värt att resa långt efter då det står i en klass för sig själv.

Syditaliens mest avslappnade region

Kalabrien är en av de vackraste regionerna i södra Italien. Höga berg, skogsområde, härliga sandstränder med kristallklart hav och små intressanta städer i ett oberört landskap som t.ex. "pärlan" Tropea.

Kalabrien var under antiken en del av Magna Graecia och mytologin syns nästan vara knyten till det vackra och öde landskapet. Men Kalabrien är mer än bara mytologi. Stora personer som t.ex. Pythagoras bodde i Kalabrien och grundlade sin filosofiska skola Kroton (idag Crotone). I Sibari grundlade man de bästa träningscenter för antikens deltagare i Olympiaden.

Ett besök i Kalabrien är först och främst ett besök som fokuserar på havet och naturen som i denna region är enastående. Men västkusten bjuder också på flera pittoreska småstäder där du kan uppleva den härligt avslappnade atmosfären.

Mer information till din resa till Kalabrien

Kalabrien - populärt också kallad för "tån" i den italienska stöveln - ligger vid Messinasundet i den sydvästra delen av det italienska fastlandet. Regionen har cirka 2 miljoner invånare, varav ca. 100.000 bor i regionshuvudstaden Catanzaro. Under antiken kallades Kalabrien rätt och slätt "Italien". Sedan utvidgade romarna namnet till att också inkludera större delar av södra Italien - och till sist blev namnet använt för hela fastlandet. På sätt och vis kan man därför säga att Kalabrien är det "ursprungliga" Italien.

Kalabrien bjuder på fantastiska sandstränder och klippsträckor, som ägnar sig perfekt till en sol- och badsemester; storslagen och oförstörd natur med både skogsklädda och råa berg, djupa dalar och hela tre nationalparker; en läcker gastronomi, som närmar sig närheten till hav och berg med mycket viltkött och många fiskrätter; charmerande och historiska kuststäder, varav många daterar hela vägen tillbaka till antiken; och sist men inte minst, massor av livsglädje och anledningar till att slappna av och njuta av livet som det är.

Få platser i Italien har så bra möjligheter för en sol- och badsemester som Kalabrien. De bästa platserna hittar du bland annat i Santa Maria dell'Isola i Tropea. Scoglio dell'Ulivo i Pami, och Pietra Grande vid Catanzaro. Om du tröttnar på att slappna av på stranden, kan du åka på en vandringstur till en av regionens hela tre nationalparker: Pollino, Sila och Aspromonte, eller till ett av de 16 naturreservaten som finns i regionen. Här hittas en rik och spännande flora och fauna, bland annat kan du se ulvar och örnar.

I regionens städer väntar många spännande kulturella och historiska sevärdheter. I Catanzaro kan du uppleva många vackra barockbyggnader och njuta av utsikten till Fiumella-dalarna på 350 meters höjd; i Reggio di Calabria på Kalabriens sydligaste spets, kan du gå på upptäcktsfärd bland gamla grekiska och romerska ruiner i stadens omkringliggande apelsinplantager; i Tropea kan du se stadens berömda 4 kilometer långa, vita sandstrand och utforska den gamla historiska stadsdelen som vittnar om både arabiskt, normandiskt och spanskt inflytande; och i Cosenza, som grundades av grekerna, kan du uppleva många spännande sevärdheter i det historiska centrumet, bland annat palats och kloster. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Resmål i Kalabrien

 • Tropea
  12 hotell
  Kalabrien är fortfarande ett lite förbisett resmål i Italien, men just Tropea har på grund av sina fantastiska stränder och sitt unika läge under generationer lockat till sig semesterresenärer. Här kan du njuta en avkopplande badsemester vid ... det Tyrrenska havet och samtidigt ha spännande orörda utflyktsmål inom räckhåll. Läs mer
 • Gästrecensioner 7,8
  Capo Vaticano
  2 hotell
  Capo Vaticano ligger i den syditalienska regionen Kalabrien, som ännu är en badregion främst italienarna själva fått upp ögonen för. Det är annars här du finner några av landets bästa stränder och trevliga, outforskade landsbyar.
 • Pizzo
  2 hotell
  Pizzo är en av de mest charmerande och pittoreska kuststäder på Kalabriens kust, Costa degli Dei - Gudarnas kust. Här väntar dig vida, fina sandstränder och stadens stämningsfulla centrum med små gator, gränder och torg. Staden ligger högt vilket ... även ger en fin utsikt. Läs mer
 • Parghelia
  1 hotell
  Ursprungligen var det hamnen som utgjorde den centrala punkten för livet i Parghelia. I dag reser de flesta till denna syditalienska kuststad för att koppla av vid det varma, klara havet på den närliggande sandstranden som är helt ofördärvad.
 • Praialonga
  1 hotell
  Praialonga är ett litet semesterparadis nere på den italienska "tån". Här bor du i gröna omgivningar ända ner mot en av de underbara stränderna som regionen är så känd för. Njut av en avkopplande badsemester kryddad med spännande utflykter till ... natur- och kultursevärdheter. Läs mer
 • Reggio di Calabria är kopplingen mellan det italienska fastlandet och Sicilien. Staden som är en av landets äldsta är i sig ett attraktivt resmål med en populär strand, ett utvecklat restaurangliv och intressanta sevärdheter i och omkring staden.

Populära hotell i Kalabrien

Italien, Syditalien, Kalabrien, Parghelia
9,4
Fantastiskt
229 omdömen
 • Närmaste flygplats: 55 km
 • Närmaste strand: ca. 700 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kalabrien, Tropea
 • Närmaste flygplats: 64 km
 • Internet/Wi-Fi
 • I stad eller by
Italien, Syditalien, Kalabrien, Reggio di Calabria
9,2
Fantastiskt
763 omdömen
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Internet/Wi-Fi

Kalabrien bjuder på något för alla och oavsett om du reser på semester för att uppleva kultur och historia eller bara vill koppla av och njuta av den vackra naturen så hittar du det i Kalabrien. Här nedan kan du läsa om några av semesterformerna:

Aktiv semester

Stora delar av regionen Kalabrien består av storslagen natur, fina sandstränder och kristallklart vatten som skiftar mellan azur och smaragd. Regionen är dessutom rik på berg och kan skryta med hela tre nationalparker och mer än 16 naturreservat som inbjuder till en aktiv semester. Oavsett om du föredrar att vandra, cykla eller rida så finns det många möjligheter i Kalabrien.

Snö är förvånansvärt nog en naturlig del av bergen under vintermånaderna. På hösten är landskapet mycket vackert då naturen visar sig i alla palettens färger. Utöver det vackra och spännande inlandet kan man även tillbringa en aktiv semester på havet till exempel segla till de Eoliska öarna och då inte minst ön Stromboli. 

Det autentiska Kalabrien

Regionen Kalabrien bjuder på ett fint utbud av autentiska små städer och byar. Scilla, Gerace, Scalea och inte minst Tropea är alla små trevliga städer med smala gator och trånga gränder för att inte tala om alla de stämningsfulla torgen där lokalbefolkningen älskar att samlas på kvällen. Dessa torg älskar även vi skandinaver att få uppleva när vi besöker Kalabrien! Nästan alla de små städerna i Kalabrien ger dig möjlighet att som turist få uppleva det äkta Italien. Något annat vi inte heller får glömma när vi talar om det autentiska och genuina Syditalien är den varma gästvänligheten som man möter överallt när man ankommer till sin semesterbostad eller till kvällens utvalda restaurang. Överallt blir man mottagen med öppna armar och det är kanske det vi älskar mest med det autentiska Syditalien.

Vad tycker gästerna om i Kalabrien?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 12 recensioner