Boka hotell eller semesterbostad i Italien 2023

Boka ditt hotell och semesterboende till semestern i 2023

De bästa hotellen och semesterbostäderna i Italien till år 2023 bokas snabbt. Boka din sommarsemester i Italien redan nu och välj bland de bästa hotellen, semesterlägenheterna och semesterhusen.

Vi mottager dagligen bokningar och förfrågningar från stamkunder som önskar säkra sig en bestämd semesterbostad eller hotell till 2023. Detta är vi naturligtvis mycket glada för. Det är framförallt i de populära sommarveckorna i juli och augusti som det snabbt blir utsålt på de mest populära hotellen och semesterbostäderna. Har du därför ett speciellt hotell eller en bestämd semesterlägenhet du gärna vill förhandsboka, så är det inte för tidigt!

Boka-tidigt-rabatt 2023

En annan fördel med att boka ditt hotell, semesterlägenhet eller semesterhus i god tid är att du alltid får ta del av de bästa rabatterna, även kallade early-booking-discount på hotellspråk! Ofta förekommer det ganska stora boka-tidigt-rabatter från hotellen när du bokar i god tid, och du kan alltid se den aktuella rabatten under varje enskilt hotell i prislistan.

De mest populära hotellen och semesterboendena

Via nedanstående länk kan du se vilka hotell, semesterlägenheter och semesterhus som är mest populära bland gästerna, och vi har framhävt fem favoriter som vi vet alltid blir utsålda i juli och augusti! Skolornas sommarlov i 2023 börjar för många i början av juni och slutar i mitten av augusti, men det är alltid en bra idé att kontrollera era barns skolkalender. Veckorna 27, 28, 29 och 30 är de absolut största veckor när vi talar om semester och solsemester i Italien.

Bland våra mest populära destinationer till en sommarsemester, höstsemester och påsksemester 2023, hittas bland annat. 

Och glöm inte dessa eviga klassikerna:

Gratis avbokning

Hos Escapeaway binder du dig inte till din bokning. Med våra avbokningsregler i ryggen kan du ofta både ändra och annullera din bokning nära in på avresan. Därför kan du alltid annullera en förhandsreservation, och få återbetalt din deposition. Detta gäller dock inte ifall det forekommer särskilda regler, som t.ex. vid bokning av ett privat hus / villa. etc. Detta kommer dock alltid framgå av den bekräftelse du får i samband med bokningen, och innan du betalar depositionen.

Billig sommarsemester i Italien 2023

Oavsett om du har siktet inställt på stranden, Gardasjön, rivieran eller något helt annat, hittar du det största utbudet av billiga resor till Italien hos Escapeaway. Du kan välja att antingen köra själv, eller boka din flygbiljett till en lång rad italienska flygplatser direkt här på sidan. Använd sökmotorn på toppen, och därefter ett av alla de filter som du har möjlighet att nyttja i din sökning. Tips: Använd pris-filtret om du är på jakt efter något billigt - så slipper du titta på våra 5-stjärniga hotell vid vattenbrynet.

Italiens bästa stränder

När du ska boka din sommarsemester till Italien 2023, så kom ihåg att den italienska sommaren kan vara mycket varm. Har du barn med dig, vill ni helt säkert till stranden, och några av Italiens bästa stränder finns på Sardinien och Sicilien, där sommaren bjuder på tropiskt klimat, varmt vatten och massor av solskenstimmar. På fastlandet och inom köravstånd hittar du de vackraste stränderna vid Sestri Levante i Ligurien, samt vid Salerno och Tropea i södra Italien.

5 utvalda hotell för semestern i 2023

Vi har Sveriges största utval, då det kommer till semesterhus och hotell i Italien. Vi täcker hela landet - de trevligaste städerna, de härligaste stränderna, och de vackraste platserna. Använd vår sökfunktion för att hitta helt rätt semesterbostad till dig och din familj, eller börja med att inspireras av dessa fem, utvalda bostäder:

Antica Taverna Casagrande semester i 2016

Antica Taverna Casagrande

Extremt populärt så kallat Agriturismo i centrala Toscana. Ombyggd herrgård, som är full av lugn och ro, skönhet och stor arkitektur. Pool både inne och ute, god mat på ställets restaurang och enkel tillgång till den lilla, charmiga staden Figline. En bra utgångspunkt för att både uppleva det lantliga Toscana och storstaden Florens, som kan nås med tåg från den lokala stationen.

>>> Se mer här: Antica Taverna Casagrande i Toscana

 

La Collina dei Nebrodi på Sicilien

La Collina dei Nebrodi på Sicilien

"Fantastisk utsikt", är nog det första du kommer att tänka, när du ankommer till denna jättevilla uppe i bergen, med utsikt så långt ögat räcker över Medelhavet. På 650 meters höjd, och med Nebrodibergens skönhet och stillhet precis utanför dörren, ligger detta otroliga ställe, med egen pool, endast sju rum och en trevlig restaurang. Du kommer inte göra annat än att älska det! 

>>> Se mer här: La Collina dei Nebrodi på Sicilien

 

Torre delle Fate i Veneto

Torre delle Fate i Veneto

För dig som gärna vill fördjupa dig i Venetos läckra viner, är denna villa som ligger mitt emellan vinmarkerna, ett klassiskt val. Här finns plats för upp till 8 personer, och inkvarteringen sker i en gammal, ombyggd borg på toppen av en kulle - så som vi känner till det i norra Italien. Hyr en bil och använd stället som utgångspunkt för besök i Venedig, Gardasjön och upp i Dolomiterna. 

 

Casa Porta Verde i Toscana 2018

Casa Porta Verde i Toscana

Nära härliga Lucca, men ändå gömt från vägen på sitt läge uppe i bergen, hittar vi Porta Verde - en villa med egen pool, ägd av ett danskt par, som ligger en kort bit från en liten stad där du hittar en restaurang och en köpman. Inredningen är en smakfull blandning av italiensk nostalgi och skandinavisk konst. Här finns plats till 10 personer, men ett färre antal går också bra!

>>> Se mer här: Casa Porta Verde i Toscana

 

Agriturismo San Vittorino i Umbrien 2016

San Vittorino i Umbrien

I vackra och outforskade Umbrien - som ligger mitt i centrala Italien - hittar du denna pärla till agriturismo, med egen restaurang och pool, byggd omkring en gammal borg med vacker utsikt till skog och berg. Här finns tre lägenheter, var och en med 4- 2 sovplatser, och ni har möjlighet att hyra hela stället på en och samma gång, om hela tjocka släkten vill samlas på en semester. 

Se mer här: Agriturismo San Vittorino i Umbrien

Skidsemester, påsksemester och höstlovsresor i 2023

Planerar du en semester till Italien i Påsken, vintersemester eller en höstresa så är det oavsett vilket en god idé att boka i god tid. Speciellt påskresan blir ofta utsålda då det ju inte bara är i Sverige vi håller semester i påskdagarna. Skidresor ligger normalt i vecka 7, 8 och 9 och höstlovsresor ligger i princip alltid vecka 44, 45 eller 46. Detta gäller även för 2023.

Med Escapeaway kan du ankomma till ditt bokade boende eller hotell även på andra dagar än lördagar (bortsett skiddestinationerna), vilket betyder att du inte behöver resa en lördag eller söndag. Det är ett bra tips att ha i bakhuvudet om du ska boka flygbiljetter då de ofta är billigare på vardagar än på helgerna.

Var uppmärksam på att reser du i sommarmånaderna juni, juli och augusti finns det flera hotell och semesterboende (framför allt utmed kusterna) som har fast ankomstdag. Byte sker då oftast på lördagar. Denna information framgår alltid i sökmaskinen när du söker efter priser.

>> Läs mer om semester

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Toscana, Pelago
9,3
Fantastiskt
114 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Gaiole in Chianti
8,8
Mycket bra
327 omdömen
  • Närmaste flygplats: 78 km
  • Avstånd till centrum: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Lazio, Rom
9,1
Fantastiskt
801 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang