Informationom bilhyra på Milano Malpensa flygplats

Se aktuella priser på hyrbilar - välj Milano Malpensa flygplats, skriv in datum och tryck "sök bil"

Jämför priser på bilhyra på Milano Malpensa flygplats och i alla andra städer och flygplatser i Italien. Du hittar priser i ovanstående sökmaskin från Auto Europe, från utvalda biluthyrningsbolag på Milano Malpensa flygplats. Läs också goda tips och råd generellt om bilhyra i Italien.

Hyra bil med Auto Europe 

Hos Escapeaway är vi specialister på semesterbostäder och hotell till din storstadssemester i Milano, och inte på bilhyra. Därför har vi ett samarbete med Auto Europe när det gäller biluthyrning. Alla frågor om hyra av bil på Milano Malpensa flygplats, och alla andra resemål, ska därför riktas direkt till Auto Europe. Var uppmärksam på, att informationerna här på sidan är vägledande och att vi alltid hänvisar till de aktuella informationerna och villkoren som du hittar i hyresvillkoren i sökmaskinen.

Läs med om biluthyrning med Auto Europe i Italien genom att klicka på nedanstående länk. Här hittar du också mer information samt kontaktuppgifter.

>> Information om biluthyrning i Italien

Bilhyra på Milano Malpensa flygplats

Information om Milano Malpensa flygplats

Malpensa flygplats är den största flygplatsen i Milano som ligger ca 50 km sydöst om flygplatsen. Ska du på storstadsssemester till Italiens näststörsta stad, är det praktiskt att kunna nyttja tåg- och bussförbindelserna mellan flygplatsen och stadens centrum. Men ska du däremot vidare till en semesterbostad på en annan plats i norra Italien, eller om du har lust till att utforska regionen på egen hand, rekommenderar vi att hyra en bil. Från Malpensa flygplats är det enkelt att fortsätta vidare i en hyrbil, till alla delar av Lombardiet, och med din egen bil under semestern kan du åka på en massa spännande utflykter utan att behöva bekymra dig om att passa tider för offentlig transport.

>> Läs mer om Milano Malpensa flygplats här

Biluthyrningsbolag på Malpensa flygplats

Flygplatsen består av två terminaler och det finns biluthyrningsbolag i båda - dock flest i den nyare terminal 1. Du kan både beställa hyrbil från de stora internationella bolagen som Avis, Hertz, Budget och Europcar, men också från lokala uthyrare som många gånger har bra erbjudanden. Det stora utbudet av bolag betyder att du kan hyra en bil i många olika kategorier, från små ekonomiska personbilar, till stora, rymliga familjebilar med gott om plats för bagaget.

På Escapeaway har vi valt att visa priser och lediga hyrbilar i sökmaskinen, från biluthyrningsbolag som vi själva nyttjar då vi hyr bil i Milano. Vi har därmed försökt att svartlista de värsta lågprisbolagen som är kända för dålig service och har många klagomål, t.ex. GoldCar, Firefly och Rhodium. Du kan därför hitta billigare bilhyra på andra platser, men vi rekommenderar att du hyr din bil från ett erkänt biluthyrningsbolag.

Reservation

Om du redan nu vet, att du kommer att använda en hyrbil på semestern, kan det rekommenderas att beställa den hemifrån online. Då kan du i lugn och ro hitta och jämföra bästa pris på den storleken av bil som du har behov av.

Avhämtning

Om inget annat är avtalat, ska du vända dig till den aktuella biluthyraren på Malpensa flygplats för att hämta ut nycklarna till din hyrbil. Personalen kommer sedan hjälpa dig att hitta din bil, som normalt sätt står parkerad i närheten.

Avstånd från Malpensa flygplats

Det finns ett bra vägnät från flygplatsen till resten av Lombardiet. Från flygplatsen råder följande avstånd:

  • Como: 52 km - 44 minuter
  • Pavia: 88 km - 1 timme och 7 minuter
  • Piacenza: 122 km - 1 timmer och 24 minuter
  • Mantova: 226 km - 2 timmar och 18 minuter
  • Bergamo: 92 km - 1 timmer och 7 minuter
  • Cremona:154 km - 1 timme och 37 minuter

*Körtid är estimerad utan trafik. 

Läs mer om en storstadssemester till Milano, sök priser på hotell och få tips om utflykter och mycket mer.

>> Läs mer om bilhyra