Information om bilhyra på Milano Linate flygplats

Se aktuella priser på hyrbilar - välj Milano Linate flygplats, skriv in datum och tryck "sök bil"

Jämför priser på bilhyra på Milano Linate flygplats och i alla andra städer och flygplatser i Italien. Du hittar priser i ovanstående sökmaskin från Auto Europe, från utvalda biluthyrningsbolag på Milano Linate flygplats. Läs också goda tips och råd generellt om bilhyra i Italien.

Hyra bil med Auto Europe 

Hos Escapeaway är vi specialister på semesterbostäder och hotell till din storstadssemester i Milano, och inte på bilhyra. Därför har vi ett samarbete med Auto Europe när det gäller biluthyrning. Alla frågor om hyra av bil på Milano Linate flygpltas, och alla andra resemål, ska därför riktas direkt till Auto Europe. Var uppmärksam på, att informationerna här på sidan är vägledande och att vi alltid hänvisar till de aktuella informationerna och villkoren som du hittar i hyresvillkoren i sökmaskinen.

Läs med om biluthyrning med Auto Europe i Italien genom att klicka på nedanstående länk. Här hittar du också mer information samt kontaktuppgifter.

>> Information om biluthyrning i Italien

Bilhyra på Milano Linate flygplats

Information om Milano Linate flygplats

Milano Linate är flygplatsen många föredrar som ska på storstadssemester i modemekkat Milano. Det beror främst på att flygplatsen endast ligger ca 7 kilometer öster om staden. Linates placering nära en trafik-knutpunkt i norra Italien gör den dock också till en bra utgångspunkt för dig som ska vidare till en av de andra städerna i Lombardiet eller i grannregionerna. Det är endast några få kilometers körning från flygplatsen till närmsta motorvägspåfart, och du kan därför relativt snabbt komma fram till din semesterbostad. Det är dock inte endast för att komma från och till flygplatsen och ditt semesterboende som du ska överväga en hyrbil. Med en egen hyrbil har du dessutom en mycket större frihet och flexibilitet att utforska Lombardiets många spännande sevärdheter - i ditt eget tempo.

>> Få mer information om Milano Linate flygplats här

Det finns fler flygplatser i Milano

Observera att det finns fler flygplatser i Milano, och att det är viktigt att du anger rätt flygplats när du hyr bil. Förutom Linate, som ligger några få kilometer från centrala Milano, finns också Malpensa flygplats, som är den näst största i Italien, och som ligger cirka 50 km norr om staden. Bergamo flygplats, som ligger cirka 100 km från Milano nyttjas av Ryanair och de kallar flygplatsen "Milano Bergamo Flygplats".

Biluthyrningsbolag på Linate flygplats

Trots Linates ringa storlek finns det goda möjligheter till att hyra en bil från en mängd stora internationella aktörer som Avis, Hertz och Budget - men också från mindre lokala uthyrare som ofta också har bra erbjudanden. Du kan välja hyrbilar i många olika kategorier och storlekar, från små ekonomiska personbilar till stora, rymliga minibussar med gott om plats till både familj och bagage.

Vi på Escapeaway nyttjar ofta flygplatserna i Milano när vi ska besöka semesterbostäder i områden som Ligurien, Gardasjön och Comosjön, för att bara nämna några få. Vi har som många andra upplevt att det kan vara en utmaning att hitta ett biluthyrningsbolag som inte gör en besviken och som levererar god service. Vi har därför försökt att svartlista de värsta lågprisbolagen som är kända för dålig service och har många klagomål, som t.ex. Goldcar och Rhodium Car Rental.

Reservation

Om du redan nu vet att du kommer behöva en hyrbil under din semester i Italien, samt om du har särskilda önskemål om storlek och extrautrustning som t.ex. bilbarnstol, så rekommenderar vi att du beställer hyrbilen online, redan hemifrån. Genom att boka i förväg är du säker på att det står en hyrbil och väntar på dig på Linate när du kommer fram - och dessutom har du bättre möjlighet att jämföra priser mellan olika bolag.

Avhämtning

Alla biluthyrningsbolag är samlade i samma område i Linates flygplatsterminal. Om inget annat är avtalat ska du vända dig till din biluthyrare på plats för att hämta ut dina nycklar. Personalen kommer sedan att hjälpa dig att hitta din bil, som oftast är parkerad nära inpå.

Avstånd från Milano Linate flygplats

Flygplatsen ligger bra placerad i förhållande till motorvägsnätet med förbindelser i alla riktningar. Från flygplatsen råder följande avstånd: 

  • Como: 63 km - ca. 1 timme
  • Pavia: 56 km - 48 minuter
  • Piacenza: 69 km - 51 minuter
  • Mantova: 175 km - 1 timmer och 54 minuter
  • Bergamo: 50 km - 43 minuter
  • Cremona:100 km - 1 timme och 3 minuter

*Körtid är estimerad utan trafik 

Läs mer om en storstadssemester i Milano och få tips och idéer till upplevelser i och omkring Milano, med eller utan hyrbil. 

>> Läs mer om bilhyra