Hotellstjärnor i Italien är primärt baserade på rummens storlek

Visste du att...

hotelstjärnorna i Italien främst är baserade på rummens storlek?

 

Nu är det dags att ge dig lite rolig fakta om Italien och italienare. Har du också funderat över vad skillnaden egentligen är på 2**, 3*** och 4****- hotell? Vi beskriver den officiella skillnaden mellan stjärnorna på hotellen i Italien.

Det första man tittar på när man ska granska ett hotell och ge det ett visst antal stjärnor, är storleken på rummen. På ett hotell med 1-3 stjärnor kan du vara säker på att ditt dubbelrum är minst 14 m² och badrummet 3 m², medan dubbelrummen på hotellen med 4-5 stjärnor är minst 15 m² och badrummet 4 m².
Dessutom ökar antalet stjärnor om de kan erbjuda annat än bemannad reception (12-24 h/ dag), frukost, veckovivis utbyte av sängkläder, byte av handdukar två gånger i veckan och en sodavattenmaskin, samt att det finns mer än bara ett bord, en stol och handfat i rummen. Detta är faktiskt de grundläggande kraven för 1* Hotelll. Hiss ger 2 stjärnor. Tvåspråkig receptionist, en bar och matsal, samt tillgång till internet och en hårtork i badrummet ger 3 stjärnor. 4 stjärnor står för room service, städning två gånger per dag, trespråkiga receptionister, nattportier och parkering för 50 % av gästerna. Slutligen ska hotellen med högsta möjliga antal stjärnor erbjuda restaurang, bemannad reception, bar (öppen 16-24 h / dygn) och 24 timmars room service. Dessutom ska rummen kunna kylas ner i form av luftkonditionering och möblerna ska ha hög komfort och kvalitet. Hur många stjärnor krävs för att ge dig ett leende på läpparna? Det är upp till dig att ta reda på.