Hotell med utsikt

Mäklarna säger "läge, läge, läge" när de ska förklara, vad som är viktigast i förbindelse med försäljning av en egendom. Här i resebranschen säger vi "utsikt, utsikt, utsikt" när det kommer till våra hotell.

Eller, så enkelt är det inte. Men det är klart, att något av det som kan betyda mest för dig, när du ska njuta av din semester i Italien, koppla av och känna dig långt borta från vardagen därhemma, är att varje dag kunna vakna upp och få titta på något vackert och storslående från ditt hotell eller din semesterbostad. 

När du går ut på din balkong på morgonen och möts av synen av majestätiska berg, eller ett glittrande hav vid dina fötter, då har du en upplevelse som inte kan vägas eller mätas med något annat. Men du vet, att den utgör en väsentlig del av din semester, och det samma gör middagen på kvällen när den inmundigas med en vacker utsikt över ett hav eller en sjö, med en solnedgång som bakgrund.

Låt din horisont växa på din semester

Att ha fri utsikt över naturens vidunerliga under, är något av det som tilltalar oss människor mest. Självklart även på hemmaplan, men inte minst när vi är på semester. En semester ska vara något speciellt, och utsikten från din semesterbostad är en viktig ingrediens i det sammanhanget. 
Det kan nästan vara terapeutiskt att sitta tillbakalutad på sin terrass under semestern, med en bra bok i händerna, och då och då titta upp från bokens sidor och istället fästa blicken på ett oändligt, blått hav.

Italien är ett mycket naturvackert land, där det nästan inte finns några gränser för vilka storslagna utsikter som går att finna. Berg, hav, klippor, backar, sjöar, skogar, vulkaner - Italien har allt, och många av de hotell som vi på Escapeaway samarbetar med, är experter på att erbjuda sina gäster en utsikt de sent kommer att glömma.

Sjöar, hav och berg - du lär känna Italien via alla panoramautsikter

Om du önskar havsutsikt, finns det många möjligheter till att hitta just det i Italien. Det kan vara på en ö som Sicilien, eller i Ligurien som också är känd som "Den Italienska Rivieran". Eller så kan du hitta havsutsikten på vackra Amalfikusten, i det livsglada Calabrien eller i historiska Veneto. Det finns oändliga möjligheter. Titta runt på Escapeaways hemsida och hitta just den havsutsikt som passar dig perfekt.
Sjöutsikt är inte heller något du kommer att sakna i Italien, där inte minst Comosjön och Gardasjön lockar med oförglömliga panoramautsikter. Bergens vilda skönhet kan du njuta av bland annat i Sydtyrolen, Piemonte och Lombardiet.

Escapeaway är experter på hotell i de vackraste av omgivningar

Här nedan rekommenderar vi dig ett par hotell belägna på vackra platser i Italien, där du kan räkna med att utsikten är på topp. Det är dock endast ett litet urval av alla de hotell vi samarbetar med, där det väntar dig en fantastisk utsikt som verkligen får dig att komma in i semesterstämningen. På italienska finns uttrycket "Valets svårighet", och det sätts på prov här, då vi ska framhäva några av hotellen framför de andra. Det skylls på, att utsikten självklart är kärnan för väldigt många hotell och semesterbostäder i Italien.

Men det gäller likväl att vara uppmärksam när du väljer ditt hotell. "Utsikt" kan nämligen betyda många olika saker. Det är till exempel stor skillnad på, om man har en hel, eller delvis, utsikt över havet; och om man har havsutsikt från rummet eller endast från hotellets gemensamma terrass. Det samma gäller naturligtvis då det kommer till utsikt över sjö eller berg. I listan nedanför fokuserar vi på de hotell, som har full utsikt från alla, eller större delen, av rummen. Här kan du se fram emot att låta ögonen vila på vackra panoramautsikter.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Escapeaway. Vi har stor kännedom om Italien och hjälper dig gärna att sätta ihop en semester i Italien där det är garanti för att din blick aldrig kommer att bli uttråkad.Hotell med havsutsikt

Här har jag samlat en handfull hotell med havsutsikt, men som tidigare nämnt, hittar du hundratals av hotell med havsutsikt i vår katalog. Använd sökmaskinen längst uppe till höger för att hitta ditt favorithotell i Italien.

Residence Le Terrazze

Ett vackert semesterställe på Liguriens färgstrålande klippkust, där ögonen aldrig saknar något att utforksa. Här på Residence Le Terrazze i Ligurien, saknar du varken saltvattenpool, barnpool eller en pittoresk småstensstrand framför dina fötter. Här är naturligtvis havsutsikt från alla rum och lägenheter. Ta båten till naturparken Cinque Terre från närliggande Portovenere och gå på upptäcktsfärd i ett av Italiens mest spännande områden.

Hotel Porto Roca

Har man sagt utsikt, får man nästan också säga Ligurien. Det finns inte många platser som får dina ögon att stråla så som Den Italienska Rivieran gör. Hotel Porto Roca har en ovanligt storslagen utsikt över havet - faktiskt så storslage, att den erkända tidningen "The Economist" för några år sedan tilldeleade detta hotell titeln "Europas vackraste utsikt". Njut av panoraman från solterrassen, poolen eller från balkongen på ditt rum.

Villas Costa D'orlando

Med såväl havet som omger ön, och likaså den mäktiga vulkanen Etna, är Sicilien en av de platser i Italien, där du faktiskt kommer att få det svårt att undvika en vacker utsikt. Villa Costa D'orlando ligger i en perfekt smörhåla då det kommer till utsikten över Medelhavet och De Eoliska Öarna. Du bor nämligen ett par kilometer upp i bergen och här kan du sträcka ut dig i en semestervilla med härlig pool på terrassen. Njut av de kontrastfulla och natursköna omgivningarna, och se fram emot den magiska solnedgången. 

Semesterlägenheter Due Relais, Amalfikusten

Denna lilla juvel till personligt och karaktärsfullt hotell ligger fantastiskt beläget, inbygt i klipporna över havet. Det är havsutsikt från alla rum, och du kanse fram emot att träffa Due Relais vänliga värdinna som verkligen lever för stället. Njut av din frukost i de frodiga, gröna omgivningarna på den gemensamma terrassen. Här kan vara en del liv och rörelse på strandbarerna och restaurangerna under hotellet om sommaren, något som vissa kommer att älska, och andra kommer att uppleva som störande. Välkommen till semesterlägenheterna Due Relais.Hotell med sjöutsikt

Om du någon gång har besökt en av de många sjöarna i Italien, och bott på ett hotell eller i en semesterlägenhet med direkt sjöutsikt, ja, då vet du nog vad jag pratar om då jag säger att det knappt finns utsikter som är bättre för själen.

Hitta ditt favorithotell vid Gardasjön, Iseosjön, Comosjön, Maggioresjön, eller vid en annan av alla sjöar i norra Italien, genom att söka i sökfältet här ovan.

Hotel Rivalago vid Iseosjön

En lugn plats på kartan, som ser efter den goda smaken. Här kan du slappna av på din balkong om kvällarna, medan du beundrar utsikten över Iseosjöns vackra skönhet. Observera att inte alla rum har sjöutsikt. Avnjut en god middag på en av alla restauranger i landsorten Sulzano som du bor mitt i. Hotel Rivalagos pool bäddar för livsnjuteri. Här koncentrerar man sig på ett vuxet klientel, och stället är inte välägnat för mindre barn, då lugn och ro är en del av kärnan för semesterupplevelsen. 

Residence Le Azalee vid Comosjön

Högt placerat över Comosjön ligger detta läckra hotell, varifrån du aldrig blir trött på utsikten. Den kan du njuta gott av både från ditt rums terrass och från poolen. Du bor i landsorten Vercana, men Domaso vid sjöbredden ligger inom promenadavstånd. I Domaso finns både både trevlig hamnmiljö, ett stort urval av restauranger och en sjöstrand med småsten. Välkommen till Residence Le Azalee vid Comosjön.

Residence La Rotonda vid Gardasjön

Trevligt familjevänligt hotell på bergsbranten över Gardasjön. Alla rum vätter mot sjön, så ingen missar den dagliga upplevelsen av en vacker utsikt. Barnen kan plaska i poolen dagen lång, och ni kan allihop se fram emot att utforska de bergiga och frodiga omgivningarna, eventuellt på mountainbikes, vilka kan hyras i närheten. Residence La Rotonda har en inomhuspool som är öppen under vinterhalvåret. På sommaren kan nu utan tvivel klara er med den som är utomhus.