Hotell i Italien

För oss på Escapeaway är ett hotell inte bara ett hotell. De ska erbjuda så mycket mer än bara en god natts sömn på din resa. Vi har därför rest Italien runt för att hitta de få utvalda hotell som vi anser kunna leva upp till de höga krav vi ställer för att de ska få visas i vår sökmotor. Boka ditt hotell i Italien med Escapeaway idag!

För att ingå i kategorin handplockade hotell i Italien ska det bland annat finnas pool,  bra gemensamma ytor och helst ett begränsat antal hotellrum (bra undantagsvis fler än 60–70 rum - ofta mycket färre). Men lika viktigt är det att de har en speciell atmosfär, känns genuina med äkta charm. Vi söker därför ofta efter hotell som erbjuder något utöver det vanliga – unik historia, ovanlig prägel som inte finns på vilket hotell som helst eller som är beläget i unika omgivningar.

>> Se alla priser och resor till Italien med Escapeaway

Hotel Il Borgo Hotel på Sicilien i Italien

Foto: Bo till exempel på Hotel Il Borgo på Sicilien

Av samma anledning är vi mycket förtjusta i familjeägda hotell. De erbjuder ofta en mer personlig och lättsam atmosfär. Ofta är dessa hotell väl förankrade i trakten de ligger i. Och just trakten med dess genuina traditioner är en viktig komponent för våra hotell i Italien.

Det ska kort sagt vara något visst med hotellet som gör att det sticker ut från de vanliga standardhotellen - det gäller naturligtvis även våra hotell i Italien.

Alla våra hotell kan bokas online till konkurrenskraftiga priser!

Hotelstjärnorna i Italien främst är baserade på rummens storlek

Har du också funderat över vad skillnaden egentligen är på 2**, 3*** och 4****- hotell? Vi beskriver den officiella skillnaden mellan stjärnorna på hotellen i Italien.

Det första man tittar på när man ska granska ett hotell och ge det ett visst antal stjärnor, är storleken på rummen. På ett hotell med 1-3 stjärnor kan du vara säker på att ditt dubbelrum är minst 14 m² och badrummet 3 m², medan dubbelrummen på hotellen med 4-5 stjärnor är minst 15 m² och badrummet 4 m².

Dessutom ökar antalet stjärnor om de kan erbjuda annat än bemannad reception (12-24 h/ dag), frukost, veckovivis utbyte av sängkläder, byte av handdukar två gånger i veckan och en sodavattenmaskin, samt att det finns mer än bara ett bord, en stol och handfat i rummen. Detta är faktiskt de grundläggande kraven för 1* Hotelll. Hiss ger 2 stjärnor. Tvåspråkig receptionist, en bar och matsal, samt tillgång till internet och en hårtork i badrummet ger 3 stjärnor.

4 stjärnor står för room service, städning två gånger per dag, trespråkiga receptionister, nattportier och parkering för 50 % av gästerna. Slutligen ska hotellen med högsta möjliga antal stjärnor erbjuda restaurang, bemannad reception, bar (öppen 16-24 h / dygn) och 24 timmars room service. Dessutom ska rummen kunna kylas ner i form av luftkonditionering och möblerna ska ha hög komfort och kvalitet. Hur många stjärnor krävs för att ge dig ett leende på läpparna? Det är upp till dig att ta reda på.

>> Läs mer om hotell

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Toscana, San Gimignano
9,5
Fantastiskt
792 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Sicilien, Scillichenti
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 5.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Lazio, Rom
9,1
Fantastiskt
801 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Här hittar du goda hotell i Italien

Escapeaway har ett brett utbud av resmål i Italien. De mest populära är Toscana, Umbrien, Sicilien, Sardinien, Amalfikusten och Sorrento. När du bor på hotell ingår alltid frukost i priset.

Hotell i Toscana

Toscana är förmodligen Italiens mest kända region och den del av Italien där de flesta svenskar tillbringar sin semester. Hos Escapeaway hittar du ett spännande utbud av hotell i alla prisklasser. Välj om du vill bo på hotell i norra delen av Toscana nära Pisa, Florens och Lucca eller längre söderut i närheten av Siena och Volterra.

>> Se alla hotell i Toscana

Hotell i Umbrien

Ett hotell i Umbrien kostar mycket mindre än i många andra regioner i Italien. Om du jämför priserna på hotell i Toscana med Umbrien, kommer du troligtvis hålla med mig! Umbrien är en bortglömd, förbisedd pärla. Vi rekommenderar att du tar dig en närmare titt på våra resor och utbudet av hotell i regionen som kallas "Italien gröna hjärtat".

>> Se alla hotell i Umbrien

Hotell på Sardinien

Sardinien är underbart och hotellen på ön är generellt av god kvalitet – men det är också dyrt på Sardinien jämfört med andra resmål i Italien. För den skull ska du inte avstå från att tillbringa din semester på Sardinien. Hos Escapeaway hittar du nämligen hotell i alla prisklasser – de är alla naturligtvis handplockade så pris och kvalitet stämmer väl överens.

>> Se alla hotell på Sardinien

Hotell på Sicilien

 

Det är något spännande och mystiskt över Sicilien. Från den explosiva vulkanen Etna till de mytomspunna byarna i de centrala bergen. Sicilien är fruktbart och upplever i stort sett ingen vinter så här kan man resa runt hela året. Hos Escapeaway har vi haft hotell på Sicilien i programmet sedan 1999.

>> Se alla hotell på Sicilien

Hotell i Sorrento

 

Den syditalienska staden Sorrento är på samma gång målerisk, avskild, inbjudande och otroligt charmig. Utöver att uppleva själva staden så kan ditt hotell i Sorrento vara din utgångspunkt för utflykter till Neapel, Amalfikuten, Vesuvius, Pompeji och naturligtvis den exklusiva ön Capri.

>> Se alla hotell i Sorrento

Hotell på Amalfikusten

 

Amalfikusten är och förblir ett "must-see" i Italien och inte enbart för att den kallas "Europas vackraste kuststräcka" utan även för att den ger dig något av det mest autentiska Italien du kan tänka dig. Kusten mellan Sorrento och Salerno er knölig, söndersliten och otillgänglig - och erbjuder en rad spännande hotell med stil, charm, utsikt och massor av lugn och ro.

>> Se alla hotell på Amalfikusten

Så här kan du resa till Italien

Om du bestämt dig för att boka en resa med oss har du olika valmöjligheter: Du kan välja att boka en paketresa till Italien där flygresa, hotell och hyrbil ingår i priset. Du kan också välja att själv ordna transporten till Italien – därmed bokar du endast boendet på ett av våra hotell hos oss. Läs mer om utvalda hotell och om alla våra resor till Italien i översikten nedan.

Kort information om Italien

Italien är ett av de mest populära resmålen på kontinenten med det är samtidigt ett av de länder i Europa som erbjuder flest autentiska hotell. Men man måste leta lite för att hitta dem – avskilda från massturismen stora strömmar – och det är precis det vi har gjort. Vi har bland annat letat i Sicilien i söder och i Umbrien i mitten av Italien där man inte är van vid uppmärksamhet från utländska besökare. Och som med sina många oupptäckta smultronställen passar vårt koncept som hand i handske. Vi försöka hitta orörda, genuina oaser som kan vara en lugn och skön utgångspunkt för dagsutflykter till kända sevärdheter i landet.

För att kunna erbjuda något för alla har vi försökt att hitta äkta smultronställen i den mer kända och populära regionen i Toscana så att vi därmed kan erbjuda något för alla smaker, även för dem som gärna vill uppleva de mer kända platserna men ur en helt ny och uppfriskande infallsvinkel.

Gemensamt för alla regioner i Italien är att de bjuder på en enastående mängd natur-, kultur- och historiska upplevelser vars mångfald och kvalitet är svår att hitta någon annanstans i världen. Av samma anledning är Italien ett av de länder som flest gånger fått en sevärdhet utsedd till världsarv av UNESCO. Läs om Italiens populärkultur på vår reseinspirerande blogg.

Det må vara hänt att vissa delar av landet är i ekonomisk kris och inte förmått att följa med i handelsutvecklingen på samma sätt som vissa nordeuropeiska länder. I gengäld har landet nyligen bland annat - fått stöd av EU - förmåtts bevara mycket av den antika arkitekturen och kulturen som i vissa fall härstammar från den tid då landet huserade som romersk stormakt på världskartan. Allt är inte skoningslöst moderniserat och det finns fortfarande babyloniska bergsbyar som får en att tänka på en för länge sedan svunnen tid. På många platser råder en livsrytm som inte är grundad på stress och jäkt utan på ett mer lugnt sätt att umgås med varandra på.

I detta avseende är det stor skillnad mellan södra och norra Italien – precis som fallet är i Spanien – du kommer tydligt uppleva den kulturella skillnaden ju längre söderut i landet du befinner dig.

En annan sak som kännetecknar landet är det enastående gastronomiska traditionerna som kan förbluffa den mest härdade Italien resenären. Du kommer att hitta lika många olika varianter av det fantastiska italienska köket som det finns regioner, provinser och ”comuni”. Omvänt har varje del av Italien sin egen gastronomiska tradition som de gärna delar med sig av.